Dałem 3 tylko dlatego, że lubię filmowe "robactwo" i od dzieciństwa interesowałem się pająkami. Mimo tego film bardzo słabiutki. Efekty na poziomie seriali telewizyjnych. Rażąca "gra" aktorska.Kiepskie dialogi.Obkrojona i przewidywalna fabuła. Film dadzą radę obejrzeć tylko fani gatunku. Całej reszcie kinomaniaków raczej nie polecam.
Ja tego filmu nie widziałem, ale oglądałem inne produkcje kanału Sci-Fi - te typu "Mammoth" i masę innych i wiem, że takich "Pterodaktyli" i pająków wydają masę. Ludzie to kupują albo oglądają, bo coś w tym jest, co ich pociąga, ale później mają do świata pretensję, że to "straszne gówno".
Przecież te filmy mają być takie i takie są. Większość filmów, tak jak te katastroficzne klasy B tylko nowicjusz i nawniak może pomylić z dobrymi filmami i tacy się później ośmieszają pisząc negatywne recenzje.
Ja ten film też sobie obejrzę ze względu na pająki, bo to sentyment z dzieciństwa. Wiem, czego się spodziewać. Mam nadzieję, że będzie jednak nieco lepszy niż "The Swarm".