PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468198}

Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49296
4,6 18 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Dawno już nie widziałem, nie mówię filmu, ale właściwie czegokolwiek tak obrzydliwego:/. Piła to sadystyczny, okrutny, ociekający krwią serial, któego nie da się oglądać.No bo co może się podobać w tym jak grubas tasakiem obcina sobie brzuch, a w odpowiedzi na to(aby nie przegrać w psychopatyczną grę kozła) w akcie desperacji, młoda kobieta tym samym narzędziem, obcina sobie rękę. Jaki może wypływać morał...? Dawaj ludziom ubezpieczenia, bo jak nie to będziesz musiał zabić wile bliskich Ci osób, a potem twoje ciało zostanie zmasakrowane przez wielką dechę z gigantycznymi kolcami, a na dodatek zostaniesz potraktowany substancją żrącą. Chyba, że inny: nie pal ani nie korzystaj z innych używek, bo inaczej w śruby wykręcą Ci dziury w skroniach...No ludzie-paranoja.

Vanavisis

paranoja to twój komentarz, jak nie lubisz tych filmów to nie oglądaj ich.

Vanavisis

Kurde, nie chcę, aby było, ze jestem jakimś fanem tego... filmu i bronię go. Mam pytanie. Zakładam, że oglądałeś poprzednie części jedną bądź więcej i już sobie wyrobiłeś jakieś zdanie. Dlaczego w takim razie obejrzałeś? Ja z reguł nie tykam czegoś co "nie jest dla mnie" a inni na przekór tak, ale dlaczego?

Co do tematu. Ogólnie (chociaż nie widziałem wszystkich partów) to wątpię, że seria ma jakieś przesłanie. Imao to raczej brutalna rozrywka, która zaczęła się niewinnie od jednego filmu, w którym szokowało odcinanie nogi i potoczyła się dalej na "ładnych opiniach".
Z jednym się nie zgodzę - "serial" tym bardziej, że kontynuacje często dostają tym złośliwym określeniem po łbie. To nadal film, chociaż z pięcioma kontynuacjami i szóstą w etapie tworzenia.

Before

co do przesłania się nie zgadzam, a szosta częśc nie wiem czy zauważyłeś, ale jest juz w kinach.

ocenił(a) film na 1
Before

Tak naprawdę widziałem tylko fragment którejś z części, ale nawet nie pamiętam, której. To była chyba 3, jak mężczyzna został zmasakarowany w pojemniku z krowim kałem. Poszedłem na ten film od razu ze sceptycznym podejściem, a poszedłem, bo moja przyjaciółka jest fanką tej serii. A co do określenia "serial" to uważam, że pasuje idealnie. Jest to forum o części 6, a wiadomo, że 7 z pewnością powstanie. Niektóre filmy mają kontynuacje, ale tworzone są w sposób subtelny i kiedy widz dowiaduje się o jej powstaniu zaskakuje się i traktuje to jako miła niespodziankę. A w przypadku piły widz kontynuacje wyobraża już sobie oglądając wcześniejszą część.

ocenił(a) film na 3
Vanavisis

Generalnie popieram. To pomału serial. I według mnie, kontynuacje ( w większości przypadków, to porażka, lub znacznie przesadzona wersja), MATRIX- żenada ( zwłaszcza jak Neo dotknął serca Trinity i i ją w ten sposób uleczył, dalej SPIDERMAN- jeszcze bardziej "mocny" i groźny:/,FACECI W CZERNI- bardzo przesadzona wersja, a w pierwszej było chociaż trochę humoru, gdzie w drugiej znacznie jej brakowało..., BATMAN- litości, co "odcinek" to inny aktor, co mnie wkurzało, BOND- to samo, no i PIŁA- gdzie główny "bohater" umiera i pojawia się "egzekutor, który kontynuuje Jego dzieło... Nie mam tylko zastrzeżeń do jedynej kontynuacji- OSZUKAĆ PRZEZNACZENIE- tam efekty były zawsze powalające i scenariusz dawał do myślenia, ale reszta- dno.

