PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Ta częśc była moim zdaniem ciekawa ze względu na postać Pitera Strahma który prowadził bardzo dobrze swoje śledztwo no i był tak blisko zdemaskowania Hoffmana a jednak zginął a przecież on jak na razie był najbliżej prawdy o Hoffmanie .Tak więc końcowa scena mnie się podobała oglądałem ją już dużo razy no a co do innych pułapek to też było dobrze ,no film skupił się na Hoffmanie i Jigsawie który go zwerbował do pomocy .Ja tam nie wiem ale mnie się kolejne części podobają mimo krytyki ja nadal oglądam i czekam na nową piłę 3d więc myślę że trzeba samemu odkryć sens tego filmu ,ja wiem że inni widzą w nim tylko jakieś pułapki i krew ale ja widzę że ten film naprawdę może zaskoczyć widza .Każda część jest robiona tak że do końca nie wiadomo jak się ta gra zakończy jak oglądałem 5 piłę to też mnie zaskoczyła gra Strahma i jego śmierć ;( .No cóż może mam i słaby gust ale dla mnie piła to jedna z najlepszych serii ostatnich lat i ma swój klimat który wciągnął mnie że nie mogę się doczekać następnej części .Naprawdę ten film jakoś działa na mnie tak że oglądam kilka razy tą samą część i mnie nie przeszkadza to że ktoś widzi w tej serii same minusy i wytyka jej wady to film nie dla każdego widza i nie każdemu się musi spodobać .Mnie się podoba postać jigsawa jest to mądry człowiek ,chociaż inni widzą w nim tylko psychopatę i widzą tylko jego pełne przemocy i agresji pułapki a mnie ta postać właśnie się najbardziej spodobała w całej serii i ze względu także na niego oglądam piłę .Naprawdę ten film ma sens i nie jest kręcony tylko po to żeby pokazać ludziom trochę krwi i cięcia czy rozrywania ciała .Proszę zrozumcie że w pile nie chodzi tylko o to żeby zabito jak najwięcej ludzi i żeby jak najwięcej zginęło ofiar w pułapkach .

ocenił(a) film na 9
Kinematograf

Zgadzam się z tobą, ale wiesz, że prośby o zrozumienie do innych nic nie dadzą, bo tacy ludzie jak np Supernatural czy Arek2010(chociaż ten lubi Piłę ale i tak to troll) będą specjalnie robić szum na forum i tyle.

ocenił(a) film na 5
Kinematograf

Ja również w Pile nie widzę jedynie krwi i brutalnych zabójstw. To wszystko jest sprytnie ułożoną układanką, która ma sens. Każda część serii dopełnia całości i zaskakuje czymś nowym. A postać Strahma też przypadła mi do gustu.

użytkownik usunięty
patimayoness

Ale musze przyznać że jigsaw był mądrym człowiekiem!