beznadziejne. film z cyklu "wszycy piękni i młodzi spotykają potwora po czym giną w głupi sposób jeden po drugim". tandetne, głupie i miejscami ma się nieodparte wrażenie że twórcy naoglądali się "obcego 4" i postanowili zrobić coś podobnego, bo i tak się sprzeda. miałam takie wrażenie, zwłaszcza jeśli o scenografię chodzi. nie polecam.
Zgodziłabym się jak byś pisała tak o "Ataku rekinów" albo o "Zabójczej głębi". Ale ten film jest git i dla kogoś kto się lęka wody i tych ryb jest bardzo dobrym thilerem. Zresztą wszyscy tam nie zgineli jak napisałaś. Uratował sie kucharz i ten przystojniak ;]. A co do obcego 4... też dobry film ale ,z której strony podobny do piekielnej głębi ? Może to ,że tam akcja też toczy się przez moment pod wodą i są potworki co zabijają :) pzdr
Jak dla mnie to horror, bo atakują potworki, że tak się czepnę... :)
Moim zdaniem film jest podobny do "Obcego 4" pod względem tempa akcji, obserwowania bohatera zbiorowego oraz morderczych skłonności rekinów, które mimo że mają cel nie odmówią sobie zaatakowania jeszcze jednego człowieczka. Zresztą prowadzenie kamery też wydaje mi się dość podobne. :)
Pozdrawiam i już się nie czepiam. :)