PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Dobry film. Nawet można powiedzieć,że ponadczasowy. Ukazujący nasze cechy narodowe,jakimi sa : Nietolerancja Zawiść Zaściankowość.. W tej kwestii mimo upływu lat nic się nie zmieniło. Przykre , ale prawdziwe.

ocenił(a) film na 1
tiltomasz

Jesteś już którymś z kolei użytkownikiem, który sądząc po ip, wyjechał na zachód i stamtąd pluje na swoich ? Wam się tam wszystkim w dupach przewraca ? Dostaliście garść koron, euro czy funtów i już walicie stamtąd na własnych rodaków ? Taki jesteś postępowy cwaniaku ? Pyta zaściankowy polak cebulak.

New_World_Order

Oczywiście ,że jestem postepowy. Nie trzeba nigdzie wyjeżdżać,trzeba poprostu być człowiekiem,dobry człowiekiem dla innych to wszystko.

ocenił(a) film na 1
tiltomasz

Ciekawe co powiesz o swoich nowych norweskich panach. Legalizacja zoofilii nie jest dla mnie wyznacznikiem postępu tylko zidiocenia (to twoja postępowa Norwegia). Może opowiesz o cechach swoich nowych panów ? Albo o swoich ? Jeśli Polacy są tacy jak Ty (sprzedawczyki plujące z innego kraju na własnych rodaków - "kompeks światowca"), to faktycznie jest się za co wstydzić.

New_World_Order

Nie mam żadnych panów,mam własna działalnośc. A nie o tym temat. Przemawia za Toba zawiść i mase kompleksów czyli jestes typowym polaczkiem. Dokładnie jak wieśniaki z tego filmu,gratuluje. I żegnam.

ocenił(a) film na 1
tiltomasz

Hehe, największe dno jakie może być - Polak nazywający innych polaczkami. To tak jakby Niemiec nazywał rodaka Szwabem. Jesteś zwykłym psem, a nie Polakiem.

ocenił(a) film na 4
New_World_Order

Jego punkt widzenia jest inny, zrozum go. Wyjechał do kraju gdzie jest postrzegany jako intruz, łudzi się że to z powodu rzekomej "zaściankowości" Polaków, tłumaczy sobie że przecież jest "lepszy" i mu nic nie grozi. Ale tak naprawdę boi się że w sytuacji podbramkowej potomkowie wikingów potraktują go jak mieszkańcy wsi potraktowali Żydów w pokłosiu. I słusznie bo taki Brejvik raczej odosobniony w swoich poglądach nie był.

ocenił(a) film na 1
tiltomasz

Każdy sądzi według siebie,tak więc to są twoje cechy.To smutne że jesteś nietolerancyjny,zawistny i zaściankowy ,lecz dobrzeże to zauważasz.Jest więc dla ciebie jakaś nadzieja.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
tiltomasz

Tomaszu, nie przejmuj sie, to sa tylko miejscowe oszolki. Niektore konta stworzone zostaly tylko na potrzeby "potepiania" Poklosia. Z tymi ludzmi, jak zauwazyles, nie ma racjonalnej dyskusji.

Masz racje z jednym "ale". Nie generalizujmy. Cechy, o ktorych piszesz, nie sa udzialem wszystkich Polakow. Byc moze nie sa udzialem nawet wiekszosci. Pamietaj, ze oszolomstwo jest halasliwe i rzucajace sie w oczy, ale - podobnie jak obroncy krzyza z Krakowskiego Przedmiescia - dosc bezsilne. Za tym oszolomstwem przemawiaja kompleksy, ale tez frustracja i zgorzknienie. W wiekszosci przypadkow ci ludzie zbyt wiele dobrego soba nie reprezentuja. W wiekszosci przypadkow mowimy tu o ludziach najgorzej wyksztalconych i w pewnym sensie przegranych. Oni inaczej swiata postrzegac nie potrafia.

per333

Niektore konta tzn jakie?? moze moje ??
czy ja potepiam ten film?? jesli tak to tylko w wymiarze takim jaki jest odbierany przez publike.Bo jesli by byl odbierany sprawiedliwie w wymiarze Thrillera to bym sie nie czepial.Ale co i rusz wyskakuja tematy ze tak wlasnie bylo ze to wszystko sie zgadza.No to radze Ci per333 skoro masz problemy z mysleniem,to jedz na wies szukac hebrajskich pomnikow ... co nie pojedziesz?? ahh wiem ze dupy nie chce ci sie ruszyc umiesz tylko wprowadzac ludzi w blad.

ocenił(a) film na 8
gemini300

Gemini, nie nauczyles sie czytac ze zrozumieniem, wiec pisanie do ciebie postow mija sie lekko z celem. Zwykle nie rozumiesz co twoj rozmowca ma ci do przekazania, zamiast tego odnosisz sie do jakichs swoich urojen i reinterpretacji. To jest dosc smieszne, ale dosc szybko sie nudzi.

per333

No to co ty masz takiego wielkiego do przekazania... co moze ameryke odkryles co? po prostu moj czas dziele proporcjonalnie posrod wszystkich naiwniakow.Ty jestes jednym z nich.Nie moge Ci poswiecac tyle czasu ile bys chcial bo jeszcze mam innych "pacjentow"

ocenił(a) film na 8
gemini300

Znowu nic nie skumales. Zabawny z ciebie gostek, ale dosc charakterystyczny. Ty jestes po prostu mocno "ociemnialy", ze sie tak wyraze ;)

per333

W gry komputerowe też wierzysz? podobno też sa na faktach autentycznych.

ocenił(a) film na 2
tiltomasz

Do szkoły bo głupoty wypisujesz, nawet nie wiesz że Rzeczpospolita była krajem wielonarodowym, a także jak cała Europa przelewała krew w obronie prawdziwej wiary w Polsce miałeś akt Konfederacji warszawskiej (1573).

http://www.youtube.com/watch?v=3OoSdnebLxw