Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Niska ocena!

ocenił(a) film na 7

Jestem trochę w szoku że film ma tak niską ocenę (jak to piszę 6.9). Film może nie jest jakiś
wybitny, ale jednak to klasyk i zasługuję przynajmniej na 8.0 - takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 9
therion16_2

Mnie ta ocena takze zszokowala. Widocznie ludzie , ktorzy ogladali to w trakcie premiery , juz wymarli. Szkoda , ze za ich czasow nie bylo filmwebu , ocena by skoczyla. Pozatym nikt nie pisze sie na zrobienie filmu w podobnym klimacie , no chyba , ze asulinium :)

therion16_2

Bo to gimbusy są. Wystarczy top 100 obejrzec.

ocenił(a) film na 10
therion16_2

Na szczęście jest jeszcze IMDb, gdzie Park Jurajski ma zasłużoną oceną 8/10.

therion16_2

Jednak na najbardziej utytułowanej stronie czyli IMDB Park Juraski ma ocenę 8/10 więc głowa do góry :))

_Madie_

I w dodatku jest w top250 wszech czasów. Tamten ranking docenia klasyki, ten ssie... Polacy mają słaby gust.

ocenił(a) film na 7
piczympoom

Hm...myślę że masz rację z tymi gimbusami, oni tu rządzą i mamy to co mamy.

ocenił(a) film na 8
therion16_2

Na dodatek o wiele słabsza część druga ma nawet wyższą średnią. Walić te wszystkie rankingi.

ocenił(a) film na 10
_Madie_

Na Filmwebie Park Jurajski też kiedyś miał bardzo wysoką ocenę. Niestety potem drastycznie spadła po wtargnięciu na ten portal naszej cudownej młodzieży.

cichy_25

A jaką?

ocenił(a) film na 10
BIOLLANTE

Szczerze nie pamiętam, ale był w pierwszej setce rankingu na FW kilka lat wstecz...

ocenił(a) film na 10
cichy_25

W połowie 2008 roku miał najwyższą ocene - 8.4 i mieścił się w top 100 na 50 miejscu. Od tamtego czasu tak drastycznie mu zaniżono ocene niestety.

ocenił(a) film na 8
BIOLLANTE

16 Lutego 2009 roku, Park Jurajski miał ocen 8,04 i zajmował 251 miejsce w rankingu.
http://web.archive.org/web/20090216112926/http://www.filmweb.pl/f1212/Park%20Jur ajski,1993

ocenił(a) film na 3
cichy_25

Po prostu film się zestarzał. Dziś efekty specjalne w tym filmie nie powalają jak kiedyś, a reszta filmu nie zachwyca (film jest bardzo familijny)

ocenił(a) film na 9
MistrzSeller

Dzisiaj byłem w kinie i stwierdzam, że efekty w tym !dwudziestoletnim! filmie biją na głowę efekty w większości współczesnych blockbusterów.

ocenił(a) film na 3
Mr_MarQx

To znaczy nie zachwycają w sensie, że wyglądają mniej więcej jak te które widzimy na codzień i nie wzbudzają już żadnego Wow, co za wspaniałe efekty

ocenił(a) film na 9
MistrzSeller

Tak, jedne z najwspanialszych efektów specjalnych wszech czasów.

ocenił(a) film na 10
MistrzSeller

Te efekty dalej robią "Wow", chociażby dlatego że mają już 20 lat, a wciąż się niezestarzały. Poza tym w żadnym innym filmie do tej pory nie pokazano tak dobrze wykonanych dinozaurów za pomocą animatroniki i komputera.

ocenił(a) film na 9
therion16_2

A myślicie że ja nie jestem zaszokowana :o Jak tak można ? Film miał oskary i inne nagrody. Przecież to ,,arcydzieło", ludzie błagam was docencie to, teraz jak widzicie lecą takie filmy o dinozaurach jak np. ,,Atak dinozaurów" , który jest głupi i paskudny. Druga część Parku Jurajskiego jest gorsza i nudna, a jedynka zasługuje na przynajmniej 8.0.

ocenił(a) film na 5
therion16_2

klasyk, nie klasyk, co za różnica? Film ocenia się ze względu na jego poziom, a nie na to czy jest stary. Za dzieciaka się jarało dinozaurami i parkiem jurajskim, ale jak ostatnio obejrzałem ten film to masa najróżniejszych głupot i błędów aż raziła. Ocena na filmwebie jest i tak grubo zawyżona.

ocenił(a) film na 3
therion16_2

Jak dla mnie ocena za wysoka ten film to zwykły film przygodowo-familijny, bez jakiś super ciekawych postaci. Praktycznie nie ma w nim nic więcej oprócz ładnych dinozaurów, które na tamte czasy były świetnie wykonane.

użytkownik usunięty
therion16_2

Może 8.0 to nie, ale 6,9 to w moich oczach zdecydowanie za niska ocena. Przykładowo taki syf z Pattinsonem jak '' Twój na zawsze '' ma średnią 7, 5 , a tu ... :(

użytkownik usunięty
therion16_2

powienien mieć średnią w granicach 7,2-7,5.