PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=736788}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
2017
7,2 144 tys. ocen
7,2 10 1 143837
5,5 50 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

Bez zachwytu

ocenił(a) film na 6

Byłem na seansie w kinie 4DX i szczerze mówiąc gdyby nie trzęsło fotelami to trudno byłoby mi wytrwać przez pierwszą połowę filmu.
Może dlatego, że trafiłem akurat na wersję z dubbingiem i jakoś mi on nie podpasował. Nie czułem w ogóle baśniowej atmosfery, muzyka nie zachwyciła, nie udało mi się wkręcić w baśniowy świat Disneya.
Druga połowa była już lepsza, trochę więcej akcji, historia bardziej się kleiła. Nadal jednak animacja sprzed ponad 20 lat zjada tę wersję na śniadanie.

ocenił(a) film na 5
jojoro

Jak dla mnie film był nieco przekombinowany. Widać, że twórcy mieli spory budżet. Kręciło mi się w głowie od tych migających klatek, oszałamiających efektów specjalnych i feerii barw. Ja bym postawiła na prostotę, dlatego bardziej podpasował mi "Kopciuszek" z 2015 roku.

A książę był brzydki. :( Wyglądał jak niejaki bananowy młodzieniec Piotr Woźniak Starak...

ocenił(a) film na 3
Kinomaniaczka_

Zgadzam się z opinią.Czekałam długo na ten film namówiłam na seans kilka osób a spotkało nas spore rozczarowanie :-((( jak dla mnie za dużo śpiewania za mało akcji( ja rozumiem że to musical ale ile można?), kiepska Bella i beznadziejny książę po przemianie.Ogólnie przekombinowany i dla mnie zwyczajnie nudny.Dawno się tak nie zawiodłam...

jojoro

Może gdyby ci się fotel nie trząsł to bardziej byś się wciągnął?