PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156958
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Tej sterty antypolskiego gówna, za przeproszeniem, nie da się oglądać. Hańba aktorom grającym w tym przedstawieniu... Pieniądze ważniejsze od prawdy? Dla każdego powątpiewającego polecam obejrzeć wykład Pana Leszka Żebrowskiego: https://www.youtube.com/watch?v=7HCa9cuIHvk

ocenił(a) film na 1
jak45

Ktoś ci zabrania skończyć?

robokopo

Ty - Roboklop- naprawdę potrzebujesz lekarza, to są urojenia, leczysz się na schizofrenię paranoidalną?

użytkownik usunięty
robokopo

A mi się film podoba i mam gdzieś dla kogo on jest, przeciwko komu itd itp. Jak ktoś ma gówno zamiast mózgu to łyknie każdą bajeczkę, a jak ktoś ma odrobinę inteligencji i wiedzy to będzie się świetnie bawił i na antypolskim filmie, i na komedii o nazistach jeśli będzie udana.

Film to film - są takie co zmuszą do refleksji, i takie jak "Pokłosie" które ogląda się świetnie ale wpływu na życie inteligentnego widza mieć nie będą.

ocenił(a) film na 1

No właśnie po to został nakręcony ten paszkwil, żeby "zmuszał do refleksji" (jakiż inteligentny musi być autor tych słów). A po tych "refleksjach" już tylko krok do złupienia Polski.

ocenił(a) film na 9
Lvd

O, czyzby manifest malego szowinisty?

ocenił(a) film na 1
Derry_Holmes

Czyżby agent Hasbary tudzież miejscowy pożyteczny idiota?

ocenił(a) film na 10
Lvd

Boże... jakie nieświadome, ciemne dzieci tu się udzielają... szkoda słów...

ocenił(a) film na 1
Zuzak222

Pożyteczny idiota ma się za oświeconego. Myśli, że jak żydowska gazeta dla Polaków go połechce, to już jest kimś.

ocenił(a) film na 10
robokopo

We ź się ogarnij, bo to co tu wyprawiasz jest karygodne. Jak weszłam na profil filmu, aż nie mogłam wierzyć wlasnym oczom. Może nie jestem wiekowa, ale moi dziadkowie czy rodzice wiedzą co nieco na temat II wojny światowej i ciemnocie, jaka nadal panuje na wschodzie Polski, i jakoś mało co z tego co wiem pokrywa się z bzdurami przez ciebie wypisywanymi. Skąd u ciebie ta ksenofobia? Było, minęło... Po za tym film nie jest o Polakach, tylko ogólnie ludziach z biednych rejonów, którzy zawsze byli i zawsze będą zabobonni, pod wpływem własnej religi, może to jest momentami przesadzone, gdyż Żydzi rzadko kiedy nie narzekali na Polaków przed wojną, ale pokazuje dosyć dobitnie ludzki strach, zazdrość i to do czego taki prosty, chciwy chłop może być zdolny.

ocenił(a) film na 1
Zuzak222

1. Karygodne to jest dla potulnych pożytecznych idiotów, którzy po to są pożytecznymi idiotami, żeby w odpowiednim momencie spełnić finansowe żądania menedżerów przemysłu Holocaustu.

2. Jeżeli było, minęło, to niech się odwalą od forsy Polaków.

3. To nie jest ksenofobia. To jest świadomość istnienia interesów narodowych i tego, że mogą być skonfliktowane. Mnie bardziej interesuje interes mojego plemienia niż jakiegoś obcego.

ocenił(a) film na 10
robokopo

Przykro mi nie skomentuję tego...

ocenił(a) film na 1
Zuzak222

I bardzo dobrze, bo wiadomo, jaka pieśń by bezmyślnie popłynęła... Nawet wiadomo, gdzie została skomponowana, przez kogo i w jakim interesie...

ocenił(a) film na 10
robokopo

Powiem jedno: lecz się.

ocenił(a) film na 1
Zuzak222

Tę stronę tej nawijki też znam. Nie robi ona na mnie najmniejszego wrażenia. Podobnie jak "antysemita". Nie uda im się wmówić wszystkim, że Żydzi są świętymi krowami, że nie wolno ich krytykować, przyglądać się ich interesom pod kątem ich skonfliktowania z własnymi. Można.

