5,7 34 tys. ocen
5,7 10 1 34220
5,3 30 krytyków
Płynące wieżowce
powrót do forum filmu Płynące wieżowce

Takie filmy pozwalają mi mieć nadzieję, że w tym kraju jeszcze kiedyś będzie normalnie.
Homoseksualizm jest już normą na całym świecie, a Polska wciąż nie potrafi się dostosować.
Pan Wasilewski i reszta stworzyli odważny obraz, który z pewnością przekona wielu ludzi, że
gejów nie należy się obawiać. A nawet więcej, bo dotrze do nich, że to nasza przyszłość.

Nareszcie pojawił się świeży, prawdziwy film po tych wszystkich wypocinach Smarzowskiego,
którego tak wielbią gimnazjaliści.

Jako krytyk filmowy polecam "Płynące wieżowce" wszystkim Polakom. Może otworzą się Wam
oczy.

Ocena obiektywna: 10/10.

Davus

Może jeszcze zacznie mi Pan wmawiać, że miłość gejowska jest czysto platoniczna, że geje nie uprawiają w ogóle żadnego seksu, a seks analny (będący zwyrodnieniem) jest wyłącznie wymysłem i antygejowską propagandą homofonów i oszołomów takich jak ja. Dlatego tym bardziej cała ta jałowa i prowadząca donikąd dyskusja nie ma sensu i, jak napisałem powyżej, ucinam ją. Z poważaniem i wszystkiego dobrego.

martinru

HomofoBów, nie homofoNów, to jednak co innego. :)
Seks analny uprawiają, bo dlaczego mają tego nie robić? :) To nawet zdrowe - taki masaż prostaty, więc można im tylko zazdrościć, że działają prewencyjnie przeciwko dolegliwościom tego narządu. :)

Davus

Ale niech się z tym nie obnoszą i nachalnie nie promują. Gdyby nie pchali się tak agresywnie na świecznik i tam, gdzie nie są mile widziani, i trzymali z dala od dzieci, nikt by ich tępił.

A literówkę każdemu się zdarza się zrobić i nie zauważyć. Sam się Pan walnąłeś parę postów wcześniej.

martinru

Możliwe, ale walnąłeś literówkę w słowie "homofobia" dwa razy (także w wypowiedzi wyżej), więc uznałem za stosowne cię poprawić. :)

Nikt się na żaden świecznik nie pcha. Walczą o to, co im się należy: równość, wolność, braterstwo. Piersiami swymi bronią demokracji.

Prawdę powiedziawszy jestem zdania, że dzisiaj jedynie geje i feministki wiedzą, co to jest demokracja, bo jeszcze chce im się o nią walczyć. Całej reszcie społeczeństwa przestało już dawno na niej zależeć. :P

Davus

Już wiem, o co chodzi. Sprawdzałem tekst w słowniku komputerowym (w Wordzie, gdyby Pan pytał), który podmienił "b" na "n" w słowie homofob, gdyż słowa "homofob" i mu pokrewnych nie znalazł w swoich zasobach, tylko automatycznie podstawił to, co najbardziej mu pasowało, a ja tego nie zauważyłem. Czyli takie słowo jak "homofob", "homofobia" itp. nie istnieje, skoro go nie ma w słowniku ortograficznym języka polskiego. Sam Pan napisałeś, że wikipedia to bzdury i każdy może tam wypisywać, co chce, a definicja homofobii powstała na wikipedii, więc to hasło i jego definicja jest totalną bzdurą.

martinru

W słowniku Worda nie ma wielu słów, ale kogo to obchodzi? Słownik jest niepełny. :)
Tu masz dowód, że jest to polskie słowo:
http://sjp.pwn.pl/slownik/2560733/homofobia
(Inna sprawa, że uważam za idiotyzm zastanawianie się nad tym, czy słowo, które jest powszechnie używane w języku polskim jest polskie, ale już się pogodziłem z tym, że jesteś idiotą)

Poza tym - kto sprawdza w Wordzie teksty z forum internetowego przed ich "wrzuceniem"? Boisz się, że świat się dowie, że nie znasz dobrze swojego Ojczystego języka? (Jak można nie znać dobrze swojego Ojczystego języka i robić napisy do filmów? :0 Żenada, człowieku, żenada. :P )

