nie rozumiem skad tak rozne opinie o tym filmie.
osobiscie zaczalem go ogladac z ogromna rezerwa i spodziewalem sie klapy, ale akcja filmu byla wspaniala, uwielbiam zwroty akcji i te niedomowienia (miodzio!), do tego bardzo fajne efekty, ktore budza dreszczyk emocji. ten film ma to cos, zreszta jak wiekszosc horrorowych produkcji rodem z Dark Castle Entertainment :)
nie ukrywam, ze jestem fanem filmow apokaliptycznych w doslownym znaczeniu i wiele produkcji z tego gatunku mnie rozczarowalo w mniejszym lub wiekszym stopniu, ale ten to arcydzielo! :)
pewnie 10 punktow nie powinienem dawac, bo napewno moglo byc lepiej, ale dalem :)
2 piekne kobiety grajace w tym filmie sklonily mnie do tego ;)
Arcydzieło to ździebko przesada, film taki sobie mnie osobiście nie poruszył w żaden sposób tak 5/10 (jak dla mnie). Od taki film do oglądnięcia :) jeśli Ci się podobał to ok ale jak sam stwierdziłeś 10 nie powinieneś dawać :D
Co do pierwszego posta. Raczej chodziło o Charlize Theron i AS Robb... co
to za Hilary? ;]
Ja też dałem 9/10.
Mogę oglądać Krwawe Walentynki czy tam inne Teksańskie Masakry, ale kiedy mamy taką tematykę to na serio mnie ciary przechodzą. Scenariusz świetny, pełen wielu zmyłek. Realizacja i reżyseria na wysokim poziomie, jednak najmocniejszym elementem jest Hilary Swank- w tym filmie cały czas kojarzyła mi się z Larą Croft ;)
PS.Oglądając ten film przypomniały mi się dawne czasy kiedy się wyczekiwało na Z Archiwum X
Co jak co, ale w tym filmie akurat niedomówień było niewiele o ile w ogóle były. Termin "arcydzieło" w tym wypadku to naprawdę gruuuba, oj, gruba przesada.
8/10 - zdecydowanie polecam!!!!! Też spodziewałem się wielkiej klapy, ale było ok. Ciągła akcja, dobra gra aktorska i fabuła też niczego sobie.
A ja spodziewałam się nieco więcej, ale film zasługuje na mocne 7. Ciekawy, ale nie przerażał. Szkoda, bo wydaje mi się, że nie wykorzystano fajnego pomysłu do cna. Ale ogólnie warto obejrzeć.