Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242188
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Jedno wielkie gówno! Chciałbym tylko tutaj przypomniec, że ten film całkowicie jest do niczego, sam się z drugiej strony zastanawiam co się dzieje z Gibsonem, po Walecznym sercu zacząło mu odbijac. Czyżby w ten sposób chciał się wyżyc na swoim nieszczęsliwym dzieciństwie, na swoich ortodoksyjnych rodzicach, na swoich problemach natury seksualnej? Widac wyrażnie, że ma gejowskie tendencje do zapędzania się. Jego dwa ostatnie filmy czyli Pasja i Apocalypto to typowe filmy w stylu queer i w stylu snuff movie. Mimo wszystko oba filmy są słabe nawet jeśli oceniac je pod względem wymienionych przeze mnie gatunków. Tu się nie ma czym zachwycac, a to, że w to błoto wrzucono Jezusa to już inna para kaloszy. Mogę się zgodzic, że pasja nie była spacerkiem, ale czemu nikt nie mówi, że jest to typowe średniowieczne wyobrażenie pasyjne. Po za tym ja w tym nie widzę nic religijnego, ani tym bardziej sacralnego. Zwykły badziew, w którym jakiś skryty pedał dyktuje swoje warunki. Widac wyrażnie, że pana Gibsona, rajcują umięsnione męskie ciała, oraz ból i cierpienie. Sex and przemoc, to jest to co fascynuje cały nasz gatunek, ale w wydaniu Gibsona nudzi!!!!

ocenił(a) film na 10

Do kogo to ????

(za krótki) ( kur...znowu za krótki)

użytkownik usunięty
mariouszek

Mnie się film podobał, 'ruszył' mnie dosyć mocno.

Zgodze się z Toba że Gibson chyba oszalał, apocalypto nie miało żadnego przekazu dla widza, rzeź , rzeź , rzeź, a gdzie 5 minut zadumy bohatera na myślenie??:)

Pozdrawiam, nie unoście się na autora tematu , wyraźił swoją opinie a wam wara do tego;P jak ja wyraźiłem swoją :)

ocenił(a) film na 8

Sa tacy co lubuja sie w upuszczaniu posoki w filmach:P

Debesciak

mariouszek:większego gówna niż Ty w tym temacie nie widzę.Już jakiś czas jestem na tym forum i dostrzegłem,że są osoby które na tym forum wypisują jakieś "prowokacje".Ty jesteś świetnym przykładem "prowokanta" ,wypiszujesz jakieś chore bzdury,a nawet nie podajesz mocnych i mądrych argumentów,tylko szczeniackie,śmieszne zarzuty wobec Gibsona.Takie osoby jak Ty potrzebują opieki psychiatry.Idź lepiej zrób coś pożytecznego,a nie wypisujesz bzdury.Niestety takie są dzieci neostrady!!!!!

ocenił(a) film na 1
wiltord

niepełnosprawana neostrada czymkolwiek to się je powiem tylko tyle, że chciałem zwrócić na coś uwagę dawno temu umieszczając ten post od i tyle, popatrzeć na coś z innej strony, zresztą ja niczym Jezus zawsze stawiam się po stronie mniejszości;p