Nie wiem jaki jest tego cel - może wysługują się przedstawicielom narodu wybranego - ALE -
biorąc pod uwagę zamieszanie wokół filmu, ilość osób, które choćby "w imię zasad" dali 1/10
nawet nie oglądając filmu, oraz ilość oburzonych i negatywnych komentarzy - nie jest realne by
ocena utrzymywała się na poziomie 7/10....
To oczywiste, że przy takiej ilości wystawionych jedynek, realna ocena tego filmu buja się gdzieś w okolicach 3... Ale moderator czuwa... :)
Dolicz moją ocenę i wielu widzów którzy litościwie nie uczestniczą w dyskusji z takimi niedouczonymi fanatykami jak ty.
Nie dyskutujesz, bo boisz się siły PRAWDY. Tylko dlatego. Widzisz, że każdego leminga nasze argumenty MIAŻDŻĄ. :) Wy jesteście na etapie Dzieci z Cedyni, BUHAHAHAHHAHAH
ElRio chyba już ustosunkowałeś się do wyliczenia strat z innego wątku? Chyba, że mityczne lemingi wzięły ciebie pod but. Właściwie to usiłujesz szydzić ale brak ci polotu wiedzy też. Taki malutki fanatyk
Merytorycznie bogata uwaga. Niestety czasem trzeba poczytać coś więcej niż prswicowe portale bo można się ośmieszyć jak z postem o Lindzie.
Moderatorzy to Żydzi, zawyżają ocenę, proste. Wszystkie serwery należą teraz do Żydów. Forum też moderują Żydzi i odsiewają posty Prawdziwych Polaków. A jak głos Prawdziwego Polaka się przebije to zaraz jest zakrzykiwany przez żydowskie mrowie. Dlatego niektóre filmy mają sztucznie zaniżoną ocenę. Np genialny film "Kongo" ma ocenę 5,7 wiem, że jest ona zaniżona przez Żydów, którzy majstrują przy ocenach.
Dokładnie - WSZĘDZIE ŻYDZI - nikt ich nie zna osobiście ALE KAŻDY WIE, ŻE TO ONI, ONI SĄ WSZYSTKIEMU WINNI. Nie nauczyłem się i dostałem jedynkę, TO WINA ŻYDÓW. Na praktyce w technikum krzywo coś wystrugałem bo się nie starałem - dostałem ochrzan od wykładowcy BO TO ŻYD. Do polskiego parlamentu wstawiamy swoimi głosami Tomaszewskiego, Koseckiego, Jagnę Marczułajtis, wdowy smoleńskie (a jeszcze wcześniej jakiegoś anonima po studiach - tylko dlatego że miał nazwisko TUSK i to wcale nie był Donald...) - no to mamy bałagan w parlamencie - BO TO ŻYDZI. W pracy wkurzają się jak idziemy trzeci raz na kawę w ciągu dnia, bo szefostwo to żydzi, tylko by nas gnębili... Ten Roger to zwykły troll, albo tak nie myśli tylko prowokuje, albo ma za dużo czasu po zajęciach w gimnazjum, ale to nie zmienia faktu, że tacy ludzie są, istnieją pośród nas i gadają takie głupoty myśląc że nas tym zamęczają - OTÓZ MAM DLA WAS KOMUNIKAT :) BAWIE SIĘ WASZYMI GŁUPOTAMI I WCALE MNIE NIE DENERWUJĄ - POZDRAWIAM I PROSZĘ O WIĘCEJ GŁUPOT - PISZCIE PISZCIE :)
Oczywiście ,że tak skoro liczba głosów wzrosła 3 500 do 6000 głosów a średnia ocena ani drgnie nawet o 0,1 punktu.
Weź pod uwagę, że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty. Wystarczająco wkurzający są ludzie, którzy oceniają bez oglądania, a tu jeszcze, jakby było mało, kolejna teoria spiskowa. Wygodnie jest twierdzić, że każdy, kto prezentuje odmienny światopogląd jest opłacony/na czyichś usługach? Ocena jest zaniżona przez 1 i to sporo, bo film zbiera masę ocen 8-10, a ma ledwo 7.2
Dla porównania, oceniany podobnym systemem Zmierzch ma na ten moment 7.1 a rozrzut ocen jest zbliżony. Tam też zawyżyli?
Wiesz co ? Alien czy Ojciec chrzestny, które SĄ ARCYDZIEŁAMI kinematografii maja ocenę zbliżoną do Pokłosia, które arcydziełem na pewno nie jest - a ze względów czysto politycznych ma zaniżaną ocenę przez całe rzesze ludzi nie zgadzających się ze światpoglądem kreowanym przez pana Grossa - więc coś chyba w tym jest...
