Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Kiedy

ocenił(a) film na 10

Pierwszy raz zobaczyłem T-Rexa będąc brzdącem myślałem że jest on prawdziwy i że Dinozaury istnieją do dziś mam takie wrażenie kiedy go oglądam :D R.I.P Richard Atenborough :(

ocenił(a) film na 10
radas1998

Cóż...spójrz przez okno i popatrz na ptaki, one są wciąż wśród nas.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

W końcu były ich przodkami tak jak krokodyli ale gdyby jakiś dinozaury nwm T-Rex Spinozaur czy Giganotozaur Miał zdolność hibernacji tak ja u dzisiejszych krokodyli możliwe że przetrwały by wymieranie

ocenił(a) film na 10
radas1998

Też tak miałem - pełna autentyczność przez większą część scen z udziałem dinozaurów, obojętnie czy to były roboty czy animacje komputerowe, widz dał się porwać iluzji, że te zwierzęta to żywe istoty. Dopiero Park Jurajski 3, który powinien mieć lepsze efekty specjalne niż jego poprzednicy z 1993 i 1997 zostawiał po sobie rozczarowanie zbyt krzykliwym ubarwienie dinozaurów czy za bardzo zamaszystymi ruchami przez co nie można było poprawnie ocenić ich masy ciała - mówię przede wszystkim tutaj o walce - Trex vs Spinozaur, gdzie zwierzęta ważące 8 i 10 ton napieprzają się z nie bywałą zwinnością . Kiedyś nawet widziałem (moim zdaniem bardzo obiektywny ranking ) postaci animowanych metodą CGI w któym T -rex zajął 3 miejsce. 2 należało do cyborga T - 1000, a pierwsze do Golluma z "Władcy Pierścieni" .

radas1998

Prawie tak solidnie, jak 'Wędrówki z dinozaurami' BBC. ;)