Lvd

proponuje się trochę douczyć, albo poszperać w internecie o Jedwabnem, zwłaszcza tym, którzy twierdzą że film jest zafałszowany przez Żydów itd. itd.

ocenił(a) film na 1
karola.17

To jest jedno wielkie oszustwo sprokurowane przez menedżerów przemysłu Holocaustu. Od kiedy Gerhard Schröder w 2000 roku powiedział, że Niemcy są z Żydami rozliczeni za Holocaust, to nienażarte plemię zaczęło nas kąsać. Przyzwyczaili się bowiem do odcinania kuponów do Holocaustu. Chcą, żeby ktoś (obojętne kto) im nadal bulił.

robokopo

Robokopo za dużo wiesz, uważaj bo będziesz kolejny. Wyłącz tel. kompa, zasłoń rolety. Oni cię obserwują, nie wychylaj się stary. Pod żadnym pozorem nie łykaj żadnych pigułek. Jestem z Tobą.

ocenił(a) film na 1
tomm432

Tak, tak... Znam tę nawijkę... Nie robi ona na mnie wrażenia...

ocenił(a) film na 2
karola.17

T słabo szukałaś : https://www.youtube.com/watch?v=bD239lEfZdM https://myslnarodowa.wordpress.com/2012/07/05/pogrom-jedwabne-prawda-zbrodnia-mo rd-niemiecki-niemcy/ http://hej-kto-polak.pl/wp/?p=17164 http://www.naszdziennik.pl/wp/84123,operacja-jedwabne.html i jeszcze tysiące innych wpisów popartych dokumentami, których się specjalnie nie upublicznia. Jak się tak jak ty szuka w internecie nie tego co trzeba to taki wnioski się wyciąga - "pożyteczni idioci" są bardzo przedsiębiorstwu holokaust potrzebni.

ocenił(a) film na 2
adso41

https://myslnarodowa.wordpress.com/2012/07/05/pogrom-jedwabne-prawda-zbrodnia-mo rd-niemiecki-niemcy/

ocenił(a) film na 2
adso41

sorry ale ten link nie dział, ale w tym jest odnośnik na ten właściwy: https://myslnarodowa.wordpress.com/2012/07/05/

ocenił(a) film na 2
adso41

http://myslnarodowa.wordpress.com/2012/11/22/poklosie-pasikowskiego-jako-narzedz ie-prania-mozgow-w-polskich-szkolach/

ocenił(a) film na 1
adso41

No i właśnie był ich tutaj dzisiaj istny wysyp...

Najgorsze jest to, że sam kiedyś takim pożytecznym idiotą byłem. Ale z wiekiem zaczęło do mnie docierać, o co tutaj chodzi... Może jedyne pocieszenie to to, że znam dzięki temu na wylot nawijkę pożytecznych idiotów...

ocenił(a) film na 2
robokopo

W sumie nie ma co im się dziwić - wokoło same wiadomości dokładnie przesiane przez "jedynie słuszne media", innych publicznie nie uświadczysz. Nauczyciel w szkole ci prawdy nie powie bo go wyrzucą z pracy z wilczym biletem itd.