Alien to raczej klasyk niż arcydzieło :) Po drugie nie ma zbliżonej oceny - ma ocenę 7.8 czyli 0,6 wyższą. To dużo, biorąc pod uwagę, że nie mówimy tu o średniej z głosów 3 osób. Ojciec Chrzestny ma z kolei 8.8, jeśli to jest zbliżone, to ja jestem moderatorem i osobiście zawyżyłam ocenę.
Naprawdę, nie każe nikomu chodzić na ten film, ani oceniać go w taki, czy inny sposób. Ale zwróć też uwagę na to, że większość ludzi oceniających normalnie (po obejrzeniu filmu) ogranicza się do ocenienia. Sposób w jaki prowadzona jest dyskusja raczej do niej nie zachęca.
A szkoda, bo film poruszył ciekawe tematy i dyskusja powinna być jak najbardziej, tylko bardziej merytoryczna, a mniej agresywna.
Po genetycznych patriotach ksenofobach i antysemitach, którzy poza prawicową propagandą nic nie wiedzą merytorycznej dyskusji?
Nie, ogólnie - po ludziach. Z każdym można porozmawiać i coś z tego wynieść. Nie mam w zwyczaju przekreślać kogoś na starcie ze względu na poglądy, choć czasem faktycznie jest ciężko ;)
Moim zdaniem Alien to arcydzielo. Nie przez przypadek zostal "klasykiem". Ten film pod wzgledem realizacyjnym zostal zrobiony po mistrzowsku. Swietnie skonstruowane pod wzgledem psychologicznym postacie. Genialne budowanie napiecia. Ten film przecieral sciezki, byl przelomowy w historii kinematografii w swojej kategorii.
Alien to JEST ARCYDZIEŁO kina SF - poza Blade runner i Odyseją kosmiczną Kubricka nikt nigdy nie nakręcił niczego zbliżonego poziomem...
O nie wszędzie są KORWINIŚCI trollujący kążdy film niezgodny z ich zacofaną ideologią.
Co uważasz za zacofaną ideologię ??? Który inny kraj kręci za państwowe pieniądze filmy opluwające własny naród ??? Proszę o przykłady. Żydów mało kto lubi za to co robią w Palestynie i za wywoływanie wojenek o ropę z użyciem Usraela...
Zacofana ideologia - państwo kościelne, przywrócenie monarchii, delegalizacja aborcji i eutanazji. CO obchodzi cię co robią żydzi w Palestynie? Polaków do dzis boli, że nie są tak przedsiębiorczy jak żydzi i w tym jest problem. Oni potrafią się jednoczyć i walczyć o własne państwo, my tylko się kłócimy, okradamy i nienawidzimy. Taka polska mentalność, która się nigdy nie zmieni ...
Nie chcę państwa kościelnego - choć TAK jestem za delegalizacją aborcji - zabijanie to zabijanie - eutanazja jest nielegalna w Polsce - choć tu nie mam już tak jednoznacznych przekonań - za dużo spotykam osób terminalnie chorych w moim codziennym życiu zawodowym...Jeśli już to za zupełny ciemnogród uważam dyskusje i debaty nad in vitro - które pozwala wielu ludziom na posiadanie potomstwa...
Dokładnie zauważyłem to kilka dni temu.Po tylu ocenach negatywnych 7.2 i nic się nie zmienia!
Przypomnę tylko "Kac Wawa" ma 1.8 to jest realne.Mimo,że film też miał swoich zwolenników i obrońców.
Ktoś nabija ludzi w butelkę.Trzeba być ślepym,aby tego nie zauważyć bo to jest skandal!
Ludzi którzy pozytywnie ocenili ten film jest znacznie więcej, tylko się nie udzielają bo nie ma sensu dyskutować z bandą oszołomów.
Nie będę się zniżał do twojego poziomu.:)))Skoro nie masz dyskutować z "bandą oszołomów" po co otwierasz dzioba???
Matematykę to ja w szkole miałem i liczyć potrafię.Ten film jeśli nie wywołał by tyle kontrowersji i nie spotkałby się z ostrą krytyką można by jeszcze uwierzyć w poziom 7.
Katyń 118.475 głosów średnia 6.8
Pokłosie 11.660 głosów średnia 7.2 chyba z kapelusza:))))
Ale Gimlur ma racje. Ludzie ktorzy ogladali ten film nie oceniaja go na 1. Normalni ludzie, nie skazeni antysemityzmem, podchodza do tematu spokojnie, bez obsesji i fobii. Spora czesc normalnych ludzi nie ma w zwyczaju dyskutowac z antysemickimi oszolomami. Nie widza sensu, uwazaja, ze i tak idioty nie da sie do niczego przekonac.
