już nie robi takiego wrażenia jak poprzednie części, ale wciąż jest solidną rozrywką, największym minusem obrazu to czas trwania filmu, pierwsza i druga część trwały około dwóch godzin,a trójka niecałe półtorej godziny, jak na kino przygodowe można było historyjkę rozwinąć, końcówka filmu mogła być również lepsza
Końcówka jest żenująca. kompletnie pozbawia raptory ich charakteru z pierwszych dwóch częsci serii. Najbardziej w tym filmie boli niedosyt, bo kiedy już nabiera klimatu swoich poprzedników sceną w ptaszarni i ataku spinozaura na barkę to niestety 10 minut później już się kończy. Reżyser Joe Johnston po prostu nie miał pomysłu na fabułę filmu. Gdyby ktoś z głową na karku podszedł do jego kręcenia to nie umieszczałby walki T-rexa ze Spinozaurem na jego początku, zabijająć Tyranozaura, tylko pozwolił obydwu megadrapieżnikom atakować na przemian bohaterów filmu i doprowadzić do ich konfrontacji dopiero w ostatnich minutach filmu tak jak to Steven zrobił z walką Tyranozaura i raptorami w kóńcówce Jurassic Parku z 1993 roku.
Przychylam się do twojej opinii rusekolsztyn, Myślę,ze faktycznie lepszym rozwiązanym było" przetrzymanie" T-Rexa przy życiu przez cały film i zaprezentowanie walki dwóch drapieżników w końcówce filmu.
nie zgadzam się, wtedy znów byłby zarzut, że skopiowano jedynkę i jej rozwiązania fabularne. a ja kopię jedynki widziałam już w dwójce ( znów t-rex w roli głównej, ochrona dziecka, scena z samochodem, rozdzielenie się grupy) i cieszę się, że trójka jest inna ( inny drapieżnik, inna konstrukcja fabuły), trójkę oglądało mi się dużo lepiej.
Ty chyba masz dużo wolnego czasu i się nudzisz, bo od kilku dni widzę, że nie robisz nic innego tylko komentujesz posty pod trylogią Jurassic Park.
PS jak nie chcesz oglądać następnych kalek to nie trać czasu na Jurassic World, bo tam jest mnóstwo nawiązań do pierwowzoru.
no chyba forum jest od tego, żeby komentować filmy. Tobie mogę powiedzieć to samo, bo też się ostro udzielasz w tematach tych filmów.
a JW nie widziałam także bez obaw.
no żeby nie było znów " od kilku dni nic innego" to odczekałam ;) a co! :)
poza tym odnieś się wreszcie do treści, a nie tylko do czasu, a to Ci źle że od kilku dni-za często, a to że kilka tygodni za długo.
przedstaw jakiś normalny kontrargument na to że nie mam racji ( w temacie że forum jest od komentowania filmów).