ocenił(a) film na 1
adso41

Ale mają mały problem... Polacy też rozmawiają ze sobą nie tylko za ich pośrednictwem. To ich najbardziej boli, że nie mogą tego zakazać. Chcą z nas zrobić zatomizowaną masę, żeby tu pasożytować. Zresztą, takie plany mają w stosunku do całego świata (taka kultura). Tylko coś mi się wydaje, że nie uda się niespełna 11-milionowemu plemieniu rządzić 7 miliardami ludzi. A jak w końcu narody, wśród których ryją, się wkurzą, to mogą mieć poważny problem, gdy te narody nie zachowają się sportowo... Mnie to jednak nie wzrusza. Ktoś broni im zachowywać się tak, jak to jest uważane za dopuszczalne?

ocenił(a) film na 2
robokopo

Trzymajmy się razem!

ocenił(a) film na 1
wojtek3578

Żydzi dobrze wiedzą, jakie jest zdanie na ich temat nie tylko w Polsce, ale i w całej Europie oraz USA, gdzie dali się poznać jak zły szeląg przez wieki. I dlatego żaden perfidny szantaż Holocaustem, wmawianie, że są jedynymi ofiarami Historii, tego nie zmieni. Robią to po to, żeby teraz być świętymi krowami. Część daje się nabrać na tę perfidną propagandę. Część nie.

robokopo

a wiesz co jest w tym najśmieszniejsze? Że w czasie wojny poszedłyś pajacu do gazu razem z tymi co ich tak nienawidzisz. I nikt by się nie pieprzył żeby cie o poglady pytać.........

ocenił(a) film na 2
madelaine13

Przeczytaj sobie jak robi się z dzieci pożytecznych idiotów - wystarczy wkleić to w google: „Pokłosie” Pasikowskiego jako narzędzie prania mózgów w polskich szkołach

ocenił(a) film na 6
adso41

Zaraziłeś się tymi "pożytecznymi..." od >robocopo<?

ocenił(a) film na 1
madelaine13

A wiesz, co jest w tym najśmieszniejsze? Że ja o tym wiem. Nie mam jednak zamiaru im dawać się doić. Czasy wojny już minęły. Teraz jest teraz. Każdy żyje na swój koszt. Od Polski im wara!

robokopo

Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze komukolwiek chce się dyskutować z takim nadętym bucem i prostakiem jakim jesteś ty. Chociaż właściwie to jest smutne. Bardzo współczuję twojej rodzinie. My musimy się z tobą męczyć jedynie w sieci, a oni biedni w realnymżyciu. Jesteś jednostką niezdolną do jakiejkolwiek zdrowej i kulturalnej rozmowy.

Krzyż na drogę od kolejnej pożytecznej idiotki.

ocenił(a) film na 1
Claudija91

Nie, kochana, moi adwersarze, czyli pożyteczni idioci albo agenci Hasbary, też nie przyszli tu "dyskutować". Nie będzie żadnej dyskusji o żydowskich kłamstwach mających nas zmiękczyć, byśmy im dali 65 mld dolarów. Twoje współczucie nie jest mi do niczego potrzebne.

ocenił(a) film na 2
Claudija91

O matko, ludzie. Poczytajcie troche na ten temat, tylko broń Boże z źródeł związanych z MASSMEDIAMI. Wystarczy zanurzyć nos troche bardziej a sprawa bardzo mocno śmierdzi. BARDZO MOCNO.

To prawda "pożytecznych idiotów" jest wielu, ale co raz więcej osób jest świadomych tego co się dzieję tam troche dalej (troche wyżej) od TV TVNu TVP GW.

Ludzie przecież to są INTERESY NA RO DO WE. Czy wy zyjecie w jakimś MATRIXIE? Nie zauważacie tego co się w około dzieje.

Nie wiecie też pewnie, że tysiące żydów wymordowało setki tysiecy polaków? Nie wiecie prawda? Tylko o tym nikt nie mówi. Bo antysemita hurr durr!