Davus

Ja tylko rozstawiam gotowe teksty. Widać nadal nie pojmujesz, na czym polega moja praca, bo sam jesteś debilem. Niby taki znawca kina, a nie ma zielonego pojęcia o tym, jak powstają napisy do filmów. Na pewno nie masz też zielonego pojęcia, co to jest dysgrafia. Poza tym, kiedy się pisze szybko, czasem można pomylić kolejność klawiszy i zrobić literówkę. Ja chcę, by to, co piszę, wyglądało w miarę porządnie, dlatego czasem dla pewności wolę sprawdzić tekst w Wordzie lub zjarzeć do słownika ortograficznego, jeśli mam go przy sobie.

A takie LOL, które często widzę w twoich postach to robią wieśniaki udający, że znają angielski.

martinru

Niech będzie, że udaję, że znam angielski. :) I co z tego?
Ty udajesz, że znasz polski - to chyba gorzej? :)

Davus

Widać, że nie masz pojęcia, co to jest dysgrafia. To żaden wstyd, jeśli nie jest się pewnym, jak się jakieś słowo pisze i zagląda się do słownika ortograficznego. Wstydem byłoby puszczać teksty pełne błędów ortograficznych.

martinru

Wiem, co to jest "dysgrafia". Dobra, nieważne, sprawdzaj sobie, ile wlezie. Najlepiej całe życie strać na sprawdzaniu to nie będziesz pisał głupot na forach internetowych. :)

ocenił(a) film na 8
martinru

Nie będę z tobą polemizował na tak niskim poziomie jaki prezentujesz!!!

Soffcik

Podbijam, bo dobrze gadasz.
Tylko jedna uwaga: jeśli komuś podobają się 15-latki czy 15-latkowie to ten ktoś nie jest pedofilem. Fakt, że u nas (czy też ogólniej mówiąc: w mediach) stosuje się terminy "czyn pedofilski" i "stosunek seksualny z nieletnim/nieletnią" niemal zamiennie, ale pedofilia to skłonność do dziecka o niewykształconych cechach płciowych, a 15-latkowie już są od dawna w okresie dojrzewania. Taką skłonność nazywa się efebofilią i bynajmniej nie jest ona zboczeniem. Co najwyżej jest prawnym wykroczeniem wynikającym z tego, że w danym kraju wiek dozwolonej prawnie inicjacji seksualnej jest wyznaczony wyżej.
Tak więc geje, którym podobają się 15-latkowie nie są pedofilami. Co zresztą (uwzględniając Twoją uwagę, że gejom, którym podobają się nieletni, najczęściej podobają się nieletni 15-letni) oznacza, że gejów-pedofilów jest jeszcze mniej niż twierdzą Twoje statystyki.

Davus

Tak swoją drogą, to seks z 15-latkiem nie jest przestępstwem.

nikike

W Polsce nie, ale gdzieniegdzie tak. O ile się nie mylę - to np. w Kalifornii wiek dozwolony wynosi lat 18.

Davus

Możliwe, ale póki co raczej powinniśmy rozmawiać o Polsce.

nikike

No, OK, ale przyznaję, że nie wiem, o co Ci chodzi. :)
Przecież wygląda na to, że bronimy tej samej sprawy. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem. :P

Davus

Oczywiście, że bronimy, ale zwracam uwagę na szczegóły.

ocenił(a) film na 5
lukes

Tak jak ja nie rozumiem twojego toku rozumowania, tak ty nie zrozumiesz mojego. Nie warto wchodzić w dyskusję.

