Dziwne to i bez sensu jak dla mnie. Otóż Dex i Rachel znali się 6 lat, od razu było widać, ze przypadli sobie do gustu, więc jak do tego doszło, ze ten mydłkowaty i niezdecydowany koleś miał żenić się z Darcy? Ogólnie to na pewno nie była komedia, a już na pewno nie romantyczna skoro Dex prawie ożenił się z kobietą, której nie kochał. Jak on się w to w ogóle wpakował???
Wiem.. książka podobno jest ciekawsza :) nie czytałam, ale może się skuszę. Z filmu to zrozumiałam tak, że Dex i Darcy byli w narzeczeństwie przez 6 lat, bo zapoznali się już na początku kiedy Dex zapoznawał się z Rachel, więc chyba wszystko ma sens. Dex nie kochał Darcy, dlatego nie mógł zdecydować się na ślub i był na studiach... mogę się mylić i mogłam coś ominąć xD
filmu nie oglądałam, nie wiem jak to zostało przedstawione, ale Dex zanim zdecydował się na zerwanie zaręcznyn, był z Darcy w związku 7 lat i naprawdę ją kochał, ale z czasem widocznie miłość się między nami skończyła. Wcześniej studiował z Rachel i to wobec niej miał jakieś plany, ale ona wydawała się nim nie zainteresowana, więc zainteresował się jej przyjaciółką (poznała ich Rachel).
W drugiej części książki (pierwsza nazywa się "coś niebieskiego", druga "coś pożyczonego") cała historia opowiedziana jest oczami Darcy, więc naprawdę polecam, bo książka moim zdaniem jest naprawdę logiczna ; ) )
Nie można kochać dwóch osób jednocześnie :) Skoro Dex był "zainteresowany" bardziej zauroczony Rachel to chyba mu to nagle nie prysło jak poznał Darcy. W sumie kto wie co siedziało w głowie Dexa xd
Odpowiedź w filmie niby jest ale i tak jest to trudne do pojęcia ;) Bo i jak można być tak pozbawionym charakteru ;)