skonczylem oglądać pare razy przysnołem ale mniejsza z tym, 1.horror...hmm to raczej niejest moze thriller ...
2.zrobiny jest schematycznie po amerykańsku tzn. pare młodych osób zamknietych w czyms, gdzies, kiedyś w wieku max do 30stki
3. film ma straszyc a mnie smieszyly niektóre kawałki np jak gosc odcioł kawalek skóry...
4.dwójka zdecydowanie gorsza od jedynki, w jedynce pan układanka to Kozak który wstaje nawet po seri z schotguna, a tu to ciota która pozwala się ciulać...
A no i początek jest naprawde super (2minuty) co wy byscie zrobili z czyms takim, chodzi mi o to oko
Zgadzam się z oceną - naciągane trzy. Scena z kluczem miała być pewnie w jedynce i dlatego jest jeszcze niezła, a dalej.. im dalej tym głupiej. Po pierwszej części spodziewałem się czegoś lepszego, ale pomysłu na dobry film starczyło tylko dla pierwszej części. Druga to tylko rzeźnia jakich wiele w filmikach klasy C
Zgadzam się z wami, po obejrzeniu filmu oceniam go na 3.
Piła 1 była nudna, ale jej kontunuacja jeszcze gorsza.
Film nie zaciekawił dokładnie niczym i nie dostał niższej oceny tylko
z uwagi na inne gorsze filmy - zabrakło by skali.
skoro przysnales jak mozesz oceniac film,jesli nie widziales go w calosci, czy pierwsza czesc tez tak wnikliwe ogladnales ?
pkt 4 - pominales 2 fakty, wydarzenia w tej czesci dziaja sie 5 lat po wydarzeniach z pierwszej czesci, ten Kozak jest chory na raka i jest juz stary wiec nie wiem skad stwierdzenie ze jest ciota
ale tak to juz jest jak sie film po lebkach oglada
dla mnie saw 2 jest 9/10
a mozesz mi podac gdzie jest powiedziane ze minelo 5 lat, bo widocznie przespalem tenmoment... Ale mniejsza z tym scenariusz jest naciagany no takie pierdoły:
1.czy wlazłbyś do pieca? napewno nie nawet jak by bylo tam to antidoyum pierdolił bym to, w takim domu pakowac sie do pieca jak widzial ze juz komus łeb przestrzeliło;
2.sztuczny mdly, bardzo przypomina mi "Dom na Przeklętym Wzgórzu"ten z 99....
3.Obecnie niema dobrych horrorów "Amityville"(2005),"Dom na Przeklętym Wzgórzu"(99), "Ghost ship"(2002) itp. pierdoły, to wg. mnie wielkie porazki, no ale zobaczyc mozna.
A wracając do tematu widze ze ma byc saw3, oby niebylo to taką kichą jak dwójka....
A Ty bys nie wszedl? Nie odpowiadaj, bo sam nie wiesz
Pozatym, "play by the rules" to wyjdziesz zywy
No raczej bym niewlazł do tego pieca (mysl racjonalnie do czego słuzy piec....no jakto do czego do palenia), więc najpierw bym go obszedl czy w jakis inny sposób nieidzie tego wyciągnąc, a napewno szlo, przeciez z drugiej strony bylo okienko...
Poczytałem sobie komentarze pod filmem i zastanawia mnie jedno, że wszystkie głosy krytyki pochodzą od ludzi, którzy jak piszą, obejrzeli pierwszą część, która wogóle im się nie podobała. A pomimo tego poszli do kina na część drugą.
Jest to bardzo dziwne - jak mi się nie spodoba jakiś film, to z całą pewnością nie pójdę obejrzeć następnej części licząc na jakiś cud, że będzie ona zdecydowanie lepsza:-((( Przecież było wiadomo, że tematyka filmu jest bardzo podobna. Wydaje mi się, że te krytyczne głosy pochodzą od ludzi, którzy po prostu nie lubią tego typu filmów (horrory/thrillery).
Według mnie film jest dobry. Jest to co prawda chyba rzeczywiście bardziej thriller niż horror. Może także jest mała przesada miejscami z ilościami lejącej się krwi. Ale poza tym film trzyma w napięciu. Wszystkie "gry" wymyślone przez "Jigsaw" są pełne grozy i dość ciekawie przeprowadzone. Wydaje mi się, że ludzie działają tak jak powinni działać w sytuacji zagrożenia.
Czekam teraz na trzecią część, którą z zaciekawieniem obejrzę (tak jak i wszyscy ci, którzy "dwójkę" skrytykowali). A końcówka filmu pokazuje że trzecia część z pewnością będzie.
Piszecie ze scena w ktorej gosciu wchodzi do pieca jest bezsensowna i nikt w takiej sytuacji by tak nie postapil (tym bardziej po tym jak gosciowi chwile przedtem strzelilo w leb) ALE on byl przekonany ze wspolpracuje z Jigsaw i nic mu nie grozi. To on pomogl mu w schwytaniu ofiary, wiec jego decyzja wcale nie byla naiwna.