ocenił(a) film na 8
barbarella2217

barbarella2217, skoro Ty uważasz, że "Oszukać przeznaczenie" jest dobrym filmem, to...nie mam pytań..nic dziwnego, że "Piła" Ci sie nie podoba. Pozdro

Vanavisis

widac, ze nie zrozumiałes filmu, oglądałeś go uważnie od początku? to powinieneś wiedziec, że film zaczyna sie od gościa, który był powaznie chory, a szef tej całej firmy, odmówił mu ubezpieczenia, tylko dlatego, że gościowi zostało kilka miesięcy zycia. jak wiadmo ubezpieczenie, pokrywa koszty leczenia, a klient go nawet nie dostał, przez co umarł. a sadyzm to akurat jest potrzebny, bo ludzie najczęsciej uczą się w tak brutalny sposób. już chyba prosciej się nie da wyjasnić.

michalzawiski

jest w kinach? jak już jesteśmy przy ciekawostkach to czy wiecie, że piłą doczekała się aż 5 kontynuacji!
Centralnie, mam nadzieję, że twój post jest przesycony ironią, bo jak piszesz serio to...

To mnie dobija udawanie, ze to kino ambitne. Jeśli już chcesz przesłania bo oglądasz przecież piłę właśnie dla niego(czyż nie) to chętnie polecę ci kilka filmów z przesłaniem

a sadyzm to akurat jest potrzebny//
tak, tak, z pewnością, to ważny środek artystyczny

Before

"jest w kinach? jak już jesteśmy przy ciekawostkach to czy wiecie, że piłą doczekała się aż 5 kontynuacji" sorry nie doczytałem, ale o ile wiem, częsć śiódma czyli szósta kontynuacja nie jest jeszcze w realizacji. Co do przesłani uwierz mi jest. jeśli chodzi o filmy z przesłaniem, to znam takze wiele innych ambitnych filmów np. podziemny krąg. wracając do sadyzmu, to tak jak wspomniałem na którymś wątku, zawsze najlepsza jest terapia szokowa.

ocenił(a) film na 3
michalzawiski

swojej opinii na temat piły przedstawiać nie będę, bo i po co:), ale użytkowniku michałzawiski skorzystaj może z pomocy kolegi before w doborze ambitnych filmów, bo zdaniem "to znam takze wiele innych ambitnych filmów np. podziemny krąg" chyba rozbawiłeś wszytkich:). film, fakt, świetny i z przesłaniem, ale, żeby od razu ambitnym nazywać...przesada;]

michalzawiski

sorry nie doczytałem, ale o ile wiem, częsć śiódma czyli szósta kontynuacja nie jest jeszcze w realizacji. //
nie widzę związku

Co do przesłani uwierz mi jest.//
uwierz mi nie jest i tak dyskutować możemy do jutra

Before

No jak nie chcesz lub ne umiesz dostrzec to, mozemy dyskutować nawet w nieskończoność.

michalzawiski

No jak nie chcesz lub ne umiesz dostrzec to// tym zdaniem dałeś mi argument

Jesteś fanem tej serii, a przynajmniej widać to po tym jak bronisz tego filmu i okej, ale w tym momencie jako fan raczej nie jesteś obiektywny. I super, rozumiem, że ten film spełnia jakieś warunki co sprawia, ze widzisz w nim dzieło w swoim gatunku i okej, ale BŁAGAM nie wmawiaj mi, że piła ma ze sobą nieść coś więcej niż rozrywkę, bo w to nie uwierzę, jak inaczej wytłumaczyć, że części pierwszej wystarczył dialog z finałem w postaci odcięcia sobie kończyny i słowami: "ci którzy bla bla bla" a teraz właściwie od początku do końca na ekranie walają się kończyny, krew i wymyślne zabaweczki,
Sam w każdym(bądź chyba każdym) poście podkreśliłeś jaki ważny jest sadyzm, przemoc(nie krzyczeć, bo nie pamiętam dokładnie jak to ująłeś)i założę się, że w gruncie rzeczy szedłeś na seans aby zobaczyć "co nowego wymyśli pan zagadka" a nie z racji, gdyż dopatrzyłeś się ukrytego przekazu w stylu: "nie czyń drugiemu co tobie nie miłe".

