PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=443860}

Po prostu walcz!

Never Back Down
2008
7,3 94 tys. ocen
7,3 10 1 93810
4,9 8 krytyków
Po prostu walcz!
powrót do forum filmu Po prostu walcz!

Walka ma być honorem, ani takim shitem, aby inni się pdojarali. Jedyną motywacją walki czym jest w tym filmie???? Chęć zaimponowania, szpan? Nienawidzę amerykańskiej kultury, zwykłe zepsucie, mam nadzieję, że Polacy nie będą brali z nich przykładu.

ocenił(a) film na 8
Pathetik9946

Masz rację, że walka ma być honorem ... ale biorąc przykład z Polskiej szkoły nie wierzę, że nie jest podobnie jak w filmie. jeszcze 3 lata temu jak byłem w szkole, walczyliśmy za szkołą o byle co, a wokół stała grupka ludzi którym to imponowało i z chęcią podjarania się, że się biją i tak było cały czas.Kolega który to nagrywał zapełnił cały dysk w komputerze nimi. nie powiem bo niektóre były ciekawe ;)... i jak napisałeś .. Polacy już dawno biorą z tego przykład tyle, że nie w filmie.

Popcornshow

Te polskie gimnazje i papugowanie od innych. No cóż u mnie w gimnazjum też się bili, ale z tego względu, że większość dzieciaków nie potrafi zacisnąć pięści, w walce kieruje się wyłącznie emocjami, po prostu nie myślą, nie potrafią poprawnie wyprowadzić ciosu(prawy prosty wyprowadza się już od nogi poprzez biodro do ręki, a nie od samej ręki), w ogóle nie używają nóg - z tego względu nie robią sobie przynajmniej zbyt wielkiej krzywdy.

ocenił(a) film na 8
Pathetik9946

Racja :) yym trenujesz coś wgl ?

Popcornshow

Kiedyś karate trenowałem, to były fajne czasy.

ocenił(a) film na 6
Pathetik9946

a lewy jak się wyprowadza ;)?

kubanjan

O ja pier... no pomyliłem się, wiadomo ze tak samo, przepraszam za pomyłkę.
P.S. Już sobie zwaliłeś?

ocenił(a) film na 6
Pathetik9946

i tu się mylisz bo nie tak samo- musisz wyprostowac lewą rękę ( w przeciwnym razie byłby to też prawy: ))
ps. tak zwaliłem wczoraj mega kloca- tylko nie wiem czemu interesuje cię to kiedy się wypróżniam- masz z tym jakieś kłopoty? w takim razie "ścisła dieta, lewatywa"
Tak wgl to raczej chodziło mi o bezsens pisania jak się wyprowadza "cios" peace

kubanjan

Ok, peace, not war, a propos co sądzisz o filmie?

ocenił(a) film na 6
Pathetik9946

No film niezły mimo oczywistych wad- fabuła jest taka troche mało realistyczna i niezbyt orginalna, czasem nawet irytująca. Sceny walk na pewno bardzo dobre, fajnie pokazany trening, dążenie do celu ( to chyba najmocniejsza strona) muzyka super (flipsyde, kayne west są super, zresztą linkin park i chyba Fall out boys też nieźli) .
Całościowo wypada naprawdę dobrze (jak się przymruży oko na fabułę) ma w sobie cos takiego, że wciąga. No mma jest tu tak pokazane że raczej mamie bym nie póścił bo by mnie na trening nie puściła :D (nielegalne walki ;)
ps. spoko, że zdarzają się jeszcze ogarnięci ludzie którym nie odbija jak siedzą przy kompie i nie myślą, że są anonimowi i wszystko mogą

kubanjan

Jeśli chodzi o bijatyki to polecam jeszcze: Nico: Ponad prawem, Pijany mistrz, Wejście smoka, Krwawy Sport, Quest oraz Nieustraszony.

