Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Nigdy nie zapomne tej premiery z 1993 roku,tych tłumów przed kinem,no i samego filmu,który zachwycił wszystkich,w tym mnie. To było przeżycie! Thank Mr. Spielberg.

ocenił(a) film na 10
kinoman77_filmweb

Ten film teraz robi wrażenie a efekty w tym filmie są nieziemskie bo tak realistycznie zrobione że głowa mała . Jak oglądałem ten filmw po premierze to nie mogłem się nadziwić do tego stopnia że myślałem że te dinozaury to nie komputerowy wytwór ale że one faktycznie istnieją na tej wyspie . Grozy w nim też nie brakowało . Serce się kraje jak się widzi na którym jest on miejscu a na którym jest " Avatar " który do pięt mu nie dorasta . Czesto do tego filmu wracam bo to perełka efekciarskiej przygodówki .

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Zgadza się. Dzisiejsze "CGI-aje" nie mają startu. Lwia część efektów w "Jurrasicu" to praca lalkarzy Stana Winstona,w tym pełnowymiarowa postać T-Rexa. Połączenie ich z genialnie dopracowaną animacją dało piorunujący efekt. Ponad 20 lat od premiery,wciąż wbija w fotel.

ocenił(a) film na 10
kinoman77_filmweb

"CGI-aje " tzn ?

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Tzn. Większość współczesnych filmów, których efekty oparte są wyłącznie o efekty cyfrowe,a nie,jak w przypadku "Jurrasica" na mieszance efektów tradycyjnych z komputerowymi (patrz Jurrasic World,albo jeszcze lepszy przykład "The Thing" z 1982 vs "The Thing" z 2011.

ocenił(a) film na 10
kinoman77_filmweb

Dzięki . Teraz kumam . Dzisiaj często efekty biją po oczach że aż boli .

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Dokładnie. Często ma sie wrażenie, ze to film jest dla efektów,a nie efekty dla filmu.