Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42223
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Nie wierze! Muszę to obejrzeć! Mam nadzieję, że ta część mnie zaskoczy.. Oby.

imalones

Ale pewnie tylko pare scen i tyle;D ale w obsadzie go nie ma a w trailerze jest..Kurde jestem ciekaw Chestera w pile;p

tomciooo10

ja jestem ciekaw jak Jill wypadnie na trailerze widać, że będzie miała swój test.

michalzawiski

ja również jestem bardzo ciekawa co do Jill. Nie mogę doczekać się premiery :)

użytkownik usunięty
michalzawiski

ja mam nadzieję, że nie go przejdzie po tym co zrobiła Hoffmanowi :) w ogóle jestem ciekawy jaką rolę odegra w tej części detektyw.

mam taką cichą nadzieję, że będzie kontynuował grę.

michalzawiski

A ja zastanawiam się ile jeszcze części stworzą.

użytkownik usunięty
imalones

A mnie się wydaje (przeczucie), że w tej części Hoffman poleci. :)

użytkownik usunięty

Też tak coś czuję, kilka razy - zwłaszcza w 6 mu się udało - albo zginie, albo zostanie "bohaterem".

@michalzawiski - Też mam nadzieję, że to on będzie kontynuował, bo jeśli by zrobili że jest jeszcze ktoś inny, to będzie przesada, a jak jeszcze się okaże, że to dr Gordon (w co nie wierzę) to już w ogóle dramat. Ponadto ciekawi mnie jak przedstawią jego postać - jego nowy image z pozszywanym policzkiem (zdjęcie coś mało w tej kwestii pokazuje) oraz jaki będzie jego dalszy los po zabiciu Perez i Ericksona (ciekawe czy rzeczywiście ktoś po za nimi już wiedział o nim) - czy będzie działał w ukryciu czy normalnie dalej jako detektyw? czy będzie w grupie wsparcia (w końcu przeszedł test, na dodatek taki, którego teoretycznie się nie dało)? itp.
Swoją drogą mam nadzieję, że to będzie wyłącznie jego gra - z minimalnym udziałem oryginalnego Jigsawa - głupotą by było, że John oczywiście przewidział, iż to akurat Ci ludzie z grupy wsparcia przeżyją grę, na dodatek nie wyciągną wniosków i że przetestuje ich raz jeszcze. Dużo zatem wyjaśni zawartość koperty, która Jill zostawiła w szpitalu.
Na końcu oczywiście pewnie będzie standardowo jakiś mega twist, ale liczę że zamkną wszystkie wątki, wszystko wyjaśnią, ale jakoś nie chce mi się wierzyć aby na końcu nie zrobili sobie furtki do kolejnych części.

ja nie widze lepszego kandydata do prowadzenia gry niż Hoffman. Dr. Gordona jakoś ciężko mi jest sobie wyobrazić w tej roli ( tym bardziej z odciętą nogą), a Jill zbyt emocjonalnie do tego podchodzi i dlatego moim skromnym zdaniem nie nadaje się do tego.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Wiecie... wszyscy mówią o wielkim powrocie Gordona i jego wielkim, tajemniczym udziale w grze Jigsawa a tak naprawdę może się okazać, że pojawi się tylko w jednej czy dwóch scenach (retrospekcja) i tyle Gordona i wcale nie musi niczego kontynuować i brać udziału. Tak tylko głośno sobie myślę... bo nic nie wiadomo. :)
Trzeba czekać na premierę. :)

użytkownik usunięty

...i tak jak mówisz qu3ss - oby zakończenie było MEGA! :D

"Wiecie... wszyscy mówią o wielkim powrocie Gordona i jego wielkim, tajemniczym udziale w grze Jigsawa a tak naprawdę może się okazać, że pojawi się tylko w jednej czy dwóch scenach (retrospekcja) i tyle Gordona i wcale nie musi niczego kontynuować i brać udziału." no wiesz cos słyszałem, że wszyscy którym udało się w grach jigsaw'a mają grać ponownie.

użytkownik usunięty
michalzawiski

świadczyć może też duża liczba pułapek w filmie - 11 albo 13 (nie pamiętam już dokładnie).

Co do Gordona również nie zdziwiłbym się aby pokazano go tylko w retrospekcjach (SPOILER! bowiem scena otwierająca film już jego dotyczy - chyba, że coś zmienią KONIEC SPOILERA! ), ale pewnie dostanie jakąś tam rolę - pytanie czy będzie w tej grupie czy twórcy przygotowali coś innego.

Nie wiem czy zauważyliście, ale to będzie pierwsza część bez Amandy, nie żebym z tego powodu płakał bo i tak wole Hoffmana z tego "moralizatorskiego" trio, to jednak te wszystkie retrospekcje odnośnie tej trójki miały taki swój smaczek.

ocenił(a) film na 8

A co myślicie na temat sceny po naposach w Pile VI? Czy to może coś znaczyć dla fabuły siódemki? :]

użytkownik usunięty
danio344

Hmm myślę, że to tylko taka ciekawostka ze strony twórców. W kinowej wersji tej sceny nie było, dopiero w unrated. Z drugiej jednak strony mamy scenę jak Hoffman wynosi to dziecko, które jest na dodatek w szoku pytając tylko o matkę, więc jakoś nie sądzę aby miała tutaj odegrać jakieś znaczenie. Po za tym kto postawi słowo dziecka przeciwko świeżo awansowanemu detektywowi - porucznikowi? :P

użytkownik usunięty

Tja. Takie raczej wyjaśnienie dotyczące dziewczynki i Hoffmana.
"Po za tym kto postawi słowo dziecka przeciwko świeżo awansowanemu detektywowi - porucznikowi?" - niby tak ale jestem pewny, że Perez na pewno się o tym dowiedziała i wiedziała cały czas. "Hoffman - Kto o mnie wie?? Perez - wszyscy." - to potwierdza. :)
Poza tym już tu chyba na forum była o tym mowa. ;)

użytkownik usunięty

michalzawiski - ja również coś słyszałem, że część z nich nie zda egzaminu... Jeśli Gordon faktycznie będzie w tej grupie i skończy podobnie jak Mathews w 4 części to po prostu w kinie wybuchnę śmiechem i wyjdę. :/
Przede wszystkim nie zasłużył na tego rodzaju cierpienie za głupią zdradę...
Facet odciął sobie nogę..., powinni według mnie dać już sobie z nim spokój i wyjaśnić tylko jak mu się żyło dalej zakładając, że w ogóle przeżył i wyszedł.

ocenił(a) film na 8

Szkoda, że w pisanie scenariusza nie załapał się orginalny scenarzysta Piły i innych filmów Wana(ten gość co siedział w kiblu z Gordonem w części I) on mógł by napewno skręić jakiśdobry końcowy twist, który podsumował by to wszystko. :]

użytkownik usunięty
danio344

Zgadzam się. I najlepiej gdyby przy reżyserce został Darren Lynn Bousman... Piła 2 i 3 - arcydzieła.

imalones

haha nie moge sie doczekac az potna mojego idola .... ;D