PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8424}

Ostatni jednorożec

The Last Unicorn
1982
7,5 5,1 tys. ocen
7,5 10 1 5087
6,5 2 krytyków
Ostatni jednorożec
powrót do forum filmu Ostatni jednorożec

Też oglądałam baśń o Unico, ale widze ze w filmwebie jest ich kilka, i nie wiem który ja oglądałam...rysunki jakos mi nie pasują.
W tej basni która ja widziałam, Unico był takim malutkim jednorożcem, i pamietam sceny w których podrózował z jakims "dobrym wiatrem"...byl tez "zły wiatr" chyba nocny wiatr, który chcial go porwac,ale juz nie wiem dlaczego....strasznie to dawno było..jakos na początku lat '90. Był tez taki mały diabełek chyba...ciemne długie włosy mial i mieszkał sam na jakiejs skalistej wyspie .To chyba byla jego kara, ze musiał tam byc sam...
Czy ktoś z Was to rozpoznaje? To ten sam film? O ile pamiętam, miałam wersję włoską....
Film przepiękny i cholernie wzruszający. Miałam moze z 10 lat, i strasznie rozpaczałam, bo bylo mi tak zal tego biednego samotnego, małego jednorożca :)

użytkownik usunięty
nuuuu

Niestety to nie ten film, zapewne chodzi ci o The Fantastic Adventures Of Unico (Tezuka Osamu) albo Unico in the Island of Magic, jak masz edonkey2000, to powinnaś to ściągnąć :)

dziękuję za informację :) bardzo długo szukałam tego filmu....jesli uda mi sie zdobyc, to mam nadzieję ze będzie taki jakim go zapamiętałam-czyli wzruszajacy przede wszystkim :)
pozdrawiam