PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200370}

Plaga

The Reaping
2007
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30792
4,3 7 krytyków
Plaga
powrót do forum filmu Plaga

Na wstępie- olbrzymi minus za totalny brak logiki i traktowanie widza jak ćwierćinteligenta. Po pierwsze Katherine Winter jest niby naukowcem, jak dla mnie jej sposób bycia przypomina bardziej prezenterkę na targach kosmetycznych niż wielkoformatowego znawcę nauki, nawet ciężko zorientować się jaką dziedzinę Pani Kate reprezentuje. Kiedy dowiadujemy się, że w przeszłości główna bohaterka była pastorem, trochę śmiech mnie ogarnął, jak dla mnie taki pokręcony życiorys jest niespecjalnie przemawiający. [Spoilery] Druga sprawa, bardzo śmieszna scena kiedy Ben pokazuje Doug'owi zarażoną komórkę krowy, mogliby się bardziej postarać i pokazać coś co chociaż trochę przypomina zwierzęce komórki. Kolejny minus za grę aktorską Hilary Swank, wydaje mi się, że brak w jej zachowaniu dramaturgii kiedy słyszy ginącego Bena przez krótkofalówkę, tak samo niespecjalnie przeżywa rzeź pomylonych mieszkańców miasta, po której beztrosko zabiera tajemniczą dziewczynkę i jedzie w siną dal, chyba zapominając o trupie swojego towarzysza. Korzystając z poruszonej kwestii, czyż nie łatwo można zauważyć, że w filmach kategorii "C" prawie zawsze pod sam koniec ginie czarnoskóry bohater? Od praktycznie samego początku liczyłem na to, że racjonalna pani doktor (może profesor?) zachowa swoje pseudoracjonalne podejście, bardziej podpadające dla mnie pod ignorancję, i jednak każde z zaistniałych zjawisk będzie można wytłumaczyć jakimiś sensownymi argumentami, jednak z każdą nową plagą film utwierdzał mnie w przekonaniu, że mam do czynienia z bublem, osobiście zjawisk paranormalnych w takim wydaniu nie łykam. [Koniec Spoilerów]

Drobne plusy za efekty, które są wykonane na niezłym poziomie.

ocenił(a) film na 1
Shiverr

"Drobne plusy za efekty, które są wykonane na niezłym poziomie."
?
Widziałeś te upadające krowy? były tak tandetnie wyrenderowane że.. Większość efektów była na podobnym poziomie, co bardzo przeszkadzało mi w odbiorze filmu i wpłynęło na końcową ocenę 1/10 (bo również uważam film za mało logiczny).