Ten film jest chory! Naprawde chory! Zniszczyl moja psychike!
Okrutny w swojej formie horror, ktory kazdemu zapadnie w pamieci!
Mimo, iz "Saw II" jest filmem naprawde powalajacym, to jednak znacznie ustepuje swojej poprzedniczce. Mimo, iz podtrzymano klimat, to zniszczono cos niezwykle cennego! Zniszczono charakterystyczna tajemniczosc!
I niestety doszlo do przerostu formy nad trescia! Pomyslowe i wysublimowane w swoim okrucienstwie, dziwnie egzystencjalne tortury zostaly zastapione eliminacja w stylu "Cube`a"! Szkoda!
Jednak film jest naprawde oryginalny i wyjatkowy! Pobudza do myslenia ("czy ja nie marnuje swojego zycia?") i potrafi wytworzyc nieporownywlany z zadnym innym filmem klimat przerazenie i ciekawosci jednoczesnie!
Zakonczenie bardzo dobro jednak w porownaniu z pierwsza czescia "Pily" - tlko przecietne!
Ogolnie film bardzo bardzo dobry, jednak o wiele slabszy niz "Saw I"!
Ocena:9
Zaczynasz od słów: "Ten film jest chory! Naprawde chory! Zniszczyl moja psychike!" A pod koniec piszesz że: film jest naprawde oryginalny i wyjatkowy! Pobudza do myslenia (...) i potrafi wytworzyc nieporownywlany z zadnym innym filmem klimat przerazenie i ciekawosci jednoczesnie" Niezły sposób na zwrócenie uwagi.
ps. Film nie zniszczył twojej psychiki, ona już dawno wysiadła...
Z glebokim zalem stwierdzam, ze to twoja psychika wysiadla! Czytasz moje slowa, jednoczesnie ich nie rozumiejac! W swojej wczesniejszej wypowiedzi nie zastosowalem zadnej sprzcznosci! Wg. mnie ten film jest naprawde chory! Chyba jedynie toalny wykolejeniec uwaza, ze przedstawione w nim tresci sa calkowicie normalne! Jednoczesnie naprawde pobudza do myslenia, stawiajac jedno jakze wazne pytanie: "czy zaslugujesz na to aby zyc?"!
Potwierdzam to co napisalem wczesniej i nadal uwazam, ze "Pila II" jako sequel swojej poprzedniczki jest niezwykle oryginalny! W zadnym innym filmie grozy ludzkie cierpienie nie bylo ukazane z punktu widzenia sadystycznego wladcy czyjegos zycia!
"Przerazenie i ciekawosc jednoczesnie"? Jak najbardziej! Mimo iz niektore sceny (wg. mnie) byly delikatnie mowiac niesmaczne, to jednoczesnie sprawialy, iz nie moglem sie doczekac ich dalszej czesci!
PS. Tak naprawde to nie wiem o co Ci chodzi, ale sadzac po tresci Twojej wypowiedzi, uznam to za dobry Omen!
na samym poczatku, piszesz, ze film jest chory i zniszczył ci psychike, a na końcu, ze jest bardzo dobry. o ile wiem to jest sprzecznośc.
Jeżeli chodzi o "Cube" to stary, porąbany film... Pomysł był niezły, zapowiadało sie fajnie, ale reszta.. No poprostu zenada.. :/
ciesze się ze ktoś wpadł na pomysł żeby ten pomysł troszeczkę odnowić i stworzyć "Saw II" :) mam nadzieje ze jak pójde na to do kina to się nie zawiodę ;)
myślę, iż założyciel wątku rozpatrzył plusy i minusy filmu, wiec nie ma w tym nic złego.
ja na ogół nie boję się horrorów ze względu na wisielce, topielce czy cokolwiek, tylko na drastyczność scen.
ten film wywarł na mnie ogromne wrażenie.
nie wiem do końca czy na pewno pozytywne.
jest to pierwszy film, który mnie na prawdę przeraził.
muszę tylko zobaczyć następne części.