PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636726}
2,6 2,9 tys. ocen
2,6 10 1 2868
1,3 6 krytyków
Ostra randka
powrót do forum filmu Ostra randka

Co jakiś czas pojawia się polski film, po którym wszyscy zaczynają jeździć jak po łysej kobyle. Jak by to było obowiązkiem albo w dobrym tonie, by mu dowalić jeszcze i jeszcze i w efekcie dobić konającego. ;)) Wydaje mi się to jakieś maniakalne i mało mające wspólnego z realnymi odczuciami po obejrzeniu danego filmu.
Tak jest właśnie dla mnie z "Ostrą randką". Ani to dużo lepsze, ani gorsze od wielu innych polskich kryminałów. Technika 3D jest tu oczywiście zbędna, a krew wygląda jak farbka (ewidentna wpadka charakteryzacji i/lub kolorysty), ale jako "bezmyślna rozrywka" ten film jest całkiem spoko.
Sylwia Boroń gra świetnie. W filmie większego kalibru mogłaby zebrać różne nagrody za "wczucie się w rolę". Wilczak jest odpowiednio mroczny. Reszta obsady bez większego znaczenia - nie przeszkada. ;) Logika wydarzeń w miarę w porządku. Muzyka adekwatna do stylu filmu. Średnie to wszystko bardzo, ale nic tu nie jest aż tak żenujące, żeby porównywać ten film do "Kac Wawy" będącej zlepkiem debilnych scenek bez ładu i składu i granej na poziomie amatorskiego teatru z Pcimia.
Ostatnio niektórzy krytycy zachłystywali się "Sępem", a to była zwykła tandeta udająca poważne kino. "Ostra randka" przynajmniej nie pozuje na coś, czym nie jest. Ot, krótka historyjka o lasce, która miała zły dzień. ;-))

ocenił(a) film na 10
korektor8

Zgadzam się, ten film przynajmniej nic nie udaje, ogląda się całkiem dobrze, ma kilka mocnych momentów, i nie mam na myśli scen rozbieranych. W sumie spoko, choć nie jestem zwolennikiem mody na 3D.