PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157004
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

In plass!

ocenił(a) film na 8

Bardzo mi przypadł do gustu. jeżeli ktoś ma obiekcje do tego filmu to chyba tylko i wyłącznie ze wzgledu na problematykę. Odnosząc sie do obrazków, scenerii, kreacji raczej nie można mieć wiekszych zarzutów. Jako mała dziewczynka czesto bywałam na wsi ba! Całe wakacje tam spedzałam do 17/18 roku włacznie i musze rzecz, że obraz polskiej wsi, tych barów, panów na ławce z piwem i głównego bohatera to strzał w 10! Poczułam sie tak jakby staneli przecde mna prawdziwei z krwi i kosci rolnicy :). Faktem jest również to, że poslka społecznosc wiejska jest zamknieta i pełna plotek. Co do samej histori to smiesza mnie komentarze, że fim jest antypolski. Jakież zamkniete głowy muszą miec ludzie, którzy tak piszą! Czy maja powstawac tylko i wyłacznie filmuyy pt polska i polacy to piekny kraj! Sami madrzy szlechtni dobrzey ludzie tu mieszkaja! Kraj miodem i mlekiem płynacy! Otóz nie! Obrzurzanie sie o tresci , które sa w nim zawarte mozna porównywac do obrazy np. niemców o to, że ktos z niemiec zrobiłby film mowiacy o tym ze Hitler przyczylił sie do ... wiecej dystansu!Otwórzcie głowy :)) to tylko fim! A że zycie jest... jakie jest to juz wiadomo.