PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4105}

Piękność dnia

Belle de jour
1967
7,6 14 tys. ocen
7,6 10 1 13925
8,1 24 krytyków
Piękność dnia
powrót do forum filmu Piękność dnia

6

ocenił(a) film na 6

Sam temat na scenariusz ciekawy. Zabrakło mi jednak czegos w Cathrene, czegos jeszcze.. dlatego tylko 6.

ocenił(a) film na 4
Unfaithful

Myślę podobnie, tylko ja dałem niższą ocenę. Parę godzin temu napisałem tu, w innym wątku, że film był drętwy, ale to niezupełnie prawda. To Deneuve po prostu gra moim zdaniem słabo. Przez cały film ta sama postać, a przecież tyle przeżywa i coś powinno się w niej poważnie zmieniać. Ja przez to w bohaterce widziałem jakiś ożywiony pomnik, a nie człowieka.

ocenił(a) film na 4
AethRh

w tym cały jej urok! w pozornym braku emocji, pomysl ile uczuc potrafila skryc pod ta maska, to niesamowite

użytkownik usunięty
Unfaithful

Mam podobne odczucia. Z tematu poruszonego w filmie mógł wyjść bardzo dobry fobraz. Niestety, mdła gra i to nie tylko Deneuve sprawiła, że film nie jest porywający, brak w nim emocji. Może pod koniec filmu atmosfera trochę ożywia się, ale to tylko dzięki dość wyraziście odegranej przez Michela Piccoli (kolega męża Deneuve) postaci.

użytkownik usunięty

Nie zgadzam się, Catherine była jednym z atutów filmu.

użytkownik usunięty

Jest piękna. Ale zapewne nie o to ci chodzi. Można ją usprawiedliwiać, że postać przez nią grana była "wyprana z uczuć", czuła pustkę, ale nawet przy takim portrecie psychologicznym, a może zwłaszcza przy takim umiejętności aktorskie powinny być na najwyższym poziomie, aby postać wydała się autentyczna. Do mnie Deneuve nie trafiła. Była sztuczna.

użytkownik usunięty

Deneuve to jedna z najlepszych aktorek, moim skromnym zdaniem.
Nigdy jej nie przyłapałam na słabej grze.;)

użytkownik usunięty

To mój pierwszy film z nią. Być może uda mi się jeszcze ją przyłapać na innych, tym razem znakomitych rolach ;)

użytkownik usunięty

Np. we ''Wstręcie'' miałam wrazenie, ze nie gra, tylko naprawdę jest schizofreniczką- mistrzostwo świata

użytkownik usunięty

Wstręt Polańskiego. Ciekawa propozycja. Odhaczam film do zobaczenia.