Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Dlaczego uwielbiam? Pewnie dlatego że od dziecka lubiłam dinozaury, pewnie dlatego, że
oglądając go pierwszy raz miałam może 10 lat i cholernie byłam nim zachwycona, a teraz pozostał
sentyment. Jednak zawsze gdy mam okazje oglądam go znowu i znowu, za niesamowite emocje
jaki ten film wywiera, za to ze potrafi przerazić, jak i trzymać w napięciu. Za niesamowite efekty
specjalne, za piękną muzykę i za naprawdę fajną i przyjemną rozrywkę, nie da się nudzić. Film ma
swoje wady, ale bądźmy szczerzy... jaki film nie ma? Najważniejsze jest to żeby film wywierał na nas
emocje, a tu się tak dzieje. Uwielbiam ten film i zawsze uwielbiać będę :)

Elvis007

Też miałem 10 lat jak to pierwszy raz obejrzałem
To była wycieczka z podstawówki do kina ten film mnie wtedy zmiażdżył !
Moim zdaniem jest to film który się nie starzeje, dzisiaj robi niesamowite wrażenie
Jeden z najlepszych filmów przygodowych jakie kiedykolwiek powstały
Pozdro

ocenił(a) film na 8
Psyhe

Też miałem 10 lat jak widziałem ten film po raz pierwszy. Podpisuję się obiema rękami pod tym, co napisaliście. Tak naprawdę nie potrafię realnie ocenić tego filmu, bo mam do niego zbyt emocjonalny stosunek:) Pamiętam nie tylko to, że mnie totalnie zmiażdżył, ale pamiętam siebie z tamtego czasu, chłopca, który tyle marzył, a teraz jest beznadziejnym dorosłym, który chyba zapomniał, jak to się robi:)

John Williams jest czarownicą. To co tam się dzieje w tej partyturze to jest totalna magia.