Technicznie zrobiony perfekcyjnie,kunszt aktorski widać na każdym kroku,zdjęcia i muzyka super.A że przy okazji mówi o temacie tabu to tylko chwała za brak zacietrzewienia i polityki w tym filmie.Film ogląda się dobrze,zmusza do myślenia ale nie jest dla fanatyków teorii spiskowych.Zapraszam do kina.
nie, z pewnością dla takowych ludzi nie jest :) Bardzo lubię folklor i kulturę żydowską, ale dzieła utrzymane w klimacie "Strachu", powiem więcej, ten klimat uwydatniające i przejaskrawiające, są dla mnie zwyczajnie śmieszne. Śmieszne jest to, że tak marginalny temat, jak zbrodnie Polaków na Żydach, czy też skrajnie przedstawiony antysemityzm (którego nie popieram), zajmuje tyle miejsca w gazetach, mediach, czy zwyczajnych dyskusjach. Motyw żydokomuny mordującej Polskie dzieci, to w istocie antynomia do produkcji pokroju Pokłosia. Tak, wiem, użyłem dość mocnego porównania, trochę nie do końca trafionego, ale oddaje to mniej-więcej nastrój prowadzonej dziś, w Polsce dyskusji. Jest tak wiele miejsc kaźni obu tych narodów, o których dziś już nikt nie wspomina w rozbuchanych produkcjach, że szkoda nawet gadać... Tak, to jest kolejny komentarz z serii: "ten kraj schodzi na psy".
Pozdrawiam
Ująłeś, dla ścisłości, żeby nie było, że facetom się nie zdarza naskrobać czegoś od czasu do czasu ;)
Również dziękuję ;)