Zauważyliście, że przez cały film bohaterowie krwawili na różowo ???
Ile krwi można utoczyć z dziury po zębie ???
Ile czasu zajmie wybuch benzyny po podpaleniu ???
Albo scena w której Boby podnosi te ciężary, żeby ocalić tą dziewczynę przed wbiciem kolców w oczy. Gdy na końcu sciągnął bluzkę, żeby wbić sobie haki, nie było widać żadnych ran.
Ponadto zobaczcie ostatnią scenę z 6, zamykającą film - jak już Hoffman krzyczy z rozerwaną twarzą (jest też ona jako retrospekcja w 7) po zdjęciu RBT. Zauważcie ile fragmentów skóry itp zwisa mu z policzka. Tymczasem w 7 (scena dokładnie później jak już wychodzi z pomieszczenia opierając się o próg drzwi) - jeszcze zanim sam zszyje sobie buźkę już widać jakby była zaszyta i tylko rysy po ranach. Ponadto akcja 7 trwa ile po 6? Myślę, że góra 24h - w końcowych scenach ledwo widać jakiekolwiek ślady na twarzy, że miał ją w ogóle rozerwaną. Szybko się goi widocznie :)
Ponadto będąc już na koniec w łazience, nie ma ani jednego śladu na jego lewej dłoni, którą wręcz zmasakrował aby się uwolnić z fotela na końcu 6 (mimo, że na początku 7 jest scena, że owijają ją w szmatkę).
Obejrzałem jeszcze raz i zobaczyłem, że na końcowej scenie w dwóch ujęciach wyrzucona przez Gordona piła jest, a raz jej nie ma.
No i jeszcze przesławny ślad krwi wychodzący z z jeszcze bardziej sławnej ŁAZIENKI (która wyglądała jakby została wyczyszczona przez bandę sprzątaczek uzbrojonych w Cifa). Jeden facet uciął sobie nogę, drugi sobie ją zmiażdżył. Na pewno zostawili jakikolwiek ślad (na początku 7 była krew i to dużo). Na końcu 7 krew znika mimo że w 5 była. Niby drobne błędy, ale wnoszą do filmu trochę tandety i poczucia ,że film który oglądamy został zrobiony po łebkach :P
Nie da się zrobić idealnego filmu bez żadnych wpadek. Człowiek nie jest w stanie zapamiętać każdego najmniejszego szczegółu zwłaszcza jak ma wiele innych spraw na głowie. Mimo to fajnie jest za zauważać. xD Lubie wyszukiwać np odbicia kamer w szybach lub cienie lub inne rzeczy. =)
Jak nie wiesz dokładnie to się nie odzywaj, krew z zęba była przedstawiona prawidłowo i nie był to żaden błąd. Ja przy wyrywaniu dwóch trójek miałem trzy razy usta pełne krwi, a co dopiero ósemki, które są wyrywane w filmie. Nie żebym bronił tego gniota, ale na przyszłość jak stawiasz tezy to doucz się.
Mi wyrywali dwie czwórki i krwi był mało. Może jestem gorzej ukrwiony :D. Chyba nie będziemy się kłócić o tą telenowelę XD ?