Nie odpisywałbym, gdyby nie to, że nadal chcę dostać odpowiedź na pytanie które zadałem na samym początku.

Before

Przesłanie jakieś tam było w 1 ,w następnych jest to samo przesłanie tylko zmieniają się pułapki i metody zabijania przecież tak można bez końca kręcić ,niektórych zabili za małe przewinienia (grzeszki),czyli tylko święty człowiek by został ułaskawiony przez piłe i nie poddany próbie paranoja jakaś(przecież nikt nie jest idealny i coś tam ma na sumieniu ) ,nie wiem czym tu się zachwycacać całość serii od 2 cześci niczym się nie wyróżnia na tle podobnych produkcji

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Uwierz mi, że doskonale zrozumiałem fabułę filmu co nie było aż takim wielkim wysiłkiem, a właściwie było nawet proste i nie wymagało większego skupienia. Czego ten człowiek miał się nauczyć, skoro i tak zginął? Trochę taki rodzaj resocjalizacji mija się z celem. Poza tym zabił też sporo niewinnych ludzi.

Vanavisis

michalzawiski tak strasznie bronisz przesłania i głębi, która rzekomo pojawia się w tym filmie.Pewnie przy odrobinie fantazji, idąc najniższą linią oporu można się doszukać tam czegoś podobnego do przesłania. Ale jak ja chcę filmów z morałem to jednak nie wybieram czegoś, co jedzie jedną wielką rzeźnią na kilometr. Może po prostu przyznaj, że lubisz sadystyczne filmy i tyle.Na upartego w tym filmie jest 1%przesłania i 99%coraz bardziej wymyślnego sadyzmu.Nie oszukujmy się, że ten film ogląda się z jakiegokolwiek innego powodu jak ciekawość kto i w jaki to ''fascynujący'' sposób sobie coś wydłubie, obetnie etc.Zyjemy w czasach świetnych efektów specjanych , więc to co się dzieje na ekranie nie wygląda jak ćwiartowanie gumowej ręki,lecz jak odcinanie jak najbardziej prawdziwej.Nie chce nikogo obrazić, ale dla mnie, jeśli ktoś lubi na cos takiego patrzeć to ma coś z psychiką.Jest zbyt duże prawdopodobieństwo, że jakiś czub się takim filmem zainspiruje dlatego moim zdaniem nie powinni czegos takiego produkować

gaja83

I tu sie mylisz, bo nie lubie filmów z bezsensowną przemocą, przemoc w filmie musi mieć znaczenie, a piła bez wątpienia taka jest. Ja kiedy szedłem na piłe , to zasanawiałem sie nie w jaki sposób kto będzie zabity, tylko kto weźmie udział w grze i jak to sie potoczy, VI cześć wyjaśniła praktycznie wszystko.

Vanavisis

Vanasis nie widziałeś pewnie jeszcze Hostel , Hostel 2 to nie oglądaj.

ocenił(a) film na 1
BANM

Dziękuję za ostrzeżenie!;) Nie mam zamiaru tego filmu obejrzeć.

Vanavisis

Vanavisis ta seria to wyraz niezwykłego debilizmu i miłości do nieuzasadnionego okrucieństwa jakim charakteryzują się współcześni widzowie. Ja tego shitu nie oglądam. Tobie i innym, którzy oglądali dam radę: porzygac się i zapomieć.

