PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164171}

Piła II

Saw II
2005
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105981
5,1 34 krytyków
Piła II
powrót do forum filmu Piła II

Przed chwilą skończyłem oglądać i przyznaję że mam mieszane odczucia. Z jednej strony mi się podobał (pierwsza scena z kluczem, albo pomysł z gnatem w drzwiach) ale z drugiej strony nie zaskoczył. Zachowania bohaterów są schematyczne do bólu, jigsaw pokazany już na początku
(i okazuje się stetryczałym frajerem którego można okładać po ryju i łamać mu palce), policja gapi się w monitorki i gówno robi (nie sądzę by tak się zachowywali w rzeczywistości) noi łatwa do przewidzenia końcówka.
Niewiem czy dwójka jest lepsza od jedynki, ale w sumie spełniła moje oczekiwania (bo nastawiałem się na typowego średniaka heheh...).
Film ani zły, ale też nie jakiś super. Można obejrzeć.

ocenił(a) film na 5
atique

też przed chwilą go obejrzałem i nie sądzę żeby zakończenie nie jest takie łatwe do przewidzenia np:skąd mogłeś wiedzieć że amanda to córka johna

JuMPer_4

Tego że jest jego córką niewiedziałem. Ale Typa złapali, a ona jako jedyna poza chłopakiem przeżyła (w jedynce też), więc domyśliłem się że ona za tym stoi. Noi się nie pomyliłem :)

atique

a gdzie wy macie że ona była jego córką??
ona na tej kasecie, którą odsłuchuje policjant w tej łazience mówi coprawda: "Odnalazłam ojca. Przywódcę. Nauczyciela - Musisz poznać śmierć by się odrodzić. On mi pomógł" ...

ale nie wydaje mi się że to był jej ojciec (co to za ojciec który w 1 na córkę zastawia pułapkę z tym 'czymś' na jej głowie?)

na Rydzyka też mówimy 'ojcze dyrektorze' ;)

więc poprostu tak określiła go, jakby stal sie dla niej kimś ważnym, jakimś autorytetem, przeżyła w 1 i zrozumiała czym jest nałóg i dostała jakby szansę na nowe życie itedeblablabla

przynajmniej tak to zrozumiałam, ale nie wpadłam na to że to wszystko co oni widzieli leciało z taśmy i ze dzieciak cały i zdrowy przesiedział te 2 godziny w sejfie - więc dla mnie film nie był przewidywalny

pozdrawiam, i zobaczymy co będzie w 3 ;)

Olanda

oczywiście masz rację Olando, że Amanda nie była wcale córką Jigsawa! oni się grubo mylą .... nie rozumiejąc jej wypowiedzi........ a co do ewentualnej części 3 - to może jej wcale nie być - odsyłam do tematu z 8 grudnia dotyczącego śmierci producenta obu części Grega Hoffmana.

ocenił(a) film na 5
schliemann

wiecie co......macie racje chyba byłem pijany jak to pisałem co ja k***a napisałem jak mi to do łłba przyszło tyo nie wiem