Taką ocenę jak na razie film wypracował a nawet jeszcze nie wszedł do kin. Kilka pokazów przedpremierowych, nagroda festiwalu to dopiero początek. Z pewnością Pokłosie to wiele więcej niż Dobry film. Jeśli klasę określa obsada, reżyser, scenariusz, muzyka, montaż i scenografia film będzie BARDZO Dobry. Czekamy na premierę.
To prawda, ale już był nie tylko w Gdyni, ale na warszawskim festiwalu i na pokazach przedpremierowych w kilku miastach. Ja od kolezanki z Krakowa się dowiedziałam, że u nich w niezielę i okazało się, że W Warszawie również :)
Na razie oceny są wystawiane za określoną tematykę, jaką się zajął Pasikowski. I za domniemane przesłanki jakimi się kierował. Póki co trzeba wstrzymać się do premiery, bo jak inaczej ocenić. Btw. na festiwalach film był zawsze b. dobrze przyjmowany, więc spodziewam się, że po premierze ocena podskoczy..
Na razie wszystko brzmi obiecująco. Dostaje nagrody, chwalą go ludzie kina, można przeczytać wiele konkretnych, pozytywnych opinii. Ja jestem jeszcze przed seansem, ale liczę na dobry film