ProF_A_N_

jak tego nie oglądasz to nie komentuj.za krótki <br/>

michalzawiski

Te komentowanie wynika z mojego pragnienia życia w doskonalszym świecie. W świecie gdzie nie ma komu przyznać nagrody Darwina, nie ma ludzi z IQ poniżej 80 i (przede wszystkim) nikt nie chce oglądać serii Piła.

Vanavisis

Nie chce mi się wszystkiego czytać, ktoś może mi streścić?

Jedno zdanie wychwycone z całości - no, nie aż tak nowego

ocenił(a) film na 3
Before

spójrzcie na ten film przez pryzmat poprawnie wykonanej produkcji filmowej. każda część jest dużo słabsza. od 4 fabuła nie jest prowadzona w ciekawy sposób, o poprawności nie wspominając. ten film ma dużo więcej wad niż zalet. nie dzieję się w nim nic ciekawego. o ile prawdziwy Jigsaw grany przez Bell'a był momentami intrygującą postacią to jego następcy są nudni, a zwłaszcza Hoffman. Piła była i będzie horrorem o dużej frekwencji, ale nie przez genialność tylko przez dostarczenie ludziom tego czego chcą, sadystycznej rozrywki, duża fantazyjności w zabijaniu, nieskomplikowania (mimo wszystko) i to jeszcze wszystko podszyte gównianą prawdą o szanowaniu życia, która jest niesamowicie potrzebna takim użytkownikom jak michałzawiski:). dla mnie każda kolejna część Piły przynosi pytanie czy to ostatnia i ile jeszcze pomysłów na zabicie ma scenarzysta...

a tak w ogóle michalezawiski ciężko dyskutować z Tobą o filmach przeglądając Twoich ulubionych aktorów/aktorki:). nic dziwnego, że fan Pierwszej Miłości uważa Piłe za coś ambitnego:D

kstraczewski

Po pierwsze Piła nie jest horrorem,po drugie jak juz przeglądasz moje ulubie to gdzie ja mam pierwszą miłość? Bo jakoś w ulubionych jej nie znalazłem.

michalzawiski

Bo to jakiś schizofrenik.
A czemu w ulubionych masz wszystkie Piły oprócz IV ?

Kacper_1984

nie gadaj mi tu o schizofrenii, nie znasz mnie, więc kulturalniej, a IV nie mam bo mi sie nie podobała, proste.

michalzawiski

A no chyba że tak. Czyli jak bys np. kupował extra wydanie Piły na DVD to byś wybrał I II III V VI. No to bez komentarza, ide spać.

Kacper_1984

Czwórke bym kupił, bo jak sie ma I,II,III,V, a potem ewentualnie VI to wypadało by miec takze czwartą

ocenił(a) film na 3
michalzawiski

michalezawiski moje nawiązanie do Pierwszej Miłości jest mocno uzasadnione. twoje ulubione aktorki to A. Zienkiewicz, A. Zając, A. Lenska, A. Ilczuk jakby nie było wszystkie wiążą się z tym jakże głębokim serialem, a w zasadzie wiążą się tylko z tą tandetą.

a co do Piły. uważasz, że to nie horror - ok. mimo to ja wolę słuchać się ludzi prowadzących takie strony jak filmweb, a oni wrzucają to do, olbrzymiego niestety, wora pod nazwą horror.

a to dziwne, że nie lubisz IV. ma dość duży wpływ na całość.

ocenił(a) film na 3
kstraczewski

a jedyna piła jaka mi się podobała to Saw 0.5 krótkometrażowy film.

