PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42075
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Bo inaczej się nie da opisać tego filmu. Pewnie jeszcze z milion takich części nakręcą a każda
"zachwyca nas" hektolitrami krwi, flakami i wymyślnymi pułapkami tyle że mogliby już przestać bo
każda część jest taka sama. Oto grupa ludzi uwięziona przez psychopatę który chce sprawdzić
czy poświęcą wszystko aby uratować własne tyłki (ci ludzie chcieli wcześniej popełnić harakiri) i
prawie wszyscy giną. Horror, o pardon Thriller bo tu wszystko ma racjonalne wyjaśnienie, jest
całkiem znośny (chociaż ja nie przepadam za tym gatunkiem) ale to że morderca przekazuje
pałeczkę kolejnym osobą to przegięcie i próba wyciągnięcia kasy z widza. Powiem tak, nie lubie
tej serii bo twierdzę że jest bezsensownie brutalna aż do granic absuru. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 7
pionas666

Nie rozumiem w takim razie po co tutaj wchodzisz i wypowiadasz się na temat filmu który cie nie interesuje . Na dodatek zaniżasz średnią oceniając filmy na "1". Jeśli cie to nie iteresi omijaj szerokim łukiem jak większość a nie hejtujesz i chcesz być ..nie wiem..fajny ? Grow Up...

pionas666

BoroJwr, musisz dziecku wybaczyć.
Ale zaraz, gdzieś się doczytałem że nasz pionas666 jest z 1992 r. więc może już skończył 18-stkę.
Ale skoro bardziej woli Borata od Piły no to cóż...
Swoją drogą, to "Testosteron" ocenić na 4/10 to jak powiedzieć tu nam wszystkim: "jestem jeszcze chłopczykiem, wybaczcie".

pionas666

czasami lepiej pomysleć nad tym co się oglada, bo ani przemoc nie jest argumentem, ani porównanie do mody na sukce nie jest trafione

michalzawiski

Och, ale się "podnieciliście". BoroJwr, Piłe widziałem i oceniam na 1 bo nie lubię tego typu filmów więc się wypowiadam. Kacper_1984 co z tego że oceniłem Borata na 4/10, fil ten mnie troszkę rozśmieszył ale był też beznadziejny. Testosteron w moim przekonaniu jest beznadziejny i nie widze w nim nic ciekawego. A ty sam jesteś chyba zakompleksiony bo na jednym z forów bronisz Zakościelnego. Pozdrawiam ozięble.

pionas666

Borata widziałem, że oceniłeś na 5.
No tobie się może wydawać, że bronie. A ja go nie bronie tylko uważam, że sporo ludzi się uwzięło akurat na 1 aktora z tego filmu.
A w obsadzie jest jeszcze 35 osób. Ale co tam, krytycy wiedzą lepiej.

A poza tym, to każdy pretekst jest dobry, żeby napisać że ktoś jest zakomplekiony, prawda? HEHE
A ja nie pozdrawiam wcale.

Kacper_1984

Dobra, zamykam temat. I może nie kłóćmy się jak nakazuje Biblia co?

pionas666

"Dobra, zamykam temat" - Dobry pomysł.
"I może nie kłóćmy się jak nakazuje Biblia co?" - Jeszcze lepszy pomysł. Czasem żałuje, że wdaje się w potyczki forumowe, bo w większości przypadków każdy z postów dolewa coraz więcej oliwy do ognia.

Make love, not war / Make peace, not war

ocenił(a) film na 4
Kacper_1984

Ja popieram Pionasa, ponieważ Piła jest totalnie bez sensu. Jedynka i dwójka była fajna. I to na tyle. Każda kolejna to to samo i coraz bardziej naciągany scenariusz. Widać ogromną przepaść między pierwszą częścią, która była genialna, do końca trzymała w napięciu i każda kolejna scena budziła coraz większe WTF. Dwójka miała również ciekawą fabułę. Reszta to jedno wielkie nieporozumienie.
Poza tym, Kacper, nazywasz kogoś dzieckiem, a sam oceniasz film przed jego premierą na 10/10. Jeszcze go nawet nie widziałeś. Więc kto tu zachowuje się jak gówniarz? To '84 to pewnie zmyła.

Demotrix

Pisałem to w innym wątku, więc wklejam:

Większość fanów którzy wysoko ocenili poprzednie części powie Ci, że skoro każdej kolejnej dali wysokie noty (bo film się podobał) to jest małe prawdopodobieństwo, że z tą będzie inaczej.
Poza tym, co za różnica kiedy film się oceni. Ocenę zawsze można zmienić.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
pionas666

ja Ci powiem tam! ja uwielbiam Piłę chociaż wiem, że jakimś genialnym filmem nie jest, ale toczy się akcja toczy się praktycznie od pierwszej d ostatniej minuty a nie jak ro zwkle w horrorach bywa od 45-90...
co do "mody na Sukces". Popatrz sobie na takie serie jak Piętek 13-stego, Koszmar z Ulicy Wiązów, Laleczka Chucky. Także dużo części a mimo to odniosły sukces i wciąż interesują widzów. Tyle z mojej strony :) chociaż każdy ma prawo do swojego zdania:)