PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632560}
6,8 79 tys. ocen
6,8 10 1 78938
5,7 21 krytyków
Pitch Perfect
powrót do forum filmu Pitch Perfect

Głosy

ocenił(a) film na 6

Nie osądzam i nie oceniam śpiewu aktorów we filmie! Od tego muszę zacząć by nie być za chwilę zbesztaną i potępioną przez niektórych ;) po prostu chciałam podjąć pewną dyskusję na temat głosów aktorów, ich śpiewu. Wiem, wiem, można "podrasować" każdego. Po prostu się zastanawiam czy wszyscy grający w tym filmie umieją czystko śpiewać? Ale tak na poważnie, w realnym świecie. W sieci wyszukałam śpiew Anny w programie telewizyjnym i faktycznie, śpiewa ładnie. A co z innymi? Może jakieś przykłady i porównania z innych filmów czy prawdziwego życia?

ocenił(a) film na 10
My_name_is

Zdarzają się osoby które potrafią śpiewać jak z playbacku (czysto, bez jakichkolwiek błędów) ale większość potrzebuje jakiegoś "wspomagania". W filmie wszyscy śpiewali ładnie, zdarzały się błędy w tonacji i pracy przeponą zatem śmiało można założyć iż śpiewali "na żywo" z późniejszym zastosowaniem filtrów eliminujących niepożądane odgłosy ale w taki sposób aby nadal dawało się wyczuć że to był ich śpiew.

Dodatkowo nie można wykluczyć, iż przed zaczęciem zdjęć do filmu wszyscy pobierali nauki śpiewania w różnym stopniu.

ocenił(a) film na 10
seth114

A tu filmik z przygotowań do filmu :) http://www.youtube.com/watch?v=kUZNxvxgsNE

ocenił(a) film na 6
seth114

Sprawne oko zauważy takie szczegóły ;) No tak, nauki śpiewu. Ale pewnie dla nich było to czysto doszkalające bo wydaje mi się, że od aktora (a zwłaszcza w Hollywood) wymaga się umiejętności śpiewu czy utrzymania tonu (jeśli takie coś istnienie ;) ). Szybciej on dostanie angaż niż aktor który nie potrafi zbytnio śpiewać. A czy da się nauczyć śpiewu osobę, która kompletnie tego nie potrafi?

ocenił(a) film na 10
My_name_is

Czy da się nauczyć kogoś kto nie potrafi śpiewać - OCZYWIŚCIE :)

Czy da się nauczyć kogoś kto nie ma predyspozycji do śpiewu - NIE MA MOWY.

Nie każdy został stworzony do śpiewu tak samo jak nie każdy do bycia sportowcem czy tancerzem. Najważniejsze są predyspozycje.