Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242195
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja
ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Jeżeli zdefiniujemy świadomość jako coś charakteryzującego każdy układ zawierający informacje (czyli dokładnie każdy układ), np. mózg człowieka, to wszechświat jest świadomy, podobnie jak i pojedynczy atom. Różnica między nimi a człowiekiem polega na ilości informacji (przepływ informacji to też informacja). Atom nie jest dostatecznie "poinformowany" by mieć to co większość ludzi myli ze świadomością - osobowość, nie ma nawet żadnego instynktu, jest całkowicie bezwolny. Wszechświat ma zbyt wiele informacji by mieć osobowość, albo inaczej, on żadnej nie "przyjmuje" gdyż zawiera w sobie wszystkie osobowości nasze, obcych i jakichś prawie-Bogów

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Prościej, to tak jakbyś ty miał nagle stać się "poziomem owada" mając całą swoją wiedzę o rzeczywistości. Albo świadomością części swojego mózgu mając całość

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Dlaczego duża ilość informacji wyklucza osobowość?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Bo jedna konkretna osobowość wynika z ich mniejszej ilości

ocenił(a) film na 1
Andrewx51

HahaxD Po przeczytaniu Twoich wypowiedzi w tym wątku, nabrałem strasznej ochoty na ten materiał, który palisz- co to jakaś sativka?;)

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Dziecko ma minimum informacji (chociaż pewnie więcej niż 10 kompów) ale potem ich zasób się powiększa. Nie możesz być pewien, że gdyby stał się maksymalny, osobowość by umarła.

ocenił(a) film na 1
Pancefaust

Pancefaust + Andrewx51 = "Wiódł ślepy kulawego...";)

ocenił(a) film na 10
gienek1

zamknij morde ździro

ocenił(a) film na 1
Pancefaust

Te, Niewypał!;)
Masz zespół Tourettea?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Ja bym go kopnął w krocze i sprawdził czy ma jaja

ocenił(a) film na 1
Andrewx51

...Ale najpierw musiałbys pion jeszcze utrzymać...;)

ocenił(a) film na 8
gienek1

Ty musiałbyś mieć torebke do której włożyłbyś zęby zebrane z ziemi

ocenił(a) film na 1
Andrewx51

...Za bardzo wydumane- długo myślałeś jak być fajnym i wyszło "Ni do rymu ni do taktu-wsadź se d...e do kontaktu";)

ocenił(a) film na 10
gienek1

Lubię ciebie i tobie podobnych. Fajnie się was wkur wia.

ocenił(a) film na 8
gienek1

Różnica między nami jest taka: Ja długo myślę i wymyślę, ty długo myślisz aż puszcza ci zwieracz i nic nie wymyślisz

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

10 razy więcej? Chyba 10 silnia do 10 silnia razy więcej informacji zawiera przepływ informacji w mózgu dziecka niż w kompie. Maksymalny zasób = ?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Pomijamy maleńką kwestie tego że mamy tutaj maleńki problemik ze zdefiniowaniem informacji, chyba że mówisz o kubitach? Nieważne, napisze ci językiem który tylko ty z pośród wszystkich tutaj jesteś w stanie zrozumieć, osobowość umiera razem z ciałem, świadomość nie umiera nigdy. Informacja która powstaje w twoim widzeniu, którą odczytujesz w momencie zdania sobie sprawy potrzebuje bardzo wielu informacji

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Jak definiujesz osobowość?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Różnie można, ściśle i artystycznie. Ściśle jest w mózgu, artystycznie jest to doświadczenie

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

A dusza? Czy to nie jest osobowość spoza ciała?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

A czym jest dusza?

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

zdaje się że przenośnym ego

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 10

thx :*

nonz999

Twórca Twojej wielkiej mechaniki kwantowej rzeknie Ci: "Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę, zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."

Nie bądź zbyt pyszny, tylko dlatego, że liznąłeś cząstkę nauki.