Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

proszę o szybką odpowiedz od tego zależy czy obejrze film !

miki2001007

nie ma dubbingu

ocenił(a) film na 7
miki2001007

No to nie obejrzysz; Żal mi takich dzieci, co nie wiedzą, że tylko bajki są w kinie z dubbingiem ._. A filmy z napisami ._. No ale jak nie umiesz czytać to ... ._.

bmdoolar

dla twojej wiadomości umiem czytać już od przedszkola ! i mogę obejrzeć film z napisami ale na ten film miałem iść z dużo młodszą siostrą która z czytaniem radzi sobie jeszcze średnio ! i tak na marginesie nie tylko bajki są z dubbingiem. przykłady : giganci ze stali,Alicja, oz, Jack pogromca olbrzymów i wiele innych :) pozdrawiam ;)

miki2001007

Albo Harry Potter :)

KeiChan

i narnia :)

miki2001007

Oraz Avengers,Iron Man 3 i Thor:Mroczny świat

ocenił(a) film na 7
miki2001007

Ten film nie jest dla małych dzieci, więc sorry, ale chyba by się bała ._.

ocenił(a) film na 10
bmdoolar

Czy ja wiem? To kino familijne więc nada się dla każdej grupy wiekowej, pamiętam że oglądałem ten film jako kilkuletni dzieciak i byłem zachwycony.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Dokładnie. Z tego co widzę, to sieć Multikino oznacza ten film od lat 10 (!). Moim zdaniem amerykańskie oznaczenie PG-13 jest jednak mimo wszystko najbardziej adekwatne.

I w sumie, co do tematu, to nie dziwię się, że pojawiła się idea dubbingu dla tego właśnie filmu. Jurassic Park ma wiele czysto familijnych momentów, a ostatnie przypadki, w których zdubbingowano wszystkie Star Warsy na Blu-ray oraz pierwszą część Hobbita tylko utwierdzają to, że również Jurassic Park mógł być zdubbingowany. Osobiście nie byłbym jednak za tym, by to robić w przyszłości dla tego filmu. Mogłoby to zniszczyć świetny montaż dźwięku, który jest już teraz.

ocenił(a) film na 7
bmdoolar

No ja niestety też nie idę do kina na film 3d z napisami, po co komu iść na coś 3d, skoro napisy na pół ekranu mają rozpraszać, psuć efekt 3d, i zasłaniać obraz.
Już wolał bym iść na wersję oryginalną, bez napisów.