Wśród polaków były, są, będą czarne owce tak samo wśród żydostwa. Tylko na jaką skale. BO NIE ZAPOMINAJMY to właśnie my POLACY pomagaliśmy żydom najbardziej, to nas jest bez mała 90% wśród sprawiedliwych (czy jak to tam nazywają tych którzy pomagali podczas IIwś) i to nam się za to obrywa. Zapomnieliście, POLSKIE OBOZY ZAGŁADY? :)

Otwórzcie oczy. Nie oglądajcie tej propagandy płynącej z TV. Czytajcie wiadomości z różnych źródeł... Proszę ja was bardzo.

ocenił(a) film na 1
Lvd

A to ty nie wiesz, że goje są od tego, żeby dogadzać żydom? To, że Polacy ich ratowali, to w sumie nic wielkiego, bo przecież goj ma się dla żyda poświęcać. Takie jest jego przeznaczenie. Żydzi się nie musieli poświęcać, ponieważ - zgodnie z Talmudem - są nadludźmi. To, że nas mordowali za komuny, też się nie liczy. Nie liczy się ludobójstwo w Palestynie. Liczy się tylko święty Holocaust i odcinanie kuponów od niego do następnego zlodowacenia...

Lvd

A czy film "Chłopaki nie płaczą" jest antypolski, bo gangsterzy są w nim Polakami? Czy film "Dzień świra" jest antypolski, bo wytyka polskie wady narodowe?

Jestem przeciwny robieniu z Żydów świętych krów i wyłącznie niewinnych ofiar, pod wieloma względami nie podoba mi się polityka Izraela, wiem, że Żydzi dopuszczali się wielu zbrodni i okrucieństw - nawet Stary Testament dużo miejsca temu poświęca, że istniały izraelskie organizacje terrorystyczne jak Irgun czy Hagana, które masakrowały cywilnych Palestyńczyków (np. w Deir Jassin), czy wysadziły hotel króla Dawida w Jerozolimie, że starotestamentowe prawa nie są lepsze od najradykalniejszych interpretacji Koranu, ale "Pokłosie" jest nie o tym.

"Pokłosie" pokazuje różne postawy różnych Polaków, jest dobry ksiądz i zły ksiądz, są szlachetni polscy bracia chcący godnie pochować Żydów i są ich podli sąsiedzi będący agresywnymi wsiowymi głupkami. Twierdzisz, że wśród Polaków nie ma wsiowych głupków ani kiboli, dresiarzy, blokersów, złodziei, gangsterów ani chuliganów demolujących wiaty przystankowe?

ocenił(a) film na 1
Trojden

1. Hagana stała się częścią dzisiejszej armii Izraela. Nigdy te bestie nie zostały rozliczone.

2. "Pokłosie" pokazuje jedno: Polacy mają Żydom bulić, bo ci przyzwyczaili się do odcinania kuponów od Holocaustu.

3. Skoro w każdym narodzie są dranie, to dlaczego nie można ani jednym krytycznym słowem pisnąć o Żydach? Tam nie ma drani? Czyżby dlatego, że właśnie takie coś im bardzo odpowiada? Status świętych krów? Nie będą żadnymi świętymi krowami.

robokopo

Przecież napisałem, że nie podoba mi się robienie z Żydów świętych krów. Tak samo traktowanie niechęci wobec Żydów jako czegoś rzekomo bardziej haniebnego niż niechęci wobec Cyganów, skoro przecież Cyganie też przeszli przez holocaust. Wiele osób otwarcie przyznaje się do niechęci do Cyganów, a z badań sondażowych wynika, że 3/4 Polaków nie chciałoby mieć Cygana za sąsiada. Ciekawe, dlaczego nie jest to tak tępione jak niechęć do Żydów. To Cyganów, Rosjan, Niemców, Jankesów i Ukraińców wolno nie lubić i nie ma w tym nic haniebnego, ale już Żydów nie wolno lubić. Też sprzeciwiam się takiemu obłudnemu podejściu.

