Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

Widział już m. in. trylogię "Władcy Pierścieni" i "Star Wars" (Nowa Nadzieja oraz Mroczne Widmo).

ocenił(a) film na 10
_J_K_

Skoro widział już trylogię "Władcy Pierścieni" to Park Jurajski raczej nie spowoduje jakiejś tam traumy. Zwłaszcza, jeśli jest zafascynowany dinozaurami.

Raptosaur

dzięki.
chyba dam mu czas jeszcze z pół roku ;) mimo wszystko

ocenił(a) film na 10
_J_K_

Spokojnie.

Anthrax91

dzięki.
chyba dam mu czas jeszcze z pół roku ;) mimo wszystko

ocenił(a) film na 10
_J_K_

Jak uważasz, rodzicem nie jestem ;)
Od siebie mogę dodać że na drugą część poszedłem z rodzicami do kina mają lat 6 i byłem oczarowany.

Anthrax91

OK, dzięki.
Lista fajnych filmów, niekoniecznie najnowszych produkcji, jest dłuuuga ;)

ocenił(a) film na 10
_J_K_

Śmiało może oglądać. Ja właśnie w tym wieku po raz pierwszy miałem możliwość zetknięcia się z tą tematyką. Szczęki czy Terminator, które obejrzałem w tym samym czasie były dla mnie jako ośmiolatka o wiele straszniejsze niż Park Jurajski :)

rusekolsztyn

:)
"Szczęk" pokazywać nie zamierzam ...
Akurat teraz padło na tego całkiem pierwszego "Batmana"z J. Nicholsonem i chyba jutro będzie rodzinny seans (jesteśmy po obejrzeniu serialu animowanego z lat 90. syna fascynuje Joker ;) ).

ocenił(a) film na 8
_J_K_

Park Jurajski obejrzalem kiedy mialem 6 lat. Pokaz dziecku jak najszybciej, bo czym starsze tym mniejsze wrazenie na nim zrobi. A i Szczeki powinien zobaczyc, moze troche barziej brutalny, ale ja obejrzalem mniej wiecej w jego wieku, moze troche wczesniej, i psychiki za bardzo mi nie wypaczyl.

jasiu15

Dzięki za poradę ale i ja, i tata dziecka nie jesteśmy przekonani do "SzczęK; :)

pokazałam synowi zwiastun "Parku Jurajskiego" i podekscytował się bardzo widząc T-rexa. i zapytał potem "ale to przecież nie były prawdziwe dinozaury? jak oni to zrobili?" więc chyba jednak obejrzymy na dniach ;) No i jak powiedziałam, że to film sprzed 20 lat - "ale stary!". Ale nie przeszkadza mu to, na szczęście.

ocenił(a) film na 9
_J_K_

Też jako dzieciak uwielbiałam dinozaury. Film oglądałam jeszcze w przedszkolu
(podobnie jak LotRa i Star Wars) i bardzo mi się wówczas podobał.
Więc wedle mnie, dla 8 latka można śmiało włączyć.

ocenił(a) film na 8
_J_K_

ja miałem 8 lat gdy ten film powstał i bylem na nim z rodzicami w kinie takze śmiało; )

_J_K_

Byłem, w podobnym wieku na premierze pamietam ze w tamtych czasach były takie tłumy ze ludzie siedzieli na schodach :) tak wiec jak najbardziej można mu ten firm puścić.