PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750}

Piekielna głębia

Deep Blue Sea
1999
5,8 24 tys. ocen
5,8 10 1 23691
4,2 14 krytyków
Piekielna głębia
powrót do forum filmu Piekielna głębia

Szmira

ocenił(a) film na 3

Typowy, tandetny, amerykański pseudo-horrorek. Aż dziw że Jackson zgodził się w tym zagrać. Film może i ciekawie się ogląda, ale jest najzwyczjnie w świecie głupi. Co chwilę coraz to kolejne przegięcia i naciagana fabuła. Wiele o nim słyszałem ale w końcu obejrzałem i strasznie sie zawiodłem

ocenił(a) film na 5
Pablo_2

Szmira,tak to ciebie na obiad wołają. film był dobry.Gorszy od Szczęk, ale na 8 zasługuje.

ocenił(a) film na 3
a_kwitek

No jasne. Tylko podaj jakieś argumenty, bo film jest beznadziejnie głupi. Rozumiem przegięcia - w końcu to TYLKO film sensacyjny - ale te w "Głębii" są tak kretyńskie, że czasami miałem wrażenie że ogladam jakąś parodie... Niby dobra obsada (Jackson, Skarsgard), a to tylko typowy film dla amerykańskich debili.

ocenił(a) film na 5
Pablo_2

Dlaczego zasługuje na 8.Oto moje argumenty:
1- Świetna obsada i gra aktorska( Samuel L Jackson, LJ Cool)
2- zaskoczenie(śmierć Jacksona po 40 min filmu)
3- sporo akcji
4- dobre efekty specjalne
5- ciekawa fabuła( trochę nierealistyczna,ale ogólnie podobał mi się pomysł inteligentnych rekinów)
6- niezły soundrack Pozdro

ocenił(a) film na 5
a_kwitek

A skoro film był tak głupi to czemu dałeś mu 3/10

ocenił(a) film na 3
a_kwitek

dałem 3/10 bo widziałem mimo wszystko gorsze filmy. Tak jak napisałem - film jest beznadziejnie głupi ale całkiem ciekawie się go oglądało. Szkoda tylko że kazdy "zwrot akcji" prawie za kazdym razem był zupełnie przewidywalny...

ocenił(a) film na 7
a_kwitek

1-świetna gra aktorska hahaha tu mnie rozbawiłeś,prócz Kaznodzieji i Samuela to reszta tandeta!! wymieniłes 6 punktów czyli film zasłguje na 6 i taka tez oceną daje. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Generalfeldmarschall

A mnie się film podobał. Napewno "szczęk" nie przebije ale dobrze się na nim bawiłem.

ocenił(a) film na 10
jetli22

Dla mnie był zajebisty, pełen akcji, strachu, lejącej się krwi:D doskonałe efekty specjalne.

Pablo_2

Jackson akurat gra w czym popadnie, więc tu nie ma co się dziwić, sam film faktycznie tak głupi że tłumaczenie komuś komu się podoba on mija się z celem, bo sam fakt iż coś takiego mu się podoba nie daje szans na jakąkolwiek wymianę argumentów: o klasie filmu świadczy to że ktoś ginie w 40 minucie, no fakt jakby zginął w 20 to film byłby gorszy, szkoda że nie zginął w 80 minucie to wtedy byłoby to arcydzieło.
Generalnie gra aktorka mizerna, trudno dobrze grać przekazując taki stek bzdur zresztą, efekty mizerne wbrew temu co niektórzy piszą, niestety zastosowanie komputerów w większości sprowadza się do tandetnych animacji 3d, to już dawniej posługując się makietami osiągano lepsze wyniki. Fabuła naiwna i głupia po prostu jak 90% sieczki dla współczesnego widza, wtórnego analfabety.

ocenił(a) film na 1
Pablo_2

masz rację ten film to prawdziwe gówno !!!

ocenił(a) film na 7
Pablo_2

Dla mnie dużym plusem jest - tu chyba zaczyna się <SPOILER> - śmierć postaci granej przez Samuela Jacksona i to w chwili kiedy wygłaszała kolejną super-mądrość. Taki miły akcent przeciw wygłaszaniu patetycznych bzdur, które żadnego ładu, czy składu nie mają. Poza tym była to postać, która właśnie wyrastała na przewodnika grupy, także uśmiercenie jej było też o tyle miłe, że stawiało grupę w jeszcze gorszej sytuacji.
Dodatkowo podoba mi się zerwanie z tradycją 'piękna niewiasta zawsze wychodzi cało z każdej opresji' i to akurat wtedy, kiedy wszyscy uznają, że jednak z tym schematem film nie zerwie. </SPOILER>

Pablo_2

Fakt. Do bólu przewidywalne heh... ostatnio na TVN leciał. Thriller niby... Cóż, ja miałam z tego niezły polew. ;]

ocenił(a) film na 5
Penelopa

No akurat efekty specjalne to były żałośnie sztuczne. Film rzeczywiście był głupawy i nie umywa sie do genialnych "Szczęk" Spielberga. W dodatku naiwność i zbyt duza odwaga bohaterów tego filmu raziła mnie po oczach.
Link do jednej ze scen:
http://www.youtube.com/watch?v=HLGaTELIfHw
I po obejrzeniu tego krótkiego filmiku niech mi nikt nie mówi, że efekty specjalne były dobre, bo go wysmieję. Według mnie były porównywalnie głupie co w 3 części "Szczęk.

Pablo_2

od kiedy to horror ? Moze dla ciebie tez LOTR do dupy film bo przeciez tam biegaja jakies Elfy w ogole ty to powinienes ogladac same realistyczne filmy.