Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Ocena.

ocenił(a) film na 8

Nie wiem czemu ten fim ma taką wysoką ocenę. Przecież jest totalnie nieprawdopodobny. Skąd ten stary facet mia pieniędze na taki Park? Dlaczego nie interweniowała policja/wojsko? Czy dinozaury nie mogły odpłynąć z wyspy? Jednym słowem bzdura. Najgorsza scena ze świeceniem w oczy T-Rexowi. I jeszcze ten brunet co przeleżał cały film na stole.
Ps. Jeśli ktoś zna serial Przyjaciele (taka podróbka jak poznałem waszą matkę) to tam też się nabijają z Parku Jurajskiego. Ktoś wspomina, że JP jest możiwy i wszyscy się śmieją. Nawet w głupim serialu się śmieją z tego filmu. Żal.

ocenił(a) film na 8
biafra89

A efekty specjalne wyglądają jak sprzed 20 lat.

ocenił(a) film na 7
biafra89

2014 - 1993 = 21

;)

ocenił(a) film na 10
biafra89

Brunet, co przeleżał cały film na stole - najseksowniejszy facet ever! Bardzo bym chciała, żeby mój facet tak wyglądał nawet leżąc na stole ;)

ocenił(a) film na 10
biafra89

"Przecież jest totalnie nieprawdopodobny."
No jasne, przecież wszystkie inne filmy sci-fi są arcy-realistyczne co do detalu. Nie mówiąc już o bajkach dla dzieci i animacjach.

"Skąd ten stary facet mia pieniędze na taki Park? Dlaczego nie interweniowała policja/wojsko?"
Bo gdyby nie miał na to wszystko pieniędzy i gdyby interweniowała policja lub wojsko, to by nie było filmu i dobrej zabawy z przygody?

"A efekty specjalne wyglądają jak sprzed 20 lat."
Bo są sprzed ponad 20 lat. I tak wyglądają lepiej od większości dzisiejszych produkcji wyglądających jak gry komputerowe, w których jest mnóstwo przesadzonych efekciarstwem scen.

A w serialu "Przyjaciele" w rzeczywistości wyśmiewano pewien fakt, że sporo ludzi (głównie amerykanów) po premierze "Parku Jurajskiego" uwierzyło w przedstawioną tam koncepcję wykreowania dinozaurów z DNA uwięzionego w bursztynie. Dziś już oczywiście wiadomo, że to czysta fantazja jak w każdym innym sci-fi.

ocenił(a) film na 9
biafra89

Dobry ten tekst o brunecie "co przeleżał cały film na stole", no nie mogę ;D
Co do oceny, mnie z kolei zastanawia czemu jest taka niska.

ocenił(a) film na 9
biafra89

Nie wiem czy jesteś trolem, czy jełopem.
"Skąd ten stary facet mia pieniądze na taki Park" - po prostu może jest bogaczem, w filmie nic nie wiadomo czym się zajmował przed Parkiem.
"Dlaczego nie interweniowała policja/wojsko?" - Bo nie działały telefony przez które można by było ich "wezwać ?
"Czy dinozaury nie mogły odpłynąć z wyspy?" - Proste że mogły, lodzią podwodną, albo na skuterach wodnych, albo kraulem przecież dinozaury z tego były słynne że świetnie pływały -.-'
"A efekty specjalne wyglądają jak sprzed 20 lat."- serio qrwa ? serio ?

biafra89

Już tak jest że filmy się starzeją.