Nie lubię Izraela, nie podoba mi się jego polityka, Aszkenazyjczycy kojarzą mi się niezbyt dobrze m.in. z powodu zgermanizowania się przez nich i używania szwargotliwego jidysz zamiast hebrajskiego czy aramejskiego, co nie zmienia faktu, że wśród prostego ludu niechęć do Judajczyków miała inne podłoże - uznawano Żydów za obcych i za wyzyskiwaczy, a niektórzy obłudni proboszcze podjudzali parafian do ekscesów antyżydowskich głosząc, że Żydzi zamordowali Jezusa i zapominając, że Jezus sam był Żydem, tak jak Apostołowie, Jan Chrzciciel i święty Paweł. Oraz zdecydowana większość pozytywnych postaci z Biblii.

Chciałbym, żeby powstał jakiś izraelski wysokobudżetowy film o zamachu na hotel króla Dawida, masakrze w Deir Jassin i w ogóle izraelskich zbrodniach na cywilnych Palestyńczykach, i żeby puszczono go w izraelskiej państwowej telewizji w "Prime Time".

Bestie z Irgunu i Hagany powinny były zostać rozliczone, co nie oznacza, że Pasikowski jest Żydem/agentem Izraela. Dopatrywanie się we wszystkich Żydów i anty-Polaków jest jakąś manią prześladowczą.

Rajmund Liebling vel Roman Polański w "Pianiście" pokazał rolę żydowskich policjantów w getcie pomagających Niemcom wywozić innych Żydów do Treblinki, i nikt go za to nie potępił.

ocenił(a) film na 2
Trojden

Trojden, twoje myślenie na temat tego filmu jest zbyt płytkie bo to nie chodzi o to czy w nim pokazano prawdę czy nie, chodzi o to by przysłowiowy zjadacz popcornu (nieoczytany tak dobrze jak ty) zakorzenił w sobie poczucie o winie polaków - czytaj odpowiedzialności, która rozmiękczy czujność i damy się wydoić przez amerykańskich, cwanych roszczeniowców, którzy nie są wcale żadnymi spadkobiercami - tylko i wyłącznie o nich tu piszę, nie ogólnie o wszystkich żydach. Takie filmy ogląda cały świat, ludzie, którzy nas polaków na oczy nie widzieli i to tworzy rzeszę poparcia dla "Przedsiębiorstwa Holokaust" i naszych rządzących, którzy się także chcą przy tym nieźle nachapać. Po drugie ten film jest szkodliwy bo on jak i cała otoczka wokół niego powoduje skłócenie naszego narodu, rozbicie go. Czy były takie zdarzenia w naszej historii? - pewnie że były, były we wszystkich krajach tylko że akurat u nas była to skala tak marginalna że w porównaniu do zasług wobec żydów to pryszcz. Ten film to specjalnie stworzona kropla istotna w drążeniu skały by nas rozkraść. Ja osobiście znam kilku polaków pochodzenia żydowskiego, są moimi kolegami i oni mówią to samo - ten film to podprogowa propaganda bardzo szkodliwa dla nas.

ocenił(a) film na 1
Trojden

1. Niechęć do Żydów ma jedno podłoże: dali się poznać w Europie przez wieki jako pasożyty. Widziałeś kiedyś Żyda pracującego na roli, w fabryce, w kopalni? Nie! Od tego są goje! Oni są od czystego, wygodnego, dostatniego życia, od odcinania kuponów od tego, co goj wytworzył, oni są od spekulacji.

2. Nic takiego nie powstanie. Oni nie są tak przeżarci przez agenturę wpływu, żeby pozwolić na nakręcenie takiego czegoś o sobie jak w Polsce "Pokłosie".

3. To jest mania prześladowcza z punktu widzenia syjonistów, dla których taka "mania" jest bardzo niewygodna. Oni wolą potulne barany, które wszystko łykną i nie przyglądają się im geszeftom. Szczególnie temu holocaustowemu...

