PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105981
5,1 34 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Tylko czy kiedykolwiek puszczali pierwszą część "Piły"?? Bo ja osobiście niczego takiego nie pamiętam, a puszczanie jedynie drugiej części jest trochę bez sensu.

Goku

Też nie pamiętam, aby była pierwsza część w tv...

ocenił(a) film na 4
seyre

Zarówno pierwsza, druga, jak i trzecia "Piła" była już emitowana w CANAL+. Trzecia część jest jeszcze powtarzana. Natomiast w tv otwartej (TVP, TVN i POLSAT) jak na razie pierwszą częścią, jaka się pojawia, jest "Piła 2", która niebawem w TVP1... Pewnie wynika to z tego, że pierwsza część miała dystrybutora Monolith, a reszta ma Kino Świat.

matost8

cała nasza madra TVP jedynki nie widziałam ale dwójke da sie ogladnąc bez zobaczenia 1 czesci,to samo jest z filmem "Krzyk" pokazali 1 i 3 a gdzie "Dwójka" pytam sie???

ocenił(a) film na 3
rawka

Ci co nie widzieli "jedynki" mogliby se rzeczywiście odpuścic oglądanie "dwójki". Szczęście, że TVP2 nie zrobiło tego z "Cube'em" i jak na razie dają po kolei.

Ultor

ale 1 była w TVP

desHouse

tak a mozesz powiedziec łaskawie kiedy bo ja przegapilam

ocenił(a) film na 8
rawka

ja widzialem 1 w tvn
niiewiem jakis rok temu?

ocenił(a) film na 5
Goku

ja tez chyba na tvn ,ale nie pamiętam kiedy,bo obejrzałam około 5 min..Nie jestem na tyle odwazna.

ocenił(a) film na 8
yellow_truck_airlines

Bez przesady, to nawet nie jest Horror. Raczej mocny Thriller

ocenił(a) film na 9
WujekAngelo

zgadzam się , że to nie jest horror. Ale przyznajmy, że 1 częśc jest najbardziej brutalna. Nie dziwie się , że TVP nie przedstawia takich filmów.
ps. świetna częśc ! :D

ocenił(a) film na 9
Goku

Pierwszą część osobiście widziałem gdzieś z rok temu na TVNie. Czy jest bardziej brutalna? Raczej nie, ale jednak bardziej mną wstrząsnęła. A raczej w ogóle wstrząsnęła. Lekko ale jednak, bo dwójka raczej nie. A co do wspomnianego wcześniej filmu Krzyk, mam na dysku kopię tego filmu, nagraną z logiem TVP 1, albo 2, więc jak widać puszczali pierwszą część :P

ocenił(a) film na 5
Goku

Tak an 100 % TVP wpusciło ,,Krzyk",bo sama go na nim obejrzałam.

użytkownik usunięty
Goku

a ja posiadam wszystkie 5 części w wersji UNRATED na cd i tyle... ;)

Goku

na tvn jakiś miesiac temu i 2 lata temu równiez na tvn oczywiście godziny 23 - 1