PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Obejrzałem film "Pokłosie" i co... i uważam że Pasikowski zrobił kawał dobrej roboty, i pomijając
genialną grę aktorów, świetną muzykę, film porusza prawdę za którą dążę w życiu...że w każdym,
ale to w każdym środowisku są ludzie dobrzy i źli...i nigdy, prze nigdy nie należy ludzi oceniać bo
są Polakami... Niemcami, Żydami czy kim kolwiek... bo każdy jest indywidualnością...a jeżeli
człowiek jest głupi, nietolerancyjny i zacofany to będzie będzie do końca życia! Polecam Pokłosie
każdemu, mnie ten film wzruszył do łez.

ocenił(a) film na 9
fondenti

Zgadzam się, że nie można szufladkować, i dobrych i złych ludzi znajdzie się wszędzie. Tak samo jak dobre i złe uczynki, bo każdy z nas jest zdolny do takowych. Cieszę się, że Pasikowski nakręcił film, na który można spojrzeć właśnie w taki uniwersalny sposób

ocenił(a) film na 1
Pingwinek_4

Prawdę? PO-grossie ma tyle z prawdą wspólnego co koń z koniakiem! TU JEST PRAWDA, czytaj, ludu wynarodowiony: http://myslnarodowa.wordpress.com/2012/07/05/pogrom-jedwabne-prawda-zbrodnia-mor d-niemiecki-niemcy/

ocenił(a) film na 9
Pingwinek_4

Dokladnie. I wlasnie dlatego ja nie odbieram tego filmu jako takiego, ktory potepia. Zmiana postaw bohaterow pokazuje, ze nie wszystko jest czarne i biale... W roznych okolicznosciach roznie sie zachowujemy, a wojna to juz calkiem ekstremalne warunki.

metronomia

Ja też się zgadzam. Sama nie wiem, jak bym się zachowała w takiej sytuacji. Gdyby cała wieś wywierała na mnie presję, groziła mi? To tylko pokazuje, że oceniać jest łatwo, ale nikt nie wie, jak by postąpił w takim przypadku, dopóki sam nie znajdzie się w takich okolicznościach. Poza tym, nie można uogólniać "Niemcy zrobili to, a Polacy są tacy", każdy ma swój rozum i moralność i według nich postępuje.

pekapowiczka

Uuuuuuuuuuu, dzieci Neostrady wzięły się za analizę, będzie grubo....

fondenti

Prawdę???????????????????????????? No rzesz ku...wa ja pie...le powiedział stary marynarz po czym szpetnie przeklął. No tak na facezbooku tego nie przeczytacie.

ocenił(a) film na 2
fondenti

w tym filmie nie była ukazana prawda tylko "propaganda" na użytek lewackich środowisk mających za cel skłócić polskie społeczeństwo i przygotować grunt pod zwrot od Polski przez amerykańskich Zydów 60mld dolarów za pozostawiony podczas wojny majątek.

ocenił(a) film na 9
fondenti

Tak prawdę, i nie mam tu na myśli co się wtedy wydarzyło, czy to Polacy spalili tych Żydów czy Niemcy...nie to miałem na myśli, tylko to jacy ludzię sa chciwi i dwulicowi, tzn część ludzi bo nie wszyscy! I co potrafią teraz zrobić dla własnej korzyści... Chrześcijanie którzy w niedziele idą do kościoła a w poniedziałek drą mordy i tu cytuje jeden tekst z filmu: "wypierd... skur... z mojej ziemi" czy tak nie jest?

ocenił(a) film na 7
fondenti

Brawo tak samo myślę,kazdy człowiek jest indywidualistą nie ma podziału na rasę kolor skóry,przekonania.O filmie sie nie wypowiem,bo nie oglądałem.