PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10056142}
5,9 264  oceny
5,9 10 1 264
Pies na medal
powrót do forum filmu Pies na medal
malamaxi

A ma rodowód? Nie oglądałam tego. Jesli nie to, to jest psem w typie co najwyżej. No chyba, że nie wiemy o tym, ale tak to jest jako kundelek taki piesek, gdyż nie wiadomo, czy ma czysto geny tej rasy. Geny rasy to nie tylko wygląd, ale i zachowanie! Np. maine coon nie może nie być wg wzorca maleńki jak york I hodowca rozmnaża te zwierzęta, które mają pewne zachowania np. Maine coon (MA LUBIĆ) lubi się przytulać i sam nawet przychodzi, jest spokojny. Jeśli byłby to kot z wielką dozą energii skaczący wszędzie i polujący ostro na muchy,  to znaczy, że jest bardziej dzikuskiem. A tu nie chcemy takich osobników. Rodowód jest ważny, bo wiemy, jakie zwierzęta były krzyżowane i jeśli wystąpiłaby jakaś choroba genetyczna, to wtedy rodziców nie rozmnażamy, aby dalej w linii nie było chorych pomimo ewentualnych mutacji. Robi się badania genetyczne rodzicom szczeniaków czy kotów. Kto tego nie robi a sprzedaje - współczuć tylko zwierzętom. Badania genetyczne są drogie i dlatego dobre hodowle kosztują. Niemniej jednak ja wolałabym typowego kundelka ze schroniska i mam znajdę :)

alisama

Czego nie rozumiesz? Pies czystej rasy, zapewne z rodowodem, gra w filmie kundelka znalezionego na ulicy. Trochę to bez sensu... * teraz widzę swoją literówkę, to oczywiście cairn :-)