ocenił(a) film na 3
kstraczewski

Tandeta połączona z kiczem i żenadą. Nie mam pojęcia jakie przesłanie(jak dla niektórych) ma nieść ta pomyłka. Hektolitry czerwonej mazi z proszku kukurydzianego<czytaj krew> i sztuczne flaki nie powodowały u mnie zaszokowania...nawet mnie nie obrzydziły...ten film rozumieją tylko sami twórcy i wierni fani nie potrafiący się przyznać, że klimat tego "serialu" prysł na samym początku. Jak już ktoś tutaj wspominał ten błąd kinematografii jest nastawiony jedynie na zarobek. Byle szybciej wydać kolejną część...byle szybciej zarobić zielone wywołując "mega szok" u nastolatek. Chyba twórcom tego gniota zależało na pokazaniu(tu przesłanie), że im dalej w las tym więcej sieje się trupów.
Swoją drogą nie zgadzam się, że źle oceniając ten film po prostu go nie zrozumiałem...bo zrozumiałem. Konwencją było pokazanie Jingsaw'a jako psychopaty, socjopaty itp. itd., który swoją chorą grą chciał uświadomić ludziom ich złe postępowanie. Tak naprawdę na ten film idzie się, żeby oglądać kolejne wymyślne, wytworzone w mózgu dewianta, maszynki do zabijania. Człowiek to ogląda i mówi "Łaaał to tak też można kogoś zabić!?". Przerwy między kolejnymi zabójstwami, czyli cała fabuła filmu, są jakby zrobione na siłę, żeby powiązać kolejne fantazje zabójcy. I chyba bazą tych pomyj jest uśmiercanie bohaterów, a potem wymyślono do tego jakiś plot.
Przyznaję, sam pomysł na film jest rewelacyjny ale kolejne części są coraz gorsze...nie są nawet na dnie bagna w jakim się taplają, bo wkopują się już w muł ;P
Po prostu mierny pastisz kultowej już jedynki.

P.S.:Ciekawiło mnie zawsze skąd ten gość brał przyrządy i materiały do produkowania kolejnych killer-maszynek i jak to możliwe, że w Stanach co druga fabryka jest opuszczona i aż prosi się do przeobrażenia jej w labirynt śmierci. Taka dygresja...

Kocham Was.Całuję mocno <sex> ;* Słiit kiss

Putana

Jigsaw sam je konstruował.za krótki <br/>

kstraczewski

aha i na tej podstawie wnioskujesz, że lubie pierwszą miłość, a ja poprostu lubie te dziewczyny, nie wpadłes na to?. co do horroru radziłbym ci nie kierować sie sugestiami ludzi z filmwebu, którzy nie znają definicji tego słowa.

ocenił(a) film na 6
kstraczewski

A co ma wspólnego ''Piersza miłość'' z tym,ze gosć lubi Piłe? Wez już nie prowokuj stary ,bo ja też od czasu do czasu oglądne z przymrużeniem oka ten serial,ale czy to daje jakąś podstawę do obiektywnego oceniania użytkownika? Prosze Cie, może mi się podobać ;;Wiatr buszujący w jęczmieniu'' i może mi sie poddobać Piła czy tez ''piersza miłość;...... Jedno nie wyklucza drugiego,takie pierdolenie,że pewnie Michał jest lamusem ,bo lubi pierwszą miłość.....dziwne jak dla mnie szufladkowanie osób.

Reksul

dobrze napisane reksul. pozdrawiam za krótki <br/>

Vanavisis

Wierzę, że fail wymysliłby scenariusz do kolejnej Piły w 30 minut. Prostym sposobem: na kilku kartkach zapisać części ciała (oczy, mózg, genitalia itd.) na drugiej n arzędzia\urządzenia (dubeltówka, sznur, piłę tarczową, strzykawki, drut). Wrzucic do różnych worków i losować. Przykładowy wynik losowania: oko - strzykawka i już pomysł na 15 minut akcji filmu jest. Ofiara Jigsawa musi odessać sobie oko strzykawka bo za nim ma ukryty kluczyk do zatrzaszku, który zmiażdzy mu głowę. Nic trudnego.

Michalzaliwski. Co z tego, że mieli szanse przeżyć skoro musieli poswięcić oko, rękę, przyjaciela, psa ico tam jeszcze.

