PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468198}

Piła VI

Saw VI
2009
6,1 49 tys. ocen
6,1 10 1 49296
4,6 18 krytyków
Piła VI
powrót do forum filmu Piła VI

Dawno już nie widziałem, nie mówię filmu, ale właściwie czegokolwiek tak obrzydliwego:/. Piła to sadystyczny, okrutny, ociekający krwią serial, któego nie da się oglądać.No bo co może się podobać w tym jak grubas tasakiem obcina sobie brzuch, a w odpowiedzi na to(aby nie przegrać w psychopatyczną grę kozła) w akcie desperacji, młoda kobieta tym samym narzędziem, obcina sobie rękę. Jaki może wypływać morał...? Dawaj ludziom ubezpieczenia, bo jak nie to będziesz musiał zabić wile bliskich Ci osób, a potem twoje ciało zostanie zmasakrowane przez wielką dechę z gigantycznymi kolcami, a na dodatek zostaniesz potraktowany substancją żrącą. Chyba, że inny: nie pal ani nie korzystaj z innych używek, bo inaczej w śruby wykręcą Ci dziury w skroniach...No ludzie-paranoja.

ageusz

"Seryjny morderca - wziąłem z tej definicji tekst do mojej poprzedniej odpowiedzi. Chyba motasz się w ilości swoich postów. Zresztą są sprzeczne, co poniektóre ze sobą." nie nie ja sie nigdzie nie gubie."Mordercą jak widzisz nie jest ten kto konkretnie wsadzi komuś nóż w serce, tylko ten, kto swoim zachowaniem świadomie przyczynił się do czyjejś śmierci." czyli ten, kto wsadził nóż w serce. "Co do arachnofobii - nie bardzo chce mi się wierzyć, że widziałeś takie coś na discovery, bo ja czytałem trochę o tym ze źródeł naukowych. Poza tym na discovery to ja widziałem już sporo bzdur. To jest rozrywkowa telewizja, pseudonaukowa."może czytałę o samych fobiach, a nie o leczeniu, a co discovery to nie do końca tak jest, ale sa jescze inne stacje np. national geographic, więc nie byłbym tego taki pewien na twoim miejscu.

michalzawiski

1. "czyli ten, kto wsadził nóż w serce"
2. "ale sa jescze inne stacje np. national geographic, więc nie byłbym tego taki pewien na twoim miejscu. "

Prawdziwa siła argumentu. Szczególnie w pierwszym przypadku. Totalnie nie rozumiesz tej definicji.

ageusz

tylko ciekawe jakiej definicji nie rozumie?

michalzawiski

Mówisz, a nie wiesz. Modlitwa skierowana do świętych jest modlitwą, w której prosisz by święty wstawił się w twojej sprawie u Boga. Nie prosisz go by ci pomógł bez pomocy Boga. Nie mów o czymś o czym nie specjalnie dużo wiesz :)

michalzawiski

Pomysł był plusem pierwszej części. Podobnie jak dość zaskakująca końcówka. Natomiast w pozostałych częściach końcówka nie robi wrażenia, nie mówiąc o fabule, która jest tylko kontekstem rzeźni.

ocenił(a) film na 1
ageusz

APEL! APEL! APEL! BŁAGAM, PRZESTAŃCIE KONTYNUOWAĆ TEN TEMAT! TO NIE MA NAJMNIEJSZEGO SENSU! ZOSTAŁ JUŻ DAWNO WYCZERPANY, A TERAZ TO JEST JEDYNIE KŁÓTNIA Z MICHAŁEM, KTÓREGO ZA NIC NA ŚWICIE NIE DA SIĘ PRZEKONAĆ, a proszę, ponieważ zacząłem ten wątek i mam prawo żądać, aby teraz poprzestać ^^

Vanavisis

Tu nie chodzi o przekonywanie, bo ja sie przekonac nie dam , co nie znaczy, ze nie jestem nie do rozwalenia, tylko ze jeszcze nikt na tym forum tego nie zrobił podając cała serie konkretnych argumentów tego

ocenił(a) film na 10
michalzawiski

ogol wąsy lamusie hahahahaha.

SawBBa

lamus to twoje drugie imie.za krótki <br/>

michalzawiski

i zetnij te kudły na głowie bo wyglądasz jak pajac

andy_d1

gówno mnie obchodzi to co o mnie myslisz,będę chodził tak jak chce, zreszta to nie jest forum o moim wyglądzie, więc albo gadacie na temat, albo sie wogóle nie odzywajcie.

Vanavisis

Czyli temat został wyczerpany. Podsumowując: Saw 6 nie należy do grona ambitnych filmów :D

Vanavisis

przepraszam, szukam Zenka, widział go ktoś może?

ocenił(a) film na 8
eszel

Eszel, szukasz Zenka ? A to może obejrzyj się za siebie..:)

Vanavisis

Supernatural już wypowiedziałeś się 3932832823892389 razy na ten sam temat,
i widać że ci dysk się przepalił bo cały czas powtarzasz to samo ;]

Vanavisis

Trochę się z tobą zgadzam. Nie jestem fanką tego filmu, wręcz nie przepadam za nim. Obejrzałam tylko jedną część - V - za namową przyjaciółki. Film rzeczywiście jest obrzydliwy , sadystyczny , okrutny, ale da się go ogladać. Niektórym podoba się jak grubas tasakiem obcina sobie brzuch, a w odpowiedzi na to(aby nie przegrać w psychopatyczną grę kozła) w akcie desperacji, młoda kobieta tym samym narzędziem, obcina sobie rękę. I Piła to napewno nie serial. Cóż z tego, że ma wiele części? Film nawet z 20 częściami filmem pozostanie. :)

shoshan

" jak grubas tasakiem obcina sobie brzuch" no więc to było w VI, a nie w V. no, ale może by tak więcej argumentów, a nie tylko o okrucieństwie, aha i polecam obejrzeć wszyskie częsci po koleji, jako że się ze sobą wiążą.

Vanavisis

Chcecie zobaczyć zdjęcie Supernaturala, innych prowokatorów i antyfanów???
Proszę bardzo - http://demotywatory.pl/234683/Dajesz-sie-
sprowokowac#comments
Na pierwszy rzut oka to jest bardzo śmieszne, ale po chwili zdajesz sobie
sprawę że prawdziwe... Żenada...

LiveOrDieMakeYourChoice

w mojej skromnej opinii pan JSaw, jest towarzyskim doktorem, zwalczającym problemy z nałogami i złym trybem życia, szkodliwym dla jednostki i ogółu, pan JSaw pokazuje jak, za pomocą zabawek godnych McGyvera, oduczyć ludzi złych nawyków, czy ktoś by się zachowywał jak Pan od Polisy gdyby przeszedł to co on ( I przeżył ), nie! dlaczego ? nie, nie dlatego że by się bał pana JSawa, dlatego że to niemoralne, a ten człowiek byłby dobry i sprawiedliwy : ) tak w serduszku odmieniony :) i tak nie przeczytałem waszych postów wszystkich, w pewnym momencie były już nudne xD

Vanavisis

To mało widziałeś Piła 6 nie jest wcale taka obrzydliwa wierz mi są bardziej hardcorowe filmy :-D