Hanna_Wanda

Świetnym przykładem ukrytego geja udającego hetero jest... ROMAN POLAŃSKI, który nie dość, że zgwałcił 13-letnią dziewczynkę, to jeszcze ją ZGWAŁCIŁ ANALNIE!!! Dlatego nie oglądam jego filmów ani w TV, ani na DVD, a tym bardziej w kinie.

lukes

Wyłożyłeś Wandzi czarno na białym i jej się obwody przegrzały. TVN wbił jej do głowy magiczne słowo-klucz "homofobia" i nawet nie sprawdzając co oznacza kupiła to jak dziecko, używając ile wlezeie i gdzie wlezie. " Nie warto wchodzić w dyskusję. " Reakcja lewaka, gdy położyłes go intelektualnie i nie ma już argumentów.

lukes

Strach odczuwasz. Nieświadomy.
Neurotycy często nie zdają sobie sprawy ze swojego strachu.
Tak to działa. Jesteś homofobem -> jesteś chory.

lukes

dobrze mówisz ):

ocenił(a) film na 8
lukes

A co ci przeszkadza adopcja dzieci przez pary homoseksualne ? Lepiej żeby dziecko miało rodzinę niż żyło w domu dziecka i proszę mi nie wyskakiwać z tym ze dzieci będą skrzywdzone i zostają homoseksualistami, bo nie wiem czy wiesz ale orientacja seksualna nie zależy od wychowania tylko jest naturalnie wrodzona. Radze się do edukować bo to wstyd mieć takie poglądy w współczesnym świecie.

ocenił(a) film na 1
slayer6

zapewniam Cię, że wielu osobom ciężko wybrać z dwojga złego
ale gdyby wybór był: dom dziecka czy rodzina HETEROSEKSUALNA - takiego dylematu by już nie było
można się rozwodzić godzinami dlaczego, ale niestety - chciał nie chciał jednak zdecydowanie więcej na świecie jest rodzin HETEROSEKSUALNYCH i ludzie automatycznie, stereotypowo (nie wiem jak ładnie nazwać by się przypodobać) dają wiarę takim związkom i rodzinom
chociaż nie da się zaprzeczyć, są też takie rodzinki jak u Fritzla
rodziny HOMOSEKSUALNE nigdy nie będą miały takiego zaufania społecznego, nie miały, nie mają i nie będą mieć
chyba, że jak ktoś wcześniej pisał: u żółwi czy pingwinów / żyraf - już nie pamiętam

ocenił(a) film na 1
lukes

to że HOMO HOMO HOMO HOMO jest orientacją seksualną mnie nie dziwi
niedługo pedofilia też będzie orientacją seksualną, ale tak na zdrowy rozum zoofilia też jest orientacją seksualną
niektórzy ocierają się nawet o różne przedmioty i to ich podnieca - to też jest jakaś tam pewnie orientacja seksualna
to nie zmienia faktu, że są to spore odstępstwa od normy, które są w znacznej mniejszości i przez większość uważane nie tylko za orientacje seksualne, ale też za zboczenia, perwersje, dziwactwa, gdzieniegdzie są one surowo karane itd.
stąd nie ma co się ograniczać i zamykać tematu tylko na tym, że jest to orientacja
HOMO HOMO HOMO HOMO HOMO HOMO mają dla siebie jakiś jeden film, który od razu (może jeszcze nawet przed premierą :)) stał się arcydziełem :) ale jak to mówią - jedna jaskółka wiosny nie czyni
nie ma więc się czym tak podniecać tym marginesem
chociaż widać, że ludzie są już coraz bardziej zmęczeni tym temat (bo jednak zbierają chęci by brać udział w tych idiotycznych dyskusjach o normalności i wielkiej popularności różnego rodzaju zboczeń wśród ludzi) co może całkiem niedługo się odbić na wszystkich HOMO HOMO HOMO HOMO HOMO HOMO

Hanna_Wanda

to jest riposta którą lubię :)

Hanna_Wanda

jeżeli homofobia to słowo określające człowieka który ostaje za prawdziwą naturą ludzi i miłością mężczyzny do kobiety i odwrotnie, to tak, jestem homofobem... widzę że wszystko dąży nie tylko do zniszczenia natury naszej planety , ale również i człowieczeństwa.
PS. moim osobistym zdaniem homoseksualizm bierze się z tego że ludzie nie potrafią sobie poradzić z samotnością.

ocenił(a) film na 1
S_T_S

Nie ujęłabym tego lepiej. :)

Aisha_

Miło mi że się ze mną zgadzasz :) pzdr.

ocenił(a) film na 7
S_T_S

A ja się nie zgadzam. Też Ci miło?