4. Już ja wiem, jak to jest z pokazywaniem wieloaspektowo Żydów... Coś tam bąkną dla uwiarygodnienia, zachowania pozorów, ale koniec końców zawsze wydobędą z każdego Żyda pokłady dobra. Tak też było w przypadku tych policjantów z "Pianisty".

robokopo

1. Żydzi przez dziesiątki wieków byli pastuchami, rolnikami, rybakami, kupcami, kowalami, lekarzami, prawnikami, historykami, filozofami, kapłanami, żołnierzami, muzykami. Józef z Nazaretu był rzemieślnikiem (podobno cieślą), Szymon Piotr z Kafarnaum był rybakiem, tak jak jego brat Andrzej. Mojżesz Majmonides był lekarzem, Baruch Spinoza wytwórcą soczewek.

W I Rzeczypospolitej Żydzi mieli zakaz uprawy ziemi, tak samo jak szlachcice mieli zakaz zajmowania się handlem i rzemiosłem.

2. Jaką "agenturę wpływu"?

3. Jaki procent Żydów to syjoniści? Są na ten temat jakieś dane? Np. ortodoksyjni Żydzi są przeciwnikami Izraela, bo uważają, że dopiero gdy pojawi się Mesjasz, to on wskaże im drogę do Izraela.

4. Akurat to była prawda, że jeden z żydowskich policjantów z getta uratował życie Szpilmanowi, podczas gdy inni policjanci pomagali Niemcom.

Przy okazji: Menachem Begin był więziony przez NKWD, później był żołnierzem armii Andersa. Był antykomunistą, więc powinieneś oceniać go pozytywnie jako ofiarę stalinowskiego reżimu.

Zresztą mnóstwo Żydów zostało deportowanych na Syberię razem z Polakami. Podczas masowych deportacji z Kresów 1940-1941 Żydzi zajmowali drugie miejsce wśród wywiezionych.

Traktujesz Żydów jak jakąś jednolitą, jednomyślną masę - wbrew faktom i wbrew zdrowemu rozsądkowi. Nie ma jednomyślnych narodów, Żydzi nieraz się nawzajem zabijali i okradali, zresztą w żydowskich dowcipach bardzo często są wyszydzane narodowe wady Żydów. Żydzi potrafią śmiać się sami z siebie o wiele bardziej niż Polacy.

ocenił(a) film na 1
Trojden

1. Tak, tak... Jeszcze powiedz, że dzielnie walczyli na frontach wespół ze swoimi gospodarzami. Nigdy dekowali się na bezpiecznych tyłach...

2. Wiem, wiem... Agentury wpływu nie ma...

3. A może wiesz, co ten Szpilman wyprawiał po wojnie? Kogo on uratował? Tylko goje są zobowiązani do ratowania Żydów, a Żydzi już nikogo ratować nie muszą? Znasz jakiegoś Sprawiedliwego Wśród Żydów Świata?

4. Traktuję ich tak, jak oni nas. Wyłudzenie pieniędzy bowiem jest czymś, co nie podlega żadnemu stopniowaniu. Jak dojdzie co do czego, to ci twoim kochani, tak różnorodni Żydzi wydoją nas całkowicie nieróżnorodnie...

ocenił(a) film na 1
Trojden

Aha! I nie "istniały" żydowskie organizacje terrorystyczne masakrujące Palestyńczyków, tylko ISTNIEJĄ nadal, a konkretnie w postaci izraelskiej armii, całego państwa Izrael, które jest jednym wielkim zinstytucjonalizowanym terrorystą. To zakrawa o kpinę, żeby takie bestie kreowały się jednocześnie na jedyne ofiary.

ocenił(a) film na 2
robokopo

ADL krytykowane bardzo przez samych żydów wypuszcza w obieg informacje mające na celu poniżanie, wyśmiewanie Polski i Polaków w opinii międzynarodowej. Być może przyczynia się to do urabiania opinii publicznej, aby nie broniła Polaków, gdy im ojczyznę wydzierać będą żydzi,co potwierdzało się na spotkaniach społeczności żydowskiej w Niemczech, którzy tu ostatnio, coraz częściej się w Polsce chcą tu w Polsce mieć druga swoja ojczyznę. Szykuje nam się nam tu druga Palestyna.

