Nie rozumiem, wręcz nie pojmuję jak można wypowiadać się na temat filmu i roli aktorów nie widząc wcześniej dzieła. Przecież to, wybaczcie za stwierdzenie idiotyzm. Właśnie wróciłam z kina, czytam te wszystkie komentarze i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z tych wszystkich historyków intelektualistów, którzy mają tak wiele do powiedzenia a tak na prawdę nawet nie wiedzą o czym jest film. Liznęli tylko opisu pt. Jedwabne i już wszystko wiedzą. Jednym zdaniem żałosne. Ja ocenę przeszłości pozostawiam prawdziwym historykom, a film oceniam bardzo dobrze i rolę tak bardzo krytykowanego Macieja Stuhra za świetną. Dziękuję, tyle w temacie.
Dałem jedynkę bez oglądania. Przyznaję się bez bicia. Do kina nie pójdę, bo nie chcę finansowo wspomagać antypolskiego przemysłu nienawiści. Ale oczywiście film obejrzę gdy tylko pojawi się na Youtube. :)
Jedynkę dałem jednak bez oglądania, bo moja ocena po obejrzeniu tego gniota na 100% nie poprawi się ani o pół punktu.
Za to na pewno pójdę do kina na zapowiadane nowe dzieło Wielkiego Reżysera i Wielkim Aktorem, Maciejem Stuhrem w roli głównej. To będzie superprodukcja: 'DZIECI Z CEDYNI'. Już teraz wszystkim polecam! :)
Uzywasz wlasciwych slow. Idiotyzm, zalosne. Sek w tym, ze ludzie prymitywni nie maja poczucia obciachu czy poczucia wstydu. Oni nie maja takiego samego systemu wartosci jak normalni ludzie. Ich zwierzecy antysemityzm, ktory w pewnych okolicznosciach moglby sie przerodzic w zachowania zbrodnicze, pozbawia ich resztek sumienia i zdrowego rozsadku. Jak klasyczni debile wystawiaja ocene filmowi, ktorego nie widzieli. W przypadku zezwierzeconych zawsze jest to ocena 1, za ktora kryja sie bardzo szczegolne emocje, podsycane przez ich nienawisc, ktora ich nakreca.
Ci których napędza prymitywny zwierzęcy antypolonizm dają od 8 do 10 temu gniotowi, który zasługuje na zero w porywach na 1.
Normalni ludzie wstydzą się za nich i śmieją się z nich.
Ale nie płaczcie, wrogowie Polski, może ""Dzieci z Cedyni" wypadną lepiej... Budżet będzie potężny, ministerstwo znów nie poskąpi grosza.
BUHAHAHAHAHHAHA
antypolonizm? człowieku, nie widziałeś filmu - nie oceniasz! to chyba normalne, jakim cudem możesz stwierdzić na co zasługuje ten film? poczytaj trochę historii, dowiesz się jak naprawdę niektórzy Polacy zachowywali się w stosunku do Żydów, co za problem o tym mówić? jesteś aż takim świętym patriotą? trzeba się na wszystko otworzyć, Ty jesteś ograniczony, jeżeli na podstawie tego co wyczytasz w recenzjach stawiasz ocene filmowi.
Zrozum - ten film to antypolska manipulacja od początku do końca. Został zrobiony na zamówienie, bo jest kasa do wyjęcia. Szwajcaria zapłaciła, Niemcy zapłaciły. Teraz kolej na nas i dlatego powstał ten film. O ironio! Za pieniądze z naszych podatków! Mistrzostwo świata!
nie antypolska manipulacja tylko prawda.. nie chce mi się powtarzać, przeczytacie gdzieś coś, a potem się wypowiadacie na temat na który nie macie zielonego pojęcia
Prawda? Przecież ten film to FIKCJA, film fabularny. Tu nawet największe lemingowate oszołomy się podpiszą. To nie dokument, nie wspomina żadnych historycznych faktów. No to czego się czepiam? Ano - tematyki, ogólnie antypolskiej wymowy obrazu i faktu, że taki gniot powstaje AKURAT TERAZ, gdy żydzi wyciągają łapy po 65 mld $ z polskiego budżetu.
okej, może prawda w tym jest, że ten film ma być w pewnym sensie manipulacją, ze względu na obecny stan rzeczy, ale to wciąż nie zmienia faktu, że takie rzeczy miały miejsce w trakcie II Wojny Światowej i temu nikt nie zaprzecza, sama historia może i jest fikcją, ale wiele podobnych rzeczy się działo za sprawą nie Niemców, ale właśnie Polaków. Więc może się burzyć, że ten film jest antypolską prowokacją, ale spójrzmy prawdzie w oczy - TAKIE RZECZY SIĘ DZIAŁY.
co nie zmienia faktu że wciąż nie masz prawa wystawiać oceny filmowi, którego nie widziałeś ;)
I JA!!! JA TEŻ ZAPŁACIŁEM!!! W HELIOSIE ZAPŁACIŁEM. My Światowy Syjonistyczny Spisek zadaliśmy pierwszy cios w wojnie o galaktykę.
Eeeeeeeee... przepłaciłeś. :) Co z ciebie za syjonista jak dobrego interesu nie umiesz zrobić? :) Było poczekać aż ktoś wrzuci na Youtube. :) Tak obejrzałem Sztos 2. Zaryzykuję, że chyba jeszcze gorszy od Pokłosia, bo za cholerę nie wiem po co była połowa scen... :)