Tylko czy kiedykolwiek puszczali pierwszą część "Piły"?? Bo ja osobiście niczego takiego nie pamiętam, a puszczanie jedynie drugiej części jest trochę bez sensu.
Zarówno pierwsza, druga, jak i trzecia "Piła" była już emitowana w CANAL+. Trzecia część jest jeszcze powtarzana. Natomiast w tv otwartej (TVP, TVN i POLSAT) jak na razie pierwszą częścią, jaka się pojawia, jest "Piła 2", która niebawem w TVP1... Pewnie wynika to z tego, że pierwsza część miała dystrybutora Monolith, a reszta ma Kino Świat.
cała nasza madra TVP jedynki nie widziałam ale dwójke da sie ogladnąc bez zobaczenia 1 czesci,to samo jest z filmem "Krzyk" pokazali 1 i 3 a gdzie "Dwójka" pytam sie???
Ci co nie widzieli "jedynki" mogliby se rzeczywiście odpuścic oglądanie "dwójki". Szczęście, że TVP2 nie zrobiło tego z "Cube'em" i jak na razie dają po kolei.
ja tez chyba na tvn ,ale nie pamiętam kiedy,bo obejrzałam około 5 min..Nie jestem na tyle odwazna.
zgadzam się , że to nie jest horror. Ale przyznajmy, że 1 częśc jest najbardziej brutalna. Nie dziwie się , że TVP nie przedstawia takich filmów.
ps. świetna częśc ! :D
Pierwszą część osobiście widziałem gdzieś z rok temu na TVNie. Czy jest bardziej brutalna? Raczej nie, ale jednak bardziej mną wstrząsnęła. A raczej w ogóle wstrząsnęła. Lekko ale jednak, bo dwójka raczej nie. A co do wspomnianego wcześniej filmu Krzyk, mam na dysku kopię tego filmu, nagraną z logiem TVP 1, albo 2, więc jak widać puszczali pierwszą część :P