Park Jurajski

Jurassic Park
1993
7,0 339 tys. ocen
7,0 10 1 338710
7,6 57 krytyków
Park Jurajski
powrót do forum filmu Park Jurajski

swietny

ocenił(a) film na 9

Film swietny, mam bardzo mile wspomnienia za kazdym razem gdy go ogladam :) Pewnie, ze nie
oddaje wszystkich faktow odnosnie dinozaurow albo niektore nawet przekreca, ale tu chodzi o
sama fabule, akcje. Bardzo wciagajacy, a efekty jak na 20lat temu genialne ! Zawsze milo sie go
oglada :)

ocenił(a) film na 7
wolter03

w przeciwieństwie do pozostałych części, ktore są tragedią

ocenił(a) film na 10
ataksobie

Szczeże to dwójka tez jest w tym samym klimacie co pierwsza część i widac że te dwa filmy mają coś ze soba wspólnego natomiast trójka jest zupełnie innym filmem i poza dwójka bohaterów z pierwszej części nic jej nie łączy z poprzednimi produkcjami. Uwielbiam ten film jest on tak niezwykły a zarazem tak prawdopodobny że z łatwością można by uwierzyc w opowiadaną w nim historię.

ocenił(a) film na 9
krzysio6666

Jestem tego samego zdania, że dwójkę prawie równie dobrze ogląda się co pierwszą część ! Pozostałe im dalej tym gorzej niestety :(

ocenił(a) film na 8
wolter03

Magia kina + nostalgia! Pamiętam do dziś jak oglądałem ten film w kinie jako dzieciak. I ta muzyka... Można go oglądać w kółko.

wolter03

Mam to samo. Film, do którego zawsze się wraca, który zawsze wciąga. Mimo swoich lat wciąż zaskakuje efektami. Mogę oglądać co roku w święta ale i tak zawsze z chęcią go oglądam. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 7
drones

nic dodac, nic ujac ;)

ocenił(a) film na 8
wolter03

I to w części robione na Amidze. Klasyka. Oglądałem to w ogólniaku. Mało mnie wtedy obchodziła fabuła, chciałem tylko "na własne oczy" zobaczyć jak mogły wyglądać te gady bo przed tym filmem widziałem tylko rekonstrukcje w postaci rysunków albo nieudolnych animacji. A tu taki kop... Do dziś pamiętam to pierwsze wrażenie.