ocenił(a) film na 6
Pathetik9946

no wszystkie oprócz Nieustraszonego oglądałem, ale ten film na bank sprawdze.
Dobry jest Blood and Bone, Ong bak, Yip Man, i ja jeszcze lubie serie Rocky .

kubanjan

Z tego tylko Rocky oglądałem wszystkie części fajna była czwarta jak się z tym ruskiem bił.

kubanjan

No i na pewno resztę sprawdzę, bo oceny mają niezłe.

ocenił(a) film na 7
Pathetik9946

Chciałeś się popisać i dać szkołę jak się wyprowadza ciosy?

ocenił(a) film na 10
Pathetik9946

ślepy jesteś? tylko Ryan walczy o szpan i podjaranie się, a główny bohater walczy właśnie o honor- bo obrażał jego ojca, bo pobił kolegę, właśnie tu jest prawidłowa motywacja do walki, po tym filmie tylko idiota chciałby się bić z kimkolwiek.. a zepsucie można zaobserwować w twoim mózgu

Pathetik9946

Walka ma być honorem? Chyba za dużo amerykańskich filmów się naoglądałeś ;] Podobno trenowałeś karate, więc powinieneś wiedzieć, że walka wyniszcza, jest zła, i powinna być ostatecznością, bo zawsze ktoś ucierpi. Ja przynajmniej nie widzę żadnego honoru w zadawaniu bólu.

ocenił(a) film na 8
Ni3men

widać że ty sztuk walki nie trenowałeś bo nie masz pojęcia o czym mówisz ;D

dardevon

Więc mi wytłumacz. Gdzie jest honor w wyniszczaniu drugiego człowieka? (oczywiście poza sportem, mówię teraz o zwykłych, codziennych sytuacjach). A trenować trenowałem, zarówno karate, jak i boks. Poza tym poczytaj sobie trochę filozofii Oyamy, Bruce'a Li, czy chociażby Ueshiby.

ocenił(a) film na 8
Ni3men

ok masz racje
drobne nieporozumienie - myślałem że jesteś jednym z tych którzy uważają że jakakolwiek forma walki jest zła

dardevon

;]]]]]

ocenił(a) film na 8
Pathetik9946

widzę, że wielki fajter z Cb ...

ocenił(a) film na 6
Pathetik9946

Bardzo dobrze to podumowałeś właśnie czegoś w obydwu Neverach nie lubiłem i teraz wiem co to jest :) Mimo wysokiej oceny, ze względu na Jake Tylera taki hard ducha prawdziwy gdy zrozumiał że może to umieć nie chciał imponować wiedział że nie musi nic nikowmu pokazywać ani udowadniać :-)

ocenił(a) film na 3
Pathetik9946

Ja jestem nie mile zaskoczony po pierwsze walki były słabe jak i aktorzy którzy tutaj walczyli nie widziałem tutaj wojowników tylko gówniarzy walczących dla rozrywki i szpanu a głównego bohatera tak łatwo było sprowokować i tak łatwo zwabić że aż mnie wnerwiał tym frajerstwem ważniejszy był dla niego rewanż niż inne sprawy a najśmieszniejsze jest to że w końcówce pokonany ten mega nastoletni mistrz uznaje bez żadnych problemów zwycięstwo głównego bohatera kiedy ten drugi wcześniej nie mógł się pogodzić z porażką przez cały film,więc co to za zawodnik który przegrywając nie uznaje z szacunkiem zwycięstwa rywala i co to za zawodnik który nie klepie takich to widziałem na UFC i potem z złamaną ręką nie mogli walczyć ,trenować przez rok,film też jest bardziej nie o sztukach walki a o przygodach nastolatka który ma problem z pogodzeniem się z przeszłością, podsumowując polecam film romantykom i nastolatkom którzy lubią kolejne papki amerykańskiego lansu,a ludziom lubiących filmy z prawdziwymi wojownikami odradzam.Ocena 3/10 Pozdrawiam :o