PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157035
6,9 53 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Od razu odpowiem. Nie zamierzam "widzieć" tego dzieła. Nie ciekawią mnie bajki o polskich katach robiących z gwiazd Dawida sześcioramienne wiatraczki. Im głośniejsze mlaskania dobiegają od laureatów Róż Gali delektujących się tym dziełem, tym trzymam się dalej od takich widowisk i to tylko z egoistycznych pobudek, tj. dla własnej zdrowotności.

serek25

Najgorsze jest to, że media wspierają takie wypociny. Od razu widać, że polskie media są reżymowe i wiedzą dobrze z której strony wiatr wieje. Jestem tym przerażony. W jakim ja kraju żyje?? Rząd powinien nas chronić, wspierać, a oni przykładają rękę do popularyzowania tego paszkwilu Grossa.

ocenił(a) film na 1
wojteczek

Pamiętam z lat 80-tych mlaskanie nad Kosińskim, ci sami się wtedy ustawiali w kolejce po namaszczenie. Kwestią czasu były narodziny nowego polakożercy, który zaspokoi niegasnącą potrzebę widoku wioskowego głupka co siekierą i ogniem ruguje żydowskie plemię.

ocenił(a) film na 8
serek25

To po co jesteś na filmwebie skoro "Nie zamierzam "widzieć" tego dzieła" ?

ocenił(a) film na 1
gacek776

Bo mnie na galę Róż Gali nie zaprosili i jestem sfrustrowany?

serek25

Podpisuje się pod tym, jedna wielka bzdura !

ocenił(a) film na 8
serek25

Genialny film sensacyjny nie brałbym jego pseudo historycznej otoczki do serca . Warto spojrzeć na to z dystansem jak na kondycję ludzkiej natury . Ten historyczny kontekst służy do nakręcania oglądalności ale i bez tego film robi super wrażenie polecam sie zdystansować i iść obejrzeć .