Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42223
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Seria

ocenił(a) film na 8

Przegladajac forum tutaj, zauwazylem ze seria ma duzo antyfanów delikatnie mowiąc, nie lubiących serii, a zwlaszcza ostatnich czesci. Moim zdaniem (wraz z jedynka) od czwórki to poprostu maestria. Seria łamie zasady horroru i ogolnie filmu. Nigdy nie wiadomo co sie zdarzy za 5min. A czarne charaktery to jedne z lepiej wykreowanych bohaterów ogolnie w kinematografii, moim zdaniem. Jigsaw budzi szacunek dzieki inteligencji, o ktorej nie bede sie rozpisywał. Ma dziwne priorytety w naprawianiu swiata. Hoffmana polubilem za spryt, pewnosc siebie, i dązenie do celu. Az w pewnym momencie zaczalem mu kibicować ; ] Pułapki, gry czy jak to inaczej nazwać rownież rządza. To niezwykle gry mające wyzszy, wielopoziomowy cel.
*Spoiler* dobrze ze zabił tą Jill ^^ choc juz myslalem, ze pewnie przezyje, a jednak film złamał tą maniere. Szkoda ze Hoffman skonczyl w taki sposob. Jak myslicie? Pojawi sie jeszcze w nastepnej cześci? ; ]

użytkownik usunięty
MrGano

Cóż.. mnie również seria zaciekawiła właśnie ze względu na postać.. a raczej wykreowanie.. Hoffmana.
Jeśli producenci będą chcieli (a tutaj jest b. duże prawdopodobieństwo) to Mark wyjdzie z łazienki choćby nie wiem co - oby tylko nie zrobili, że wyszedł i słuch o nim na kilka części zaginął (jak o pewnym lekarzu). Również byłem zadowolony, że zemścił się na Jill... jeśli jednak chodzi o finał... nie oszukujmy się zasłużył (przez ile części można uniknąć "odpowiedzialności"?), ale kreacja Hoffmana dla mnie najbarwniejsza w serii, osobiście dla mnie lepsza niż Jigsaw.