ocenił(a) film na 2
adso41

proszę jakie słowa mówi do swojego narodu znana żydowska osobistość cyt.: "Polakom nauka historii nie jest potrzebna, wystarczy wiedza na temat Holocaustu z głównym naciskiem na Jedwabne." – Szymon Peres - prezydent Izraela, który jest z urodzenia polakiem, a nazywał się gdy tu mieszkał Szymon Perski. Takich "Perskich" mamy właśnie w rządzie i wszystkich partiach - oni też gdy już ludzie się na nich poznają i zacznie im się palić grunt pod nogami to wyjadą do Izraela bądź USA i zmienią nazwiska.

ocenił(a) film na 2
adso41

Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew fałszywy i nikczemny stosunek Żydów do zagadnień narodowych. Naród ten, narzekający na szowinizm innych ludów, jest sam najbardziej szowinistycznym narodem świata. Żydzi, którzy skarżą się na brak tolerancji u innych, są najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy o nienawiści, jaką budzi, sam potrafi najsilniej nienawidzić.
Antoni Słonimski, poeta żydowski

ocenił(a) film na 2
adso41

Nasza rasa (mówiąc o żydach) jest Rasą Panów. Jesteśmy świętymi bogami na tej planecie. Różnimy się od niższych ras ponieważ wywodzą się one od insektów. Faktycznie porównując je do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta, owce w najlepszym przypadku. Inne rasy są uważane jako ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest rządzenie ponad niższymi rasami. Nasze ziemskie królestwo będzie rządzone poprzez naszych liderów za pomocą rózgi żelaznej. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy.” – Menachem Begin - premier Izraela w latach 1977–1983, pierwszy prawicowy szef rządu izraelskiego w historii państwa, i o zgrozo laureat Pokojowej Nagrody Nobla za rok 1978.

ocenił(a) film na 2
adso41

Wystąpienie L. Żebrowskiego, zainspirowane „Pokłosiem” jest wartościowym kompendium wiedzy historycznej na temat niemieckiego mordu w Jedwabnem i niektórych kłamstw i manipulacji związanych z historią tej zbrodni. Jak dotąd żadna osoba omawiająca ten film nie zastanowiła się nad pewną jego „funkcją dodatkową”, obok „pedagogiki wstydu” / „pedagogiki winy” wobec Polaków. Otóż film ten może być narzędziem prania mózgów żydowskiej młodzieży na antypolonizm, pod hasłem „patrzcie, to nie my, to uczciwi Polacy sami się przyznali – i są za to atakowani przez polskich antysemitów”. Żydowska młodzież w Izraelu już i bez takich materiałów ma mózgi wyprane na antypolonizm (co widać we fragmentach filmu Zniesławienie (Defamacja).

Oczywiście oplucie Polaków przed publicznością międzynarodową też coś jest warte, ale raczej nie o nie tu chodzi. Najprawdopodobniej chodzi (obok prania mózgów Polakom) o zagwarantowanie nienawiści do Polaków przyszłych żydowskich rezydentów w Polsce – i do wpojenia im, że od Polaków im się wszystko należy „za krzywdy”.

Pytanie tylko ilu tych „rezydentów” ma docelowo być … - odp. - 3,3 miliona.

adso41

E, to chyba pomyłka, ja wiem z dobrze poinformowanych źródeł narodowych, że ok. 3, 7 - 4, 1 mld.

ocenił(a) film na 2
zweistein

3,3 miliona to liczba tych co mają tu przyjechać i zamieszkać z paszportem Polin, potem zmiana języka urzędowego, a my albo na zmywak za granicę albo do posług.