zuzanna_90

analogicznie rzecz biorąc powinno mi nie być miło, ale nie wiem czemu... Mam to w dupie ;)

S_T_S

Hahaha :)))) niezłe poczucie humoru! Homoseksualizm istnieje od początku istnienia ludzkości i jakoś żyjemy dalej. Co do komentarza "moim zdaniem (...) bierze się z samotności" to się nie odniosę, bo... Szkoda słów.

norsar

nigdzie nie pisałem o tym że ludzkość miała by wyginąć, tylko o człowieczeństwie , to jest ogromna różnica. Prawdopodobnie homoseksualizm istnieje nie od dzisiaj, ale czy od początku ludzkości ? :D chyba Cię poniosło :D równie dobrze można powiedzieć że od zawsze były gwałty, wojny i morderstwa, ale nie wiem co to ma wspólnego z tematem. Proszę odnieś się do tego co zacytowałeś, jestem ciekawy co napiszesz :)

S_T_S

LOL

Hanna_Wanda

Homo co ? Sprawdziłem w słowniku nie ma takiego słowa. Ot hasełko wymyślone przez lewactwo by zamykać usta inaczej myślaących. Wyborcza już móżdżek wyprała ?

New_World_Order

Lewa co? Sprawdziłem w słowniku nie ma takiego słowa. Ot hasełko wymyślone przez prawactwo by zamykać usta inaczej myślaących. Fronda już móżdżek wyprała ?

nikike

Co to ku.rwa jest Fronda?

miko1356

Wejdź sobie tam. Albo się zakochasz, albo nieźle uśmiejesz.

nikike

Ciekawe szufladkowanie, prawicowiec nie oznacza katolika.

miko1356

Ale co to ma wspólnego?

Hanna_Wanda

Może zacznij od siebie, jeśli uważasz normalnych ludzi za chorych.

S_T_S

To prosze udowodnic ze jest to choroba. Wiesz dlaczego nie tolerujesz muzulmanow zabijajacych w imie zasad zapisanych w koranie?

S_T_S

Ciebie człowieku to już całkiem poje*ało, nie? Homoseksualizm nie jest chorobą. Być może kiedyś było to uznawane za chorobę, ale już od wielu lat wiadomo, że tak nie jest, więc skończ się wypowiadać na ten temat, jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia, bo gdyby ktoś powiedział, że heteroseksualizm jest chorobą, to rzucałbyś się jak nie wiem, ponieważ wiedziałbyś, że to nieprawda. Tak samo jest w przypadku homoseksualistów, więc no. Pozdrawiam.

MrsSahyounie

Coraz częściej myślę że poje*allo
mnie by żyć w takich czasach, niestety to nie bylo zależne ode mnie.... Ale jak juz jestem to będę tepil tą zarazę i zle o tym mówil i tak dalej bo mam do tego prawo, a poje*ana to jesteś Ty i jezeli jestes jedną z tych chorych osób to powiem Ci jedno : Idź sie lecz a jezeli nie to daj normalnym ludziom zyc i nie stwarzaj im dylematów czy to ze facet z dziewczyną to normalna rzecz, bo gdyby tak nie było to Cb by nie bylo i każdego innego. Mam marzenie by wszystkich homo i inne dziadostwo zamknąć na jednej wyspie i poczekać pare lat na to co sie stanie

użytkownik usunięty
S_T_S

żałosne ! Jeżeli człowiek ma być szczęśliwy jako homoseksualista to czemu nie?! Nikt nie karze tobie być... Urażasz w ten sposób gejów- tyle w temacie

ocenił(a) film na 1
AlphabetKiller

A ja jako nie krytyk filmowy, stawiam dla tego filmu 1 bo nie toleruję pedalstwa.

ocenił(a) film na 1
AlphabetKiller

I nie porównuj tych rzygowin do filmów Smarzowskiego, krytyku, nie przystoi.

peem_18

Smarzowski księży-gejów na ekranie pokazuje (w "Domu złym"), a według ciebie lepszy? :P

ocenił(a) film na 1
AlphabetKiller

Nie toleruję takich rzeczy i nikt nie wmówi mi, że to normalne....

pagoad

Głupota, jak widać, nie boli.