To makabra dla makabry, gówno dla gówna. Bez przesłania, bez scenariusza bez zaskoczenia. Od momentu w którym zadecydowano, że powstanie druga część twórcy wleźli w ślepy zułek.

Wszelkie porównania do telenowel bardzo trafne. W jednym i drugim ciągle te sami aktorzy.

ProF_A_N_

"Michalzaliwski. Co z tego, że mieli szanse przeżyć skoro musieli poswięcić oko, rękę, przyjaciela, psa ico tam jeszcze" No i własnie to na ludzi działa, po raz kolejny powtarzam zawsze najlepsza jest terapia szokowa."To makabra dla makabry, gówno dla gówna. Bez przesłania, bez scenariusza bez zaskoczenia" jak sie ogląda bez myslenia to sie tak pisze." W jednym i drugim ciągle te sami aktorzy" i tu sie mylisz bo w Pile akurat nie ci sami.

Vanavisis

Na jakie forum nie spojrze to każda rozpoczęta rozmowa juz w srodku trąci smrodem i wyzwiskami a na koniec to już jest obrzucanie sie gównem... podkreslam na kazde forum na jakie wchodze by pogadac... niestety... obelgi i spor o to czy "ja mam racje bo na pewno nie ty" jest wszechobecny w 99%...
Pogięci jesteście, ponieważ nie ma co sie podkręcać i rozwodzic czy pila to kicz czy film wartościowy. Każdy jako taką sztukę odbiera po swojemu... Dla kogoś wartością będzie Gulczas a jak myślisz" a dla innych "7 pieczęć"... Chodzi o rozsądne umotywowanie i o poszukanie przynajmniej jednej wartościowej cechy zawartej w tym czy innym filmie:)lub ogólnie w życiowych dyskusjach dotyczących ważnych tematów. Niestety Polacy tego nie potrafią ani na web filmie ani nigdzie na forum ani w zyciu prywatnym ani politycznym:) polak za mordę- wtedy się słucha:) pozdrawiam "dyskutujących" :)

Vanavisis

nie pij bimbru w kinie , to i rzygał nie będziesz ;D

ocenił(a) film na 3
przemo1090

no więc:

- michałzawiski te dziewczyny, które lubisz występowały tylko w Pierwszej miłości albo przede wszystkim w Pierwszej Miłości, a że filmweb to portal gdzie, przynajmniej z definicji, do ulubionych zalicza się ulubionych ludzi pod względem ich dokonań, a nie tego, że Ci się podoba - od tego są serwisy grono, nasza-klasa.

dlaczego mam się nie sugerować ludźmi z filmweb'u, a Twoją opinią? to niedorzeczne. ludzie, którzy tworzą tą stronę mają po stokroć większe pojęcie o filmach niż Ty i jakbyś miał trochę pokory to byś się do tego przyznał

- użytkowniku Reksul - daleko mi do szufladkowania ludzi. nie mam nic przeciwko lubienia American Pie i dla kontrastu kina Almodovara. Chodziło mi o pojmowanie ambicji w kinie przez michałzawiski. Wskazuję, że Piła zawiera jakieś przesłanie, a potem do filmów ambitnych (radzę przejrzeć definicje tego słowa) zalicza Fight Club. nie posądzaj mnie o prowokacje, to bzdurne. po prostu prawienie o ambicji, przesłaniu w kinie, w filmach przez fanatycznego fana Piły, który ma czelność uważać się za wielkiego fachowca, a nie podejrzewam go o prowadzeniu choćby takiego "kiepskiego" serwisu jak filmweb, jest śmieszne, no nawet rzekłbym żałosne.

