PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632560}
6,8 79 tys. ocen
6,8 10 1 79120
5,7 21 krytyków
Pitch Perfect
powrót do forum filmu Pitch Perfect

Jestem z siebie dumna, że powstrzymałam się od zajrzenia na filmweb i sprawdzenia oceny tego filmu. Pewnie teraz byłabym w połowie Hobbita po zobaczeniu noty 6,9. Bo taki był pierwotnie plan. Już dawno nie zostałam tak milo rozczarowana przez film z tego gatunku. Niestety często gęsto w tym typie wali po oczach tanią dramą, łzawymi scenami i złamanym sercem, które dobrze można by skleić superglutem. Fabuły są ponaciągane jak majtki w gaciach dziadka, a sceny "ze sceny", gdyby nie dobrze zmontowane, nadawałyby się, żeby tylko je temu przygłuchemu dziadkowi od majtek pokazywać.
Kiedy zobaczyłam, że "Pitch Perfect" trwa prawie dwie godziny, zrobiłam minę w stylu "łeee" i może nawet małe "łee" mi się wymsknęło na głos... ale jednak, że już było wszystko gotowe do oglądania, tylko nacisnąć plej, dałam mu szansę! A co! Raz się żyje!
I wiecie co?! I bardzo dobrze, że okazałam się za leniwa na szukanie bajki Jacksona. Świetnie się ubawiłam na "Pitch". Niby prosty filmik o śpiewaniu, o konkurencji, o osamotnieniu bla bla..., ale kurcze parę detali, parę malutkich detali, które sprawiają, że ten film się wysuwa na prowadzenie w swoim gatunku. Oczywiście mogłabym wam tu coś zaspojlerować, ale myślę, że warto samemu odkryć dobre strony tej produkcji. Bo naprawdę je ma!
I jeżeli ktoś ma zamiar w komentarzach odpisywać, że ten film się nie umywa do wspaniałych filmów i moja dziewiątka jest ni z gruszki ni z pietruszki, to niech mi powie jak by się sprawdził, np. "Matrix" w roli musicalu, albo "Chicago" jako horror? "Pitch Perfect", film oznaczony jako musical i komedia, tym właśnie jest.

ocenił(a) film na 6
Buerrin

zgadzam się w 100 % zdecydowanie miłe zaskoczenie, ani sekundy się nie nudziłem i do tego kilka świetnych utworów... nic dodać nic ująć, jak dla mnie dobry film zdecydowanie wyżej go oceniam tak na 8/10... kiedy film się skończył, było przez moment to uczucie 'co? już' szkoda, że się skończył...przyjemny film godny polecenia i zdecydowanie jeden z lepszych z gatunku z pogranicza musical/komedia...

ocenił(a) film na 9
Buerrin

Zgadzam się. Mam nadzieję, że 2 będzie tak samo dobra jak pierwsza część. Ciekawe co się stanie? I`am excited

dagu01

będzie 2 część? ;o skąd wiesz? ;p i kiedy? xd

ocenił(a) film na 9
Zuzol26

Będzie miał premierę ok.14 maja 2015 ;)

dagu01

dzięki ;*

ocenił(a) film na 9
Zuzol26

Polecam się na przyszłość :)

ocenił(a) film na 9
Buerrin

Ale kto sie sugeruje ocenami na Filmwebie ?? Tym gniazdem Gimnazialnych odkrywcow Doroslosci (Troli i Haterow):D

Buerrin

Miło rozczarowałam to oxymoron