No to nie obejrzysz; Żal mi takich dzieci, co nie wiedzą, że tylko bajki są w kinie z dubbingiem ._. A filmy z napisami ._. No ale jak nie umiesz czytać to ... ._.
dla twojej wiadomości umiem czytać już od przedszkola ! i mogę obejrzeć film z napisami ale na ten film miałem iść z dużo młodszą siostrą która z czytaniem radzi sobie jeszcze średnio ! i tak na marginesie nie tylko bajki są z dubbingiem. przykłady : giganci ze stali,Alicja, oz, Jack pogromca olbrzymów i wiele innych :) pozdrawiam ;)
Czy ja wiem? To kino familijne więc nada się dla każdej grupy wiekowej, pamiętam że oglądałem ten film jako kilkuletni dzieciak i byłem zachwycony.
Dokładnie. Z tego co widzę, to sieć Multikino oznacza ten film od lat 10 (!). Moim zdaniem amerykańskie oznaczenie PG-13 jest jednak mimo wszystko najbardziej adekwatne.
I w sumie, co do tematu, to nie dziwię się, że pojawiła się idea dubbingu dla tego właśnie filmu. Jurassic Park ma wiele czysto familijnych momentów, a ostatnie przypadki, w których zdubbingowano wszystkie Star Warsy na Blu-ray oraz pierwszą część Hobbita tylko utwierdzają to, że również Jurassic Park mógł być zdubbingowany. Osobiście nie byłbym jednak za tym, by to robić w przyszłości dla tego filmu. Mogłoby to zniszczyć świetny montaż dźwięku, który jest już teraz.