Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

To był film na którym jako niespełna 10 latka byłam w kinie, a dzisiaj go obejrzałam ponownie ale już z własnymi dziećmi. Robi nadal niesamowite wrażenie. Muzyka i efekty specjalne są niesamowite. Można się trochę przyczepić co do kilku szczegółów np. nieskazitelny makijaż Pani Doktor podczas ucieczki helikopterem, lub innych temu podobnych. Nadal fajnie się ogląda ten film :)

ocenił(a) film na 10
AniaK1

Oj robi, dla mnie aktualne efekty specjalne sie nie umywają do tamtych, dzisiaj są tak skomputetyzowane że aż bolą w oczy. Wtedy jak patrzysz na te dinozaury to nie widzisz żadnego fałszu, po prostu są mega realne, no ale to była technika lalkowa, dlatego taki naturalny efekt . Lubię wracać do tego filmu

ocenił(a) film na 6
AniaK1

Niestety nie zgodzę się. Właśnie obejrzałem ten film i niestety, ale jest tak mało realistyczny, że tylko dzieciom może się podobać. Mi też się podobał gdy byłem w kinie w wieku 11 lat. Dziś oglądając jako 39latek z trudem dotrwałem do końca, biorąc pod uwagę ilość absurdów w tym filmie. I bynajmniej nie mówię o przywróceniu do życia samych dinozaurów. Chyba najbardziej rozśmieszyło mnie przeżycie chłopca po porażeniu 10 tys. woltów. A takich nierealnych głupot było tam więcej. Zgodzę się, że ma świetną muzykę, efekty jak na tamte czasy z pewnością robiły wrażenie. Ale sam scenariusz jest po prostu głupi. Chciałem dać 5 gwiazdek, ale dałem 6, biorąc pod uwagę kiedy ten film powstał.