Na forach polskich mamy nadreprezentacje antysemitow i antysemickich wpisow, ale czy to oznacza, ze wiekszosc Polakow to antysemici? Nie wierze w to. Po prostu wiekszosc wzrusza ramionami. Antysemici czy neonazisci sa widoczni, glosni, ale naprawde nie stanowia wiekszosci. Czy to, ze na prawicowym Marszu Niepodleglosci bylo 25-40 tysiecy luda oznacza, ze 40 000 to wiekszosc? Zawsze latwiej wyprowadzic na ulice niezadowolonych krzykaczy czy sfrustrowanych bez wyksztalcenia niz normalnych, zdroworozsadkowych, spokojnych ludzi. Tacy nie protestuja, nie manifestuja, w najlepszym razie kupia dziecku bialo-czerwony balonik z okazji 3 maja.
A tak naprawdę Kac Wawa wcale niebył aż tak tragiczny "na tzw tle" innych produkcji polskich z ostatnich lat - weżmy np Warsaw dark czy jak mu tam...
Tak, to prawdopodobnie spisek zydomasonski. Uwazaj, bo juz jestes na celowniku, jesli jeszcze bardziej sie wychylisz to skonczysz na dolku. Zgarna Cie z ulicy w bialy dzien i nikt nigdy wiecej Cie nie zobaczy. Dobrze by tez bylo bys rozszyfrowal, ktorej grupie podpadles - zydomasonerii, zydokomunie, zydopedalstwu czy zydocyklistom. Wazne jest to o tyle, ze kazda z tych grup stosuje inne metody by pozbyc sie "prawdziwego Polaka".
żal mi Cię dziecię - parafrazując - największym sukcesem Szatana jest to by ludzie przestali wierzyć w jego istnienie - podobnie jest ze sterowaniem ludźmi przez organizacje żydowskie...
"Blogerzy na usługach Izraela są wśród nas. Całkiem poważnie i formalnie zwerbowani przez izraelskie Ministerstwo Integracji Imigrantów. Chodzi o słynną już a tajemniczą "hasbarę". Bójcie się bardzo." Hasbara namierza tych, którzy krytykują film Pasikowskiego. Mossad jest już w drodze. per333 no nie przesadzajmy są jeszcze cykliści :)
Przeciez napisalem "zydocyklisci". Ci sa najbardziej podstepni, przebiegli i wyrachowani. Jesli Roger wlasnie tej grupie podpadl, to juz po nim.
Pod warunkiem, ze to zydomatki, zydowedkarze i zydomankuci. Roger ma przechlapane.
no i Pasikowskiemu znów udało się zszokować nasz naród,pamiętam jak wyszły "Psy" to też było gro ludzi którzy mówili że zbyt wulgarny, że przesadzony i niemożliwy,dyskutowali o tym filmie wszyscy i teraz jest podobnie tylko temat inny, ale równie kontrowersyjny,i tak jak tam Pasikowski obnażył nasze słabości niektórych środowisk ery komunistycznej tak i tutaj pokazał że Polak wcale nie jest taki niewinny.ludziska na boga ,kino to sztuka a nie polityka i rasizm.....zacznijcie oceniać sztukę i to obiektywnie bo jak czytam niektóre komentarze to stwierdzam że reżyser miał rację w 100%. jesteśmy narodem z wielkimi uprzedzeniami i kompleksami, zawistni i narcystyczni , wszystko co najgorsze działo się nam a my jesteśmy niewinni...
Buaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahaha hahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahaha hahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaaha hahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahah aahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahah ahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahah ahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahah ahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahah ahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaha ahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahaha hahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahaha hahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahaha hahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahaha hahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaa hahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaha
Tyle w tym temacie :)
YYy ale jakimi argumentami?
Myślisz że będę wdawał się w dyskusję o tym dlaczego na filmwebie jest taka a nie inna ocena? Sorry ale z matematyką nie dyskutuję. Jestem na to za głupi żeby wymyślać ją od nowa.
Myślę że tym tematem prawdziwy Polak zawstydził Chucka Norrisa :)
ach te "nasze" społeczeństwo i teorie spiskowe. Kolego jest masa osób, która oceniła film pozytwynie bo na to zasługuje, ale nie wchodzą w dyskusje z takimi debilami jak Ty. Nie każdy jest takim trollem. Ja dałem mocne 8:) Są jeszcze osoby, które potrafią ocenić film obiektywnie.