kstraczewski

"- michałzawiski te dziewczyny, które lubisz występowały tylko w Pierwszej miłości albo przede wszystkim w Pierwszej Miłości, a że filmweb to portal gdzie, przynajmniej z definicji, do ulubionych zalicza się ulubionych ludzi pod względem ich dokonań, a nie tego, że Ci się podoba - od tego są serwisy grono, nasza-klasa." a gdzie to jest napisane?
"dlaczego mam się nie sugerować ludźmi z filmweb'u, a Twoją opinią? to niedorzeczne. ludzie, którzy tworzą tą stronę mają po stokroć większe pojęcie o filmach niż Ty i jakbyś miał trochę pokory to byś się do tego przyznał" tak no to przeczytaj sobie definicje słowa horror http://pl.wikipedia.org/wiki/Horror, a teraz przeczytaj sobie definicje, słowa dreszczowiec http://pl.wikipedia.org/wiki/Dreszczowiec i teraz powiedz mi jaka jest róznica między horrorem, a dreszczowcem? No i powiedz mi kto ma racje?"- użytkowniku Reksul - daleko mi do szufladkowania ludzi." ale jednak szufladkujesz.

kstraczewski

"Chodziło mi o pojmowanie ambicji w kinie przez michałzawiski. Wskazuję, że Piła zawiera jakieś przesłanie, a potem do filmów ambitnych (radzę przejrzeć definicje tego słowa) " sam chyba musisz przejrzeć definicje tego słowa. to raz, dwa co ty masz do filmu Fight Club, trzy nie jestem fanatykiem jak to sugerujesz i nigdzie nie napisałem, że czuje sie wielkim fachowcem więc nie dospiewuj sobie niczego

ocenił(a) film na 1
przemo1090

hihi... i

Vanavisis

I tak to 5 rana będą sie przekomarzać, domawiać kłócić... a treści na temat i sedno sprawy rozpłyną sie wraz z porannym mrozem... No a potem do pracy... Ot cała strata czasu na pierdalamanty omijające sedno sprawy... poprostu super:)

użytkownik usunięty
Vanavisis

Świetny temat

użytkownik usunięty

"Michalzawiski to:
1.prowokator
2.warrior
3.fan pierwszej miłości
4.koleś git "

Michalzawiski to niewyżyty zwyrol, którego podnieca tylko oglądanie krwi i flaków, można to wywnioskować wyraźnie z jego wypowiedzi, a także z avatara.

Koleś nie nie bądź taki przodu, bo ci na tył nie starczy. nie znasz mnie to nie komentuj

ocenił(a) film na 9

Ej, ludzie czy Was pogrzalo ? przeciez kazdy ma inny gust. Co Was to obchodzi czy ktos lubi Teletubisie, Pierwsza Miłość czy Piłę ? ;o kłócicie sie jak dzieeeci. żenada xD

Jeśli chodzi o Piłę VI to mnie sie bardzo podobala, bo po pierwsze wkoncu to zakonczyli, po drugie fabula jest calkiem ciekawa, po trzecie jest na co popatrzec.
Ogladalam wszystkie czesci Piły i szczerze mowiac jestem rozczarowana tym ze tak to ciagneli w nieskonczonosc...
Ludzie ktorzy nie rozumieja moralu tego filmu patrza na niego pod katem zawartosci krwawych scen i sadyzmu. A przeciez nie o to chodzi. Gra Jigsaw'a nie polegala na krzywdzeniu ludzi lecz na pomocy ktora im ofiarowal. Kazdy z nich mial wybor : życie lub śmierć. Bo tylko wtedy doceniamy życie, gdy mozemy je stracic. A poza tym to jest film, wiec tego przeslania nie mozna brac za bardzo do serca ;p dlatego wszyscy Ci ktorzy pisza ze ten film nie ma sensu ze wzgledu na sadystyczne tresci, po prostu nie wiedza po co go ogladaja.

Zaraz pewnie ktos napisze ze mam zadatki na psychopatycznego morderce bo lubie takie filmy xD

my_bloody_coffin

dobrze napisane, ale to jeszcze nie koniec na bank będzie siódma, a Bell mówił nawet o ósmej