ja akurat "gustuję" w takich horroropodobnych produkcjach i widziałem już masę gorszych rzeczy więc wiem co piszę. Idealny horrorek na wieczorne odprężenie, oczywiście jeśli nie oczekiwać czegoś ambitnego. A że nie jest to górnolotny film to widać już po tytule, opisie i plakacie.
Rewelacyjnie zrobiony potwór i piszę to bez cienia ironii; to chyba najlepsza charakteryzacja tego "złego" w horrorach klasy B i dalszych które oglądałem. "Kreatura ulepiona z ognia, ziemi i kości" jak przeczytałem w jednym opisie - wygląda rzeczywiście tak jak na plakacie i robi wrażenie. Poza tym świetna scenografia - ponury las i te podziemne korytarze, można wczuć się w klimat. Film nie przynudza, akcja jaka jest taka jest ale ciągle "coś się dzieje" i jeśli nie wystawiać od razu oceny 1 lub 2 za nielogiczności w scenariuszu które są oczywiste w tego typu produkcjach to całość można obejrzeć z umiarkowanym zainteresowaniem.
Film taki do obejrzenia na jeden raz i ocenę myślę około 5/10. Zawyżam ze względu na, jeszcze raz napiszę, rewelacyjnie zrobionego potwora.