PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558565}

Pożyczony narzeczony

Something Borrowed
2011
6,2 60 tys. ocen
6,2 10 1 60024
3,4 5 krytyków
Pożyczony narzeczony
powrót do forum filmu Pożyczony narzeczony

obecną główną bohaterkę klasyfikuję jako typową mimozę - zupełnie bez charakteru i kręgosłupa,
męczą mnie takie bohaterki potwornie a coraz ich więcej w filmie i literaturze. Słuchać i patrzeć się
na nie nie da bo ciągle jojczą i oczy mają pełne łez. Ta na dodatek zawsze jak ma się rozpłakać
dodatkowo dziwacznie się uśmiecha i nie wiadomo czy płacze ze szczęścia czy uśmiecha się z
żałości nad samą sobą. Nie znoszę takich postaci, gdzie dziewczyny z ikrą i pewnością siebie?
Wcale jej nie współczułam w tym filmie, jemu zresztą też nie, sama jest sobie winna to niech ma
albo weźmie się w karby! Ech!

amanda147

Kogo masz na myśli ? Którą z dziewczyn ?

ocenił(a) film na 3
Asia8888

główną!! ja już teraz za dobrze tego filmu nie pamiętam ale jedyne co wiem to że postacie strasznie mi się nie podobały. Podobno w książce jest lepiej ...

ocenił(a) film na 5
amanda147

Zdecydowanie się zgadzam. Dlaczego w tych filmach i książkach główna bohaterka jest zawsze taką szara myszką z kompleksami? Bo tworzą je takie same szare myszki? Nie znam żadnej głównej bohaterki, która byłaby barwna a ten wybranek ukochanej to też takie troki od kalesonów.

ocenił(a) film na 3
IKnowWhatYouAre

hahaha nieee pisarka nie jest szarą myszką ale dobrze zna rynek i swoją grupę docelową - każda dziewczynka w pewnym wieku , głównie nastolatka, uważa się za taką szarą myszkę i takich bohaterek też chce w książkach stąd wielki sukces zmierzchu i Belli rodem z drewna! Dzięki temu taka pisarka sprzedaje kupe powieści, stawia za to wille a nastolatki płaczą nad losem bohaterki widząc w niej siebie. Proste i genialne zarazem...

ocenił(a) film na 5
amanda147

Masz rację ale nudzą mnie takie bohaterki. Czyli wychodzi na to, że żadna książka i film nie osiągnie sukcesu jeśli pojawia się w tam charakterna bohaterka bo wszystkie nastolatki nie będą się z nia utożsamiać?

ocenił(a) film na 3
IKnowWhatYouAre

mnie też nudzą...ależ oczywiście, że może odnieść sukces książka z charakterną bohaterką tylko stworzenie takiej postaci wymaga od autora większego nakładu pracy. Dodatkowo cóż poradzę, że mamy społeczeństwo młodych emo wiecznie nieszczęśliwych i udręczonych, którym utożsamienie się z mimozą przychodzi szybciej! Autorzy idą po najmniejszej linii oporu a młodzież kupuję tę szmirę.