9/10
po 5 latach???? to on jest umierajacy, mowi glinie w 2 czesci ze "nie doceniasz zycia, jak bys sie czul gdyby ktos ci powiedzial ile ci zostalo, docenilbys picie wody (.....) " a tu nagle po 5 latach? umieral itd zostalo mu niewiele a tu w 2 czesci nagle jak "ozyl", antidotum sobie znalazl?
jak dla mnie to to jest nawet 2/10
Piewrszy za pierwsza scene byla naprawde dobra
Drugi za scene ze strzykawkami ciekawie zrobione . Tyle co moge powiedziec dobreog na temat tego filmu. Ten slogan "mordercy z cube czy siedem moga sie od niego uczyc" LOL jak mogli porownac ten chłam do tak genialnego filmu jak "Siedem" kto to w google wymyslil... Nie chce widziec drugi taz tego filmu... Porazka
ten slogan wymyślili ci sami kretyni co kombinują po nocach nad tłumaczeniami tytułów hehehehehe, aż się dziwię że tytułu "Saw" nie przetłumaczyli na "Mordercza Pułapka" albo "Dom Krwawych Uciech Wujka Raka" ;P
haha podejrzewam ze gdyby to byl ten drugi tytol ze checia obejrzala bym to drugi raz :P heh LOL a sloogan... Wujka Raka Wszyscy Teraz Moga Kopnac w Dupe LOL ten film to porazka...
Wiesz co?? Rozumiem, ze komus ten film moze sie nie podobac, ale zeby na nim spac to bzdura. Chyba w kazdym czlowieku pila 1 lub 2 wzbudzila jakies emocje, pozytywne lub negatywne, ale raczej nikomu ten film nie pozostal obojetnym. Nie kapuje, jak mozna powiedziec ze pila jest nudna. To mój ulubiony sequel, ogladalem obie części po kilka razy, zachwycily wszysykich moich znajomych (nawet moją mame:p), bez cienia watpliwosci moge obu częsciom przyznac 10/10. Tak czy owak podzielam twoje zdanie, iz scena kiedy facet odcina sobie kawałek karku jest bezsensowna. dziwne również, ze stracil przy tym tak malo krwi. Jak ja niedawno uklulem sie w palucha to za chwile mialem calą dłoń we krwi :) Zdecydowanie lepszy byl motyw z odcinaniem stopy z czesci 1...Pozdro
Mogę zrozumieć, że film niektórym się po prostu nie spodobał. Jednak dawanie mu 3/10 to naprawdę przesada. Taką ocenę to przyznaje się strasznie kiepskiemu, beznadziejnemu filmowi, a Piła na pewno do nich nie należy. Życzę wszystkim odrobiny obiektywizmu, przyda się co niektórym na pewno.
3/10 daje się "beznadziejnemu filmow" no wlasnie dlatego tyle dalem, a co do jedynki więc byla trche lepsza, ogladalo się ją z lekkim zaciekawieniem, słowa które zapadly mi z jedynki to:
"Sick from the disease eating away at me inside.
Sick of people who don't appreciate their blessings.
Sick of those who scoff at the suffering of others."
Jak dla mnie film saw skonczyl sie na pierwszej częsci....
Po pierwsze, człowiek w warunkach ekstremalnych t.j zagrożenia życia, jest zdolny nawet zabić drugą osobe, więc wejście do pieca jest tutaj uzasadnione, a po drugie współpracował z Jingsawem, myślał że on będzie zwyciężca, po trzecie co za różnica czy zginiesz w piecu czy na jakąś chorobe?
Co do Jingsawa, On to zrobił specjalnie dał się skopać, bo to rozpoczeło gre z kapitanem! Nie widzicie tego, gdyby znim nie rozmawiał synek by przeżył, a On by pojechał do tego fałszywego domu, co do Siedem, musze powiedzieć film dobry, ale temat 7 grzechów glownych, troche znany z książek więc nie mów że to jakaś nowość, a na dodatek bardzo przewidywalny, a Piła do samego końca jest zaskakująca, do tego dobry montaż i praca kamery, lubie takie efekety oraz muzyka, rockowa ! Świetnie podkreśla klimat, dlamnie godna kontynuacja 1 a dla tych śćierw które ogladaja filmy na divx powinni zamknąć Filmweb'a, bo polska premiera była wczoraj :-) Btw pozdrawiam ludzi z maratonu w Zabrzu :D
Siedem przewidywalny ? Siedem grzechów nic nowego ? CHyba nie zrozumiałeś do końca filmu. W przeciwieństwie do Piły, Siedem jest kwintesencją thrilleru, na dodatek inteligentnego, z drugim dnem. A Piła zaskakująca do samego końca ? Już pierwsza scena nasuwa nam, że pewnie cżłowiek na ziemi zabija, a nagranie z magnetofonu to dobry pomysł, ale też do przewidzenia. Saw I i II to przeciętne filmy, które można obejrzeć jeden, bądź dwa razy. Ani nie zachwycają, ani nie pochłaniają.