Fikcja zawarta w tym filmie przeklamuje prawde historyczna i oczernia narod polski !!
ja tamj mysle ze ten film to propozycja nowych miejsc pracy ... w koncu pelno po wsiach pomnikow po hebrajsku a i ksieza tez chetnie je wydadza.Nie masz pracy w miescie ... jedz na wies ... polaz po lesie ,poszukaj pomnikow hebrajskich,pisz dziennik zeby oczywiscie nie bylo takich sytuacji ... no i widzicie 14% bezrobocie a juz w pare sekund robote wsystkim znalazlem ... szukanie pomnikow hebrajskich
tylko jeszcze ile z Izraela za 1 pomnik placa ?? no bo w czechcach cmentarz zydowski oddali podobno na stacje benzynowa ... wiec ile ... to bedzie to niewiem... ale juz mozecie zaczac szukac ... polazic po lesie przewietrzyc sie ... szczegolnie mieszczuchy ... smrodza sie w tych miastach i tylko syf jedza ... a barszcz z ziemniakami ... karp smazony ... ehh mieszczuchy sobie tylko moga pomazyc ... takze te mieszczuchy jedziem jedziem do lasu.
W odpowiedzi na twoja nijak majaca sie do filmu wypowiedz ...mysle ze nic by ci nie zaplacili bo zydzi to centusie a jeszcze by chytrze oskarzyli o kradziez plyty lub zbestrzeszczenie miejsca pochowku by zarobic na tobie i udowodnic swiatu ze Polak to przestepca ...
A jesli chodzi o barszcz z ziemniekami to nie wiem skad u ciebie poglad ,ze w miescie sie niejada takich ...i innych licznych smacznych a takze zdrowych potraw...a co do karpia to najmniej smaczna ryba jaka jadlem ,taka ryba -smiec i nie mam pojecia jakim cudem stala sie ona tradycyjnym, wigilijnym daniem w kraju
nooo napewno tak by bylo jak mowisz ... tylko najbardziej najlepiej to musze powiedziec ze opisales karpia ... nie jest zly ... ale nie jest to moja ulubiona ryba.Szczupak Sandacz ... tu mnie masz ... fakt ... no to dobra z wedkami